Hidden Windows 10 Features -Tweaken met één vinger

© PXimport

Hidden Windows 10 Features -Tweaken met één vinger

Software

Geplaatst: 24 april 2020 - 02:02

Aangepast: 14 december 2022 - 13:16

Dirk Schoofs

Windows 10 gaat ondertussen al jaren mee waardoor je het gevoel hebt vertrouwd te zijn met alle functies. En toch zijn er kenmerken waarvoor je diep in het systeem moet graven. Dan hebben we het niet eens over exceptionele dingen, maar over regelpanelen, icoontjes of menu’s die je in Windows 7 en 8 gewend was. Hidden Windows 10 Features zorgt dat je met één muisklik toch bij die moeilijk toegankelijke instellingen komt.

Alle functies en instellingen die je met deze tweaktool uitvoert, kun je ook zonder deze freeware bereiken, als je even googelt en daarna de instructies volgt. Maar vaak moet je dan door een heleboel venstertjes heen klikken of zelfs het register aanpassen. Met dit programma bespaar je dit gedoe. Hidden Windows 10 Features kost vijf euro voor commercieel gebruik, voor thuisgebruikers is dit gratis.

© PXimport

Vijf tabbladen

Deze tool is verdeeld in vijf secties: Computer, Taakbalk, Contextmenu, Systeem en Beveiliging. In het onderdeel Computer plaats je bijvoorbeeld de prullenbak terug op het bureaublad, voeg je het klassieke Configuratiescherm weer toe in het startmenu en zet je knoppen als Uitvoeren en Netwerkverbindingen op hun oude, vertrouwde plaats. Je kunt het uiterlijk van de taakbalk aanpassen en koppelingen aan het rechtsklikmenu van Windows Verkenner toevoegen.

Systeem

In het onderdeel Systeem kun je bijvoorbeeld Aero Shake uitschakelen, uitgebreide opstartberichten activeren, het oude verticale volumeschuifje herstellen, OneDrive verwijderen uit Verkenner, Cortana uitschakelen, de Windows-versie op het bureaublad weergeven, het kleine rekenmachine terughalen enzovoort. Normaal moet je om een map in God-modus op het bureaublad te plaatsen geheimtaal typen: GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}. Nu is dat een slechts een kwestie van één vakje aanvinken. In het onderdeel Veiligheid kun je dan weer de optie Autorun aan- of uitzetten. In de meeste gevallen moet je wel herstarten om de geselecteerde aanpassing te activeren.

© PXimport

Conclusie

Dit is een handige eerste versie van deze tweaktool van het Britse Theropods. We mogen verwachten dat in de volgende versies nog meer geavanceerde aanpassingen van Windows een plaats krijgen in de tabbladen.

6,0

ONS OORDEEL

Hidden Windows 10 Features

Pluspunten

De eenvoud waarmee je functies aanpast

Je krijgt telkens een preview te zien van de aanpassing

Minpunten

Er zijn meer verborgen functies die kunnen aangepast worden, die nog niet in de software zitten

Conclusie

**Prijs** Gratis; € 5,- (commercieel gebruik) **Taal** Engels **OS** Windows **Website** [www.theropods.co.uk](https://www.theropods.co.uk/)...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000