Meldingen van wijzigingen in Google Spreadsheets

© PXimport

Meldingen van wijzigingen in Google Spreadsheets

Geplaatst: 31 maart 2022 - 09:56

Aangepast: 14 december 2022 - 10:02

Dirk Schoofs

Je kunt een spreadsheet makkelijk delen in Google Spreadsheets, maar misschien wil je graag zien welke wijzigingen in Google Spreadsheets zijn doorgevoerd door anderen. Je kunt de versiegeschiedenis controleren, maar nog efficiënter is dat je in realtime over iedere wijziging een melding ontvangt en dat je daarna de bewerkingsgeschiedenis bekijkt.

Stap 1: Meldingsregels

Je kunt Google Spreadsheets zodanig instellen dat je wijzigingen ontvangt telkens wanneer iemand iets in het document aanpast. Open de spreadsheet waarover het gaat en klik op Extra / Meldingsregels. Hier heb je de mogelijkheid om automatisch een e-mail te ontvangen wanneer er wijzigingen worden aangebracht of wanneer een gebruiker een formulier indient. 

Dat laatste is alleen relevant als je een Google-formulier hebt gekoppeld aan deze Google Spreadsheet. Je hebt daarbij de keuze. Wil je dagelijks in één e-mailbericht een overzicht ontvangen van alle wijzigingen of wil je onmiddellijk een e-mail ontvangen wanneer iemand iets aan de spreadsheet wijzigt? 

Als je voor de laatste optie gaat, dan moet je er rekening mee houden dat dit een toestroom van berichten kan worden

 

© PXimport

Stap 2: Regels aanpassen

Elke meldingsregel kun je bewerken en verwijderen. Om een regel te verwijderen klik je op Verwijderen en bevestig je met OK in het pop-upvenster. Het is ook mogelijk een extra meldingsregel toe te voegen. 

Op die manier kun je bijvoorbeeld aangeven dat je een melding wilt ontvangen bij iedere wijziging én dat je daarnaast aan het einde van de dag ook een samenvatting van alle wijzigingen in je mailbox wilt krijgen.

Stap 3: Bewerkingsgeschiedenis

In het e-mailbericht lees je wie de wijziging heeft aangebracht, samen met de datum en de tijd. Je ontvangt een link om de bewerkingen te bekijken en om de huidige versie van de spreadsheet te openen. In de voorvertoning zal Google Spreadsheets trouwens de wijziging met een kleur markeren. 

Het is sinds kort mogelijk de bewerkingsgeschiedenis van een cel in Google Spreadsheets te bekijken. Klik daarvoor eerst in de voorvertoning op Volledige spreadsheet weergeven. Daarna klik je met rechts op de cel die was gemarkeerd en kies je de nieuwe functie Bewerkingsgeschiedenis weergeven

Als er wijzigingen in de cel zijn aangebracht, zie je een los venster de naam van de persoon die de wijziging heeft aangebracht, een tijdstempel en details over de wijziging.

 

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000