Zo voeg je een Google Formulier toe aan een e-mail

© Renan - stock.adobe.com

Zo voeg je een Google Formulier toe aan een e-mail

Software

Geplaatst: 20 november 2022 - 13:01

Aangepast: 25 november 2022 - 09:53

Dirk Schoofs

Natuurlijk kun je een enquête samenstellen in Google Formulieren en iedereen via een link naar dit document loodsen. Het is ook mogelijk om het formulier rechtstreeks in een e-mailtje toe te voegen, zodat de respondenten de vragen nog sneller kunnen beantwoorden. (Foto headerbeeld: Renan - stock.adobe.com)

Google-formulier

Stel eerst het Google-formulier samen. Open Google Drive, klik op + Nieuw en selecteer Google Formulieren. Er is ook een alternatieve weg. Ga naar https://forms.google.com en creëer het nieuwe formulier door op de plusknop te klikken in de rechterbenedenhoek. Zorg uiteraard dat je bent ingelogd met je Google-account. Gebruik meerkeuzevragen of open vragen. Bovendien kun je aangeven of de respondent vragen mag overslaan of niet. Aan de rechterkant van de vraag kun je eventueel afbeeldingen, video’s en nieuwe secties toevoegen. Bovenaan vind je het pictogram van een schilderspalet. Klik hierop om het thema, de lettertypen, de achtergrondkleuren en de stijl aan te passen. Google slaat dit document automatisch op in Google Drive.

Stel het formulier samen en geef het vorm.

Embedden

Ben je helemaal klaar, dan gebruik je de knop Verzenden in de rechterbovenhoek. Er zijn verschillende mogelijkheden om die rondvraag de deur uit te krijgen: via e-mail, met een link, of via sociale media. Om hem in e-mail te verzenden, klik je op het pictogram met de envelop en vervolgens typ of plak je de e-mailadressen in het Aan-vak. Nog handiger is dat je daar de naam van een vooraf ingestelde mailgroep typt. Onderaan dit pop-up-schermpje plaats je een vinkje in de optie Formulier invoegen in e-mail. Door deze optie wordt de enquête in het mailbericht zelf ingesloten. Bovenaan links staat de optie E-mailadressen verzamelen. Zet hier een vinkje als je wilt dat de ontvangers hun e-mailadressen opgeven voordat ze het formulier invullen. Dan is de vragenlijst uiteraard niet meer anoniem.

Onderaan links geef je aan dat het formulier aan e-mail toegevoegd moet worden.

Versturen en volgen

Je kunt elke e-mailclient gebruiken om Google-formulieren in te sluiten, maar je moet uiteraard eerst met je Gmail-account het formulier aanmaken. Je krijgt geen voorbeeld te zien van hoe het formulier er in e-mail uit zal zien. Daarom stuur je het formulier het best eerst naar jezelf. Als je tevreden bent, stuur je het daadwerkelijk door naar de ontvangers. Uiteraard kun je daarna in Google Formulieren volgen hoeveel mensen er hebben geantwoord en wat het resultaat is.

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000