WordPress ontgrendelen met je smartphone en Clef

© PXimport

WordPress ontgrendelen met je smartphone en Clef

Geplaatst: 8 februari 2017 - 08:21

Aangepast: 24 november 2022 - 12:23

Martin Gijzemijter Gijzemijter

WordPress is een heel prettig CMS, maar om het veilig te houden heb je wel een complex wachtwoord nodig. Dat maakt het inloggen soms wat irritant. De ontwikkelaars van Clef hebben daar iets op gevonden: inloggen met behulp van je smartphone.

Clef is geen technologie die is ontwikkeld voor WordPress, maar WP is wel één van de eerste grote platformen die ermee werkt. Om in te loggen met Clef richt je je smartphone (met de Cleff-app gestart) op het scherm wanneer de Clef-animatie (een persoonlijke sleutel) getoond wordt. De twee sleutels worden met elkaar vergeleken en bij een match ben je direct ingelogd. Je begrijpt, om dit veilig te maken heb je wel eerst een persoonlijk account nodig. Lees ook: In 16 stappen een perfecte Wordpress-website.

Account aanmaken

Het aanmaken van een account is heel eenvoudig. Ga naar de App Store en download Clef. Zodra je de app hebt geopend, krijg je de vraag om een account aan te maken. Doe dit, en geef vervolgens een pincode in. Je krijgt nu een mailtje met de vraag om je e-mailadres te verifiëren met een link waarop je kunt klikken. Als je dit doet op je pc, wordt er direct een Clef-sleutel getoond waarmee je kunt inloggen door je smartphone erop te richten. Je kunt uiteraard ook gewoon inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord, maar dit is een mooie manier om het uit te proberen.

© PXimport

Inloggen met Clef

Voordat je kunt inloggen met Clef, moet je daarvoor eerst de officiële Clef plug-in installeren in WordPress. Log in bij WordPress (nu nog even met je gebruikersnaam en wachtwoord) en klik links op Plug-ins en vervolgens op Nieuwe plug-in. Zoek op Clef en klik op Nu installeren bij Clef Two-Factor Authentication. Klik op Activeren wanneer de installatie voltooid is. Klik nu op Finish setup en daarna op Vervolg de installatie. Wanneer je nu uitlogt uit WordPress, en opnieuw probeert in te loggen, hoef je alleen maar je telefoon op het scherm te richten (met Clef gestart uiteraard) en je zult direct ingelogd zijn. En extra bonus: bij andere sites die Clef gebruiken ben je ook automatisch ingelogd. Wil je overal uitloggen? Dan log je simpelweg uit op je iPhoneof Android-telefoon in de Clef-app en je bent overal uitgelogd.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000