Spotify 2018 Wrapped - Jouw jaar in muziek

© PXimport

Spotify 2018 Wrapped - Jouw jaar in muziek

Software

Geplaatst: 6 december 2018 - 08:06

Aangepast: 14 december 2022 - 11:28

Daan Doedens

Het is het leukste lijstje van het jaar, voor muziekliefhebbers tenminste: Spotify 2018 Wrapped. Muziekdienst Spotify deelt tegen het einde van het jaar vaak de algemene luister- en populariteitscijfers, maar ook je individuele statistieken worden niet vergeten. Benieuwd naar wat nu écht je muzieksmaak is? Spotify vertelt het je!

Spotify weet natuurlijk waar je naar luistert, en hoewel dat misschien enigszins tegen je privacy-gevoelens indruist, is het nodig om playlists en artiesten te laten zien die overeenkomen met je eigen muzieksmaak. Daardoor kun je eigenlijk altijd blijven luisteren, zonder dat het saai wordt. Maar dat levert ook een hoop data op, data die Spotify op een handige website voor je verzamelt: Spotify 2018 Wrapped.

Zo werkt Spotify 2018 Wrapped

Als je op de website bent aanbeland, vraagt Spotify je je account te koppelen aan 2018 Wrapped. Dat is nodig, anders krijg je natuurlijk geen persoonlijke data te zien. Als je bent ingelogd en je hebt de koppeling gemaakt, kan de pret beginnen.

Spotify weet ontzettend veel. Hoeveel minuten je het afgelopen jaar hebt geluisterd, bijvoorbeeld (tip: tik op Google aantalminuten/60/365= in, dan zie je precies hoeveel uur per dag je gemiddeld luistert). Ook vertelt het je wat je favoriete artiest was (en dat die artiest jou ook aardig vindt!), welk genre je vaak luistert, en zelfs wat het oudste nummer is dat je dit jaar aan hebt gezet.

© PXimport

Playlists

Tussendoor krijg je ook nog twee playlists voor je kiezen, die je later ook in de Spotify-app kunt terugvinden. De eerste is Jouw meest beluisterde nummers van 2018, waarin, niet geheel onverwacht, jouw meest beluisterde nummers van 2018 staan. Die playlist is leuk, maar al die numers ken je natuurlijk al. De tweede playlist is eigenlijk veel interessanter.

Dat is namelijk Tastebreakers, een lijst met nummers waarvan Spotify denkt dat je ze wel kan waarderen, ook al vallen ze qua genre buiten je eigen 'Spotify-bubbel'. Mocht je dus een keer zin hebben in iets anders, dan is dit dé ideale playlist om mee te beginnen.

Wil je de lijsten later terugvinden? Ga naar Gemaakt voor jou en scroll naar beneden. Daar zie je de twee lijsten onder het kopje Even more staan. Overigens vind je daar ook de lijst van 2017, dus als je in een nostalgische mood bent, kun je daar gezellig terugblikken. Zo kom je december wel door!

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000