Apple kondigt vier nieuwe iPhones aan

© PXimport

Apple kondigt vier nieuwe iPhones aan

Geplaatst: 13 oktober 2020 - 16:34

Aangepast: 14 december 2022 - 12:50

Justin Doornekamp

Apple heeft dinsdagavond conform verwachting vier nieuwe iPhones aangekondigd. Het gaat om de iPhone 12, iPhone 12 Mini en duurdere iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max.

Alle toestellen krijgen een Super Retina XDR oled-display en een extra harde beschermlaag om het glas te beschermen, genaamd Ceramic Shield. Volgens Apple is de kans hierdoor vier keer kleiner geworden dat je een barst in je scherm krijgt als je je iPhone laat vallen.

Met alle nieuwe iPhones kun je filmen in Dolby Vision en alle modellen ondersteunen 5G, maar alleen in de VS zijn de iPhones uitgerust voor de snelste vorm daarvan. De zogenoemde mmWave-frequenties zijn in Nederland nog niet beschikbaar.

De nieuwe A14 Bionic-chip moet zorgen voor betere prestaties, zonder dat dit ten koste gaat van de accuduur. Zowel de CPU als de GPU zouden 50% sneller zijn dan welke andere telefoon dan ook, waardoor de nieuwe telefoons zich, in combinatie met 5G, goed lenen voor het spelen van games. Apple kondigde de populaire game Leage of Legends aan voor de nieuwe iPhone.

 

© PXimport

Lichter en dunner

De iPhone 12 krijgt net als de iPhone 11 een scherm van 6,1-inch. Desondanks heeft Apple de schermranden dunner gemaakt, waardoor je effectief meer beeld hebt. Ten opzichte van het vorige model, is de iPhone 12 circa 11% dunner en 16% lichter. De iPhone 12 Mini krijgt een scherm van 5,4-inch.

Aan de iPhone 12 mini hangt in de Verenigde Staten een prijskaartje van 699 dollar, terwijl de standaard iPhone 12 honderd dollar duurder wordt. Beide toestellen hebben een dubbele camera, waarmee je scherpere foto’s kunt maken, vooral in situaties waarin er weinig licht is. Qua opslag heb je de keuze uit 64GB, 128 GB en 256 GB.

De smartphones zullen verkrijgbaar zijn in het zwart, blauw, groen, rood en wit, waarbij de iPhone 12 komende vrijdag al vooruit te bestellen is. Op 23 oktober ligt de telefoon in de winkels. De mini is enkele weken later te koop, op 13 november. Je kunt het toestel wel al op 6 november vooruitbestellen.

 

© PXimport

iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max

Apple kondigde ook een Pro- en Pro Max-versie van de iPhone 12 aan. Deze telefoons hebben respectievelijk een display van 6,1- en 6,7-inch, een glazen achterkant en een roestvrijstalen behuizing. Bovendien zijn ze uitgerust met een LiDAR-sensor, waarmee de iPhone beter 3D en diepte kan inschatten, maar ook de scherpte van foto's en video’s snel kan verbeteren.

Hierdoor zijn de toestellen wel wat duurder dan de andere twee aangekondigde toestellen met een prijskaartje van 999 dollar voor de Pro en 1099 dollar voor de Pro Max. Op beide toestellen vinden we niet een dubbele, maar een drievoudige camera met een telefotolens en een groothoeklens, met 4x optische zoom. De goedkoopste Pro heeft een opslag van 128 GB en de duurste 512 GB.

 

© PXimport

De duurdere iPhones zijn beschikbaar in blauw, goud, grafiet en zilver.

Daarnaast presenteerde Apple twee opladers, de MagSafe Charger en Charger Duo, die draadloos opladen verbeteren. Met Charger Duo kun je je Apple Watch tegelijk met je iPhone opladen, terwijl je de MagSafe Charger met magneten aan je iPhone kunt bevestigen.

Tot slot kondigde Apple een nieuwe speaker aan, de HomePod mini. Dit is een kleine en goedkope variant van Apple’s slimme speaker.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten