Mailen vanuit Google Docs: Zo werkt dat rechtstreeks

Mailen vanuit Google Docs: Zo werkt dat rechtstreeks

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 13 november 2022 - 08:57

Aangepast: 16 november 2022 - 12:35

Dirk Schoofs

Terwijl je in Google Docs werkt, is het mogelijk om rechtstreeks een e-mail op te maken zonder dat je Docs moet verlaten. Het bericht kun je dan opslaan in het Google-document; dat kan handig zijn voor later. Deze functie is voorlopig uitsluitend beschikbaar in de desktop-versie van Google Docs en niet in de mobiele app.

Bouwsteen E-mailconcept invoegen

Terwijl je aan een tekst werkt in Google Docs klik je ergens op de plek waar je de e-mail wilt toevoegen. Vervolgens ga je naar het menu Invoegen in de bovenste werkbalk en vandaar ga je naar Bouwstenen / E-mailconcept. De bouwsteen E-mailconcept is een nieuwe functie. Eigenlijk zijn deze bouwstenen een aantal geïntegreerde functies die je aan een bestand kunt toevoegen. In het document verschijnt een nieuw e-mailsjabloon in de vorm van een tabel met de bekende velden Aan, Cc, Bcc, Onderwerp en daaronder een vak voor het opstellen van de e-mailinhoud. Omdat Google Docs gesynchroniseerd is met je Gmail-account, kun je in deze cellen een @-teken typen en dan toont Google suggesties uit je contactenlijst.

Voeg de bouwsteen E-mailconcept toe

Naar Gmail

Wanneer je klaar bent met het opstellen van de e-mail klik je op het blauwe M-pictogram naast het e-mailsjabloon. Hierdoor komt een nieuw Gmail-opstelvenster in beeld waar alle velden ondertussen zijn ingevuld. Hier kun je verdergaan met het bericht en alles nog een beetje verfijnen. Nu hoef je alleen maar op de knop Verzenden te klikken. De functie E-mailconcept bespaart niet alleen tijd, het helpt ook om kopieën van e-mails in hetzelfde document te bewaren.

De @-sneltoets

Vind je de genoemde manier te omslachtig? Dan is er nog een methode, met de @-sneltoets. In het geopende Google-document klik je ergens op de plaats waar je een e-mail wilt invoegen. Daar typ je het @-pictogram. Hierdoor verschijnt een kleine pop-up-lijst met opdrachten. Kies opnieuw de optie E-mailconcept. Eventueel kun je ook naar Bestand / E-mail / E-mailconcept gaan. Opnieuw nu zul je een e-mailsjabloon zien dat is toegevoegd aan het Google-document. Hiervandaan kun je alweer het mailtje versturen, terwijl het bericht zelf ook in het Google-document wordt opgeslagen.

Van het @-symbool kun je ook de opdracht E-mailconcept openen.

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000