VideoProc Vlogger - Makkelijk video's bewerken

© PXimport

VideoProc Vlogger - Makkelijk video's bewerken

Geplaatst: 10 maart 2022 - 15:15

Aangepast: 14 december 2022 - 12:39

Toon van Daele

Er zijn best wel wat videobewerkingstools, maar zodra er meer mogelijkheden komen, stijgt ook de complexiteit. Met VideoProc Vlogger kun je makkelijk video's bewerken en de tool slaagt er volgens ons in een rijk functieaanbod aan een gebruiksvriendelijke interface te koppelen.

Na de installatie (en een registratie via e-mail), geeft VideoProc Vlogger je de gelegenheid een hardwarescan uit te voeren om na te gaan in hoeverre je systeem hardware-acceleratie ondersteunt, waarna de toepassing zichzelf optimaal configureert.

Het programmavenster is opgedeeld in enkele deelvensters. Links een deel voor het toevoegen van media, transities en effecten, in het midden een voorbeeldvenster, rechts een deelvenster met manipulaties op basis van de geselecteerde media (zoals voor transparantie en kleuren) en onderaan de tijdlijn met sporen voor video, audio, overlays en effecten.

Basisbewerkingen

VideoProc Vlogger ondersteunt de belangrijkste audio- en videoformaten en kan met resoluties als 4K, 8K en HDR 10 bit overweg. De app kent meer dan zestig overgangen, elk met een voorbeeldweergave, die je slechts naar de gewenste plek op de tijdlijn hoeft te verplaatsen. Dit geldt ook voor de vijftig effecten en voor de geanimeerde titelontwerpen. Deze laatste laten zich bovendien op allerlei manieren aanpassen: van de animatie-duurtijd en de rotatiegraad tot tekst- en schaduwkleuren. 

Uiteraard kun je ook allerlei bewerkingen uitvoeren op de media zelf. Naast het opsplitsen en verplaatsen van clips kun je de beelden ook makkelijk bijsnijden, het audiospoor van de video scheiden enzovoort.

© PXimport

Extra bewerkingen

Er zijn ook meer geavanceerde bewerkingen mogelijk en dat gebeurt in een comfortabel groot venster. Dit geldt bijvoorbeeld voor de geavanceerde kleureneditor. Die kent weliswaar enkele tientallen kant-en-klare kleureffecten, maar je kunt de kleuren ook helemaal zelf bijsturen via een dozijn schuifknoppen. Verder is er een flexibele bewegingseditor die keyframes ondersteunt, evenals een snelheidseditor waarmee je videofragmenten volgens een specifiek patroon kunt vertragen of versnellen.

De resulterende video laat zich in diverse formaten exporteren, met codecs als AVC of HEVC en in diverse kwaliteiten en bitratio’s.

Conclusie

De naam VideoProc Vlogger doet vermoeden dat de app zich vooral op vloggers toespitst, maar we zien geen reden waarom je die (ook) niet als bewerkingstool van familievideo’s of welk beeldmateriaal dan ook zou gebruiken. Er zijn namelijk best veel leuke functies, van transities tot bewegings- en snelheidsmanipulaties. En mooi meegenomen: de leercurve is verrassend laag gebleven.

© PXimport

9,0

ONS OORDEEL

VideoProc Vlogger

Pluspunten

Overzichtelijk

Veel overgangen en effecten

Enkele goed uitgewerkte geavanceerde manipulaties

Minpunten

Licentie via e-mail

Conclusie

**Prijs** Gratis **Taal** Engels **OS** Windows, macOS **Website** [www.videoproc.com](https://www.videoproc.com/)...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000