Apple presenteert HomePod mini

© PXimport

Apple presenteert HomePod mini

Geplaatst: 13 oktober 2020 - 16:32

Aangepast: 25 november 2022 - 10:35

Lorenzo Jepma

Nadat Apple in september al aankondigingen deed in de Apple Watch- & iPad-series was er dinsdag 13 oktober ook een Apple-event. Naast de onthulling van de iPhone 12 doet de Apple ook de HomePod mini uit de doeken, een kleinere versie van de HomePod smarthome-speaker. Dit moet je weten over de nieuwe Apple HomePod mini.

Naast de reguliere HomePod bestaat er nu dus ook de HomePod mini. Zoals de naam al verklapt, een kleinere versie van de Apple-speaker die drie jaar geleden uitkwam.

Apple presenteert HomePod mini-18817913

© PXimport

Bekijk hier al het iPhone 12-nieuws.

Functionaliteiten HomePod mini

De HomePod mini heeft een buitenkant van stof. Dit zou gunstig moeten zijn voor de akoestiek. Deze kleine speaker kan geluid in 360 graden afspelen. Dankzij de S5-chip is het apparaat in staat om ‘computational audio’ te realiseren. De speaker zou de geluidsweergave moeten afstemmen op het nummer dat wordt afgespeeld. Er is één driver in het kleine ontwerp opgenomen.

Siri kent uiteraard integratie met deze nieuwe toevoeging aan de HomePod-lijn. Tijdens het pers-evenement werd Intercom genoemd als een belangrijke nieuwe functie. Intercom maakt communicatie tussen eventuele andere HomePod mini’s in het huis mogelijk. Het verbinden van twee speakers met elkaar zorgt voor stereogeluid. Spraakberichten worden automatisch verstuurd naar de andere speakers. De spraakberichten kunnen ook op iPhones en iPads worden ontvangen. Zelfs op verbonden AirPods.

Eveneens is er integratie met Apple Home, Apple CarPlay en Apple Music. Andere muziekdiensten als Amazon Music, Pandora, iHeartRadio worden ook ondersteund. Er is nog altijd geen ondersteuning voor Spotify aanwezig op de reguliere HomePod. De mini mist deze functionaliteit ook.

Apple presenteert HomePod mini-18817914

© PXimport

Beschikbaarheid HomePod mini

De HomePod mini komt in twee kleurvarianten uit: wit en grijs. En komt op 6 november beschikbaar voor 99 dollar (in de VS). De verzendingen beginnen op 16 november. De reguliere HomePod was bij lancering niet beschikbaar in Nederland en België. Dit is bij de HomePod mini ook het geval. In Duitsland en Frankrijk is het apparaat wel te bestellen.

Apple presenteert HomePod mini-18817915

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten