Drie grote smartphones die worden verwacht in 2020

© PXimport

Drie grote smartphones die worden verwacht in 2020

Software

Geplaatst: 14 januari 2020 - 04:00

Aangepast: 24 november 2022 - 13:47

Laura Jenny

Waar die vouwbare smartphones toch zijn gebleven, waarvan we dachten dat ze 2019 zouden domineren, daar hebben we het niet meer over. Laten we ons na die roerige jaar in de smartphonewereld richten op het nieuwe jaar: 2020. Deze drie grote smartphones worden in ieder geval verwacht.

iPhone 12

Natuurlijk wordt er ook in 2020 een iPhone verwacht. Het belooft het jaar te worden van de iPhone 12. De telefoon schijnt voor het eerst een OLED-scherm te krijgen in plaats van een Apple Liquid Retina-display. Daarnaast verandert ook de grootte van de schermen: Apple gaat naar 5,4 en 6,1 en 6,7 inch, mogelijk met een refreshrate van 60Hz tot 120Hz. Die laatste is enorm snel en doet bijvoorbeeld scrollen op het internet of door een social media timeline aanzienlijk soepeler aanvoelen.

Apple had een tijd onenigheid met Qualcomm, waardoor het niet optimaal gebruik kon maken van de chips van die fabrikant. Nu dat geschil is opgelost, wordt verwacht dat iPhones worden voorzien van de beste Qualcomm-chips. Dat moet ook wel, want iPhone 12 moet veel meer kunnen, waaronder ontgrendelen met Touch ID over het hele scherm. Je hoeft dus niet je vinger op een specifieke plek te leggen, maar simpelweg ergens op het display.

Waar iPhone 11 nog redelijk dezelfde look heeft als eerdere iPhones, schijnt dat voor iPhone 12 niet te gelden. Apple’s smartphone zou een rigoureus nieuw design krijgen. Naast dat de telefoons weer wat kleiner worden, zou er mogelijk zelfs nog een iPhone 12 SE2 komen met een 4,7 inch-scherm (wel LED). Er wordt ook gesproken over iPhones die op 5G kunnen, wat een goede zet zou zijn: ook in Nederland is de verwachting dat 5G in 2020 zijn toevlucht neemt.

De smartphone schijnt te worden voorzien van drie of vier camera’s en een speciale sensor die nog beter kan omgaan met 3D. Er schijnt ook te worden gewerkt aan nieuwe en snellere Face ID met een kleinere selfiecamera, wat zou betekenen dat de notch van de nieuwe telefoon aanzienlijk kleiner of zelfs in zijn geheel verdwijnt. De camera wordt namelijk mogelijk onder het scherm geplaatst, een techniek die we onder andere al zagen bij Oppo.

Als we kijken naar de historie van iPhone-aankondigingen, dan kunnen we voorzichtig zeggen dat de iPhone 12 waarschijnlijk op de tweede dinsdag van september wordt onthuld. Een van de grote hamvragen is tot slot welke uitgang de telefoons hebben: zal Apple eindelijk USB-C introduceren op iPhones?

© PXimport

Dit zijn de trends van 2020 op smartphonegebied.

Samsung Galaxy S20

Van de Samsung Galaxy S20 (of gaat hij toch gewoon de S11 heten?) is inmiddels al enorm veel gelekt, waaronder dat hij 5G ondersteunt. Dat is waarschijnlijk omdat Samsung Galaxy S20’s onthulling al in februari wordt verwacht. Vooral op het gebied van camera’s, want de Galaxy S20 schijnt een 48MP telefoto-camera te hebben met de mogelijkheid om 5x optisch te zoomen. Dat is echter niet de hoofdcamera, want dat is een lens die 108 megapixel kan schieten. Er zit technologie in die ervoor zorgt dat vooral fotograferen in ruimtes die niet zo goed verlicht zijn toch heel succesvol is. De selfiecamera is juist wat kleiner, mede om designredenen.

De telefoon moet snel kunnen schakelen tussen taken en mogelijk gaming een nog betere ervaring te maken door de toevoeging van de Snapdragon 865-chip. Er komt bovendien een vingerafdrukscanner in die veel groter is dan die van de vorige telefoon uit deze lijn, de Galaxy S10, om te zorgen dat je je vinger op iets meer plekken op het scherm kunt leggen om het toestel te ontgrendelen. Bovendien schijnt er dan ook ruimte te zijn voor twee vingerafdrukken, die je weer kunt gebruiken voor zaken die extra beveiliging nodig hebben zoals banktransacties.

De batterij van Galaxy S20 belooft groter te zijn, mede om 5G mogelijk te maken. Dat heeft namelijk meer energie nodig dan 4G. De batterij is waarschijnlijk supersnel te laden met 45W. Het verdere design van de telefoon belooft redelijk gelijk te zijn aan dat van de Galaxy S10. Het toestel schijnt te komen in blauw, roze, zwart en wit. Het scherm is waarschijnlijk 6,4 inch, 6,7 inch en 6,9 inch, afhankelijk van welk model je kiest. Dat is een flinke groei ten opzichte van S10, die kwam in 5,8 inch, 6,1 inch en 6,4 inch. Samsung is dol op curves en de verwachting is dan ook dat ook Galaxy S11 een curve heeft, maar niet zo hevig als het watervalscherm dat Huawei Mate 30 Pro heeft. Het scherm heeft een 90Hz-scherm, misschien zelfs 120Hz, wat zeker in combinatie met de Snapdragon-chip voor een soepele internet- en game-ervaring moet zorgen.

© PXimport

OnePlus 8

OnePlus heeft in 2019 niet alle fans even blij gemaakt door slechts vijf maanden na de OnePlus 7 al met de OnePlus 7T te komen. OnePlus is altijd weer een verrassing: soms is de notch helemaal weg, soms is hij druppelvormig en bij OnePlus 8 belooft het weer iets anders te worden. De verwachting is dat er een soort perforator-achtig ‘gaatje’ in het scherm komt, waarin de selfiecamera zit. Verder is het scherm volledig gevuld over de voorkant van het toestel. Het scherm is 6,5 inch, wat ongeveer hetzelfde is als bij OnePlus 7T. Het is 1080p en OLED.

Het toestel is bovendien afgerond, in tegenstelling tot de rechtere vormen die de toestellen eerder hadden. Niet dat alles helemaal anders is, want de verwachting is dat de achterkant wel is zoals die van de OnePlus 7 Pro. Dat betekent dat er drie camera’s in de achterkant zitten die in een rij zijn opgestapeld. Bovendien is de verwachting dat er weer 90Hz-displaytechnologie in het toestel zit, wat betekent dat scrollen op het internet lekker vlug gaat. Dat er net als bij Samsung’s paradepaardje een Snapdragon 865 inzit helpt daarbij, want dat is een chip die naar verwachting wordt gebruikt in game-telefoons, iets waar OnePlus sowieso wel oren naar heeft. Die chip maakt het mogelijk om veel tegelijk te doen, iets wat belangrijk is bij gamen. Immers is het daarbij belangrijk dat de input van de handen snel wordt doorgevoerd, maar ook dat het beeld niet hapert.

Er schijnt iets revolutionairs voor OnePlus-toestellen naar nummer 8 te komen, namelijk draadloos opladen. In tegenstelling tot de concurrentie heeft geen enkel OnePlus-toestel dat tot nu toe gehad, terwijl dat wel iets is wat bij OnePlus zou passen. Het is iets waar door de community naar wordt gevraagd. Inmiddels is OnePlus allang niet meer het bedrijf dat high end telefoons vrij low budget uitgeeft, dus verwachten we dat ze ook wat dit betreft iets meer richting de andere high end-telefoons gaan. Overigens zijn er ook geruchten dat er een OnePlus 8 Lite komt, die een scherm heeft van 6.4 inch, maar daarover zijn helemaal weinig details bekend.

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000