Microsoft Store-installatieknop weg? Zo komt-ie terug

© PXimport

Microsoft Store-installatieknop weg? Zo komt-ie terug

Geplaatst: 26 augustus 2022 - 05:49

Aangepast: 25 november 2022 - 11:45

Wesley Akkerman

De Microsoft Store is een handige downloadwinkel waar je inmiddels veel apps en games aantreft die je op je Windows-computer gebruikt. Maar wat nou als de downloadknop niet aanwezig is of je niet op die knop kunt drukken? Dan helpen deze oplossingen.

Voordat we de instellingen van je computer onder handen nemen, geven we eerst een algemene tip. Check even of er een update beschikbaar is voor de Microsoft Store of Windows zelf. Is er een update? Installeer die dan en herstart de computer. Als het goed is staat de knop dan wederom in beeld. Is dat niet het geval, dan kijken we verder.

Wat kan helpen is de instellingen van de klok controleren. Klik met de rechtermuisknop op de klok in de Startbalk en selecteer Datum/tijd aanpassen. Zorg ervoor dat het knopje onder Tijd automatisch instellen aan staat (de schuifbalk moet rechts staan en ingekleurd zijn). Doe dit ook voor Tijdzonde automatisch instellen. Sluit de Microsoft Store even af en start hem opnieuw op. Als het goed is staat de downloadknop dan wederom in beeld.

© PXimport

Inloggen bij Microsoft Store

Om gebruik te kunnen maken van de Microsoft Store, dien je in te loggen met je Microsoft-account. Als het goed is, ben je dat al – je moet immers ingelogd zijn bij Windows. Om de downloadknop van de winkel in beeld te krijgen, kun je een keertje uitloggen en opnieuw inloggen bij de Store. 

Open de Store en druk met de linkermuisknop op je profielfoto. Selecteer afmelden. Log nu opnieuw in door op de lege profielfoto te klikken en log in met je Microsoft-gegevens.

Helpt dat ook niet, dan kun je de probleemoplosser proberen. Open de Instellingen en ga naar Bijwerken en beveiliging. Druk op Problemen oplossen (in het menu links) en selecteer Extra probleemoplossers in het venster rechts, onderin. Scrol nu naar beneden en kies de optie Windows Store-apps uit. Volg de instructies in beeld op en check of het probleem verholpen is.

Ook kunnen we de cache nog proberen te legen. Open de Opdrachtprompt door via het Startmenu naar cmd te zoeken. Selecteer de bovenste optie met je rechtermuisknop en kies voor Uitvoeren als administrator. Typ nu WSReset.exe in en druk op Enter. Sluit nu de Opdrachtprompt af en open de Microsoft Store om te kijken of de knop teruggekeerd is.

© PXimport

Tot slot kunnen we de Microsoft Store-service opnieuw opstarten. Dit is een proces dat op de achtergrond draait, om ervoor te zorgen dat de downloadwinkel goed werkt. Maar als er een probleem is met de dienst, dan treden er dus problemen op. Je gaat als volgt te werk om de service opnieuw op te starten.

  • Druk Windows-toets + R in op het Uitvoeren-venster tevoorschijn te halen

  • Typ services.msc in en druk op Enter

  • Zoek in de alfabetische lijst de Microsoft Store-installatieservice op

  • Selecteer die optie met de rechtermuisknop en druk op Stoppen

  • Selecteer hem nogmaals en druk nu op Starten

  • Herstart de computer om te kijken of het probleem opgelost is

Mochten deze tips niet helpen, dan kun je nog altijd contact opnemen met de klantenservice van Microsoft. 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000