ID.nl logo
Wat te verwachten van de nieuwe Samsung Galaxy S20?
© PXimport
Huis

Wat te verwachten van de nieuwe Samsung Galaxy S20?

Je kunt er de klok op gelijk zetten, rond het voorjaar liggen de nieuwste toptoestellen van Samsung in de winkels. Dit jaar betreft het de opvolgers van de Samsung Galaxy S10-serie. Hieronder vind je alle geruchten rond de Galaxy S11, dan wel Samsung Galaxy S20.

Galaxy S11 of Galaxy S20, wat is het nu? Je zou logischerwijs aannemen dat de S10-serie wordt opgevolgd door de S11-serie, maar er duiken telkens meer bewijzen op dat Samsung bij de naamgeving kiest voor S20. In de rest van dit artikel houden we die naam dan ook aan.

Waarom de naamswijziging is gekozen, is niet helemaal duidelijk. Maar Galaxy S20 klinkt in ieder geval lekker modern. Het is nu immers 2020 en dat zou betekenen dat toekomstige namen mooi aansluiten op het jaartal waarin ze zijn uitgekomen.

Verwelkomen we in 2030 de Galaxy S30?

Samsung Galaxy S20: Drie modellen

Goed, we lopen op de zaken vooruit. Eerst de Galaxy S20-reeks, die naar het schijnt bestaat uit drie modellen. De standaard Galaxy S20, De Galaxy S20+ en de Galaxy S20 Ultra. Ze 'vervangen' respectievelijk de Galaxy S10e, Galaxy S10 en de Galaxy S10+ en hebben schermgroottes van 6,2 inch, 6,7 inch en 6,9 inch. Groot, groter, grootst dus.

Over die schermen gesproken. Verwacht wordt dat het opnieuw oled-panelen zijn, maar dit keer met een zogeheten refresh rate van 120 Hz. Deze refresh rate is wel alleen te gebruiken met de lagere FHD+ resolutie. Een verdubbeling ten opzichte van de refresh rate van de Galaxy S10, die een meer gangbare 60 Hz aanhield. Er zijn nog maar een paar andere telefoons met zo'n hoge verversingssnelheid, waaronder gaming-telefoons van Asus en Razer.

De smartphones van die merken spreken een bepaalde niche aan en zie je dus weinig in het straatbeeld. Met de Galaxy S20-serie kun je stellen dat 120 Hz-panelen hun grote doorbraak krijgen bij het grote publiek. Een hogere refresh rate betekent dat het beeld vloeiender wordt. Dat merk je bijvoorbeeld bij het scrollen (minder schokkerig) en tijdens het gamen.

Samsung lijkt hoog in te zetten met het S20 Ultra model. Met het 120 Hz 6.9 inch scherm en 16GB aan RAM moet dit het ultieme toestel van de nieuwe reeks worden. De batterij is naar alle waarschijnlijkheid 5000 mAh. De S20 Plus zal over een 4500 mAh batterij beschikken.

©PXimport

Camera-opstelling

Concurreren aan de top kan op verschillende fronten, maar de afgelopen jaren zien we dat het camera-aspect hierbij telkens belangrijker wordt. Wie de hoofdprijs neerlegt, wil voor dat geld simpelweg een toestel terugkrijgen dat de mooiste foto's kan maken. De nieuwe S20 Ultra en S20 Plus zullen over een 108 megapixel camera lens, een 48 megapixel telephoto lens en een 12 megapixel ultra-wide lens gaan beschikken. De front-camera gaat naar een 40 megapixel sensor.

Hieraan ten grondslag ligt de nieuweI SOCELL Bright HMX-sensor. Samsung belichtte daarvan eerder al enkele mogelijkheden in onderstaande YouTube-video. Dankzij de hoge resolutie zouden foto's er bijzonder gedetailleerd uitrollen. De sensor maakt daarnaast ook betere nachtfotografie nodig. Een van de nieuwe camera-modi is dan ook eentje speciaal voor het schieten van nachtelijke timelapses (Night Timelapse).

Uiteraard blijft het niet bij één camera. Het zouden er in totaal vijf stuks zijn. Een daarvan is een groothoeklens en een andere is er voor optisch inzoomen tot vijf maal. Je zou deze techniek onder andere kunnen kennen van de Huawei P30 Pro. Een time-of-flight-sensor is weer van de partij voor het inschatten van diepte, wat onder meer van pas komt bij portretfoto's en AR-toepassingen. En dan gaan er nog geruchten over een spectrometer, die door middel van lichtbronnen bijvoorbeeld de voedingswaarde van etenswaar in kaart kan brengen.

Klaar voor 5G - en overige specificaties

2020 is het jaar dat de eerste 5G-netwerken mondjesmaat in gebruik worden genomen. Een duur toestel als de Galaxy S20 koop je met het oog op de toekomst en daarom is het niet zo gek dat-ie 5G-ready is. In ons land krijgt het toestel de nieuwe Exynos 990-processor mee, die bezit een geïntegreerd 5G-modem. In de Verenigde Staten wordt de smartphone met de Snapdragon 865-cpu, die gekoppeld wordt aan een los 5G-modem - de Snapdragon X55 5G.

Het is nog even afwachten of 5G onderdeel is van alle drie de modellen of dat alleen de duurdere S20-varianten deze supersnelle mobiele internetstandaard kunnen ontvangen. Wat betreft overige specificaties zou uit gelekte benchmarks blijken dat er in elk geval één model is met maar liefst 12 GB RAM. Waarschijnlijk de duurste optie.

Tot slot nog even over de vingerafdrukscanner. Die zou opnieuw onder het scherm zitten, maar een veel groter oppervlak hebben. Je hoeft daardoor je vinger niet meer precies op de juiste plaats te houden. Meer 'room for error' dus, wat het gebruiksgemak ten goede komt. De sensor is dusdanig groot dat er twee vingers tegelijk mee te scannen zijn. En dat is weer interessant vanuit security-oogpunt.

©PXimport

Galaxy S20 prijs en releasedatum

Hoeveel betaal je straks voor de Galaxy S20? De enige houvast die we op het moment hebben, zijn de prijzen van de vorige generatie. Voor de goedkoopste S10 betaalde je toen minimaal 749 euro en het duurste model had een vanafprijs van 999 euro. De verwachting is dat de toestellen er niet goedkoper op worden, dus je bent er sowieso een lieve duit aan kwijt. Volgens analisten zal de S20 Ultra rond de 1300 euro gaan kosten.

Gepaard met de nieuwe telefoonreeks van Samsung brengt de Zuid-Koreaanse fabrikant ook een tweede versie van hun Galaxy Buds uit, genaamd de Galaxy Buds+. De active ruisisolatie (geen onderdrukking) en batterijduur zouden de verbeteringen moeten zijn. De Buds worden inbegrepen bij pre-orders voor de nieuwe S20 Plus en Ultra modellen en dus niet bij de reguliere S20.

Wat in ieder geval zeker is, is dat de Samsung Galaxy S20-smartphones op 11 februari worden aangekondigd. De ervaring leert dat ze vervolgens begin maart te koop zijn, hoewel je voor die tijd al een pre-order kunt plaatsen. Op die dag houdt Samsung zijn Unpacked-event. Mogelijk wordt daar ook de opvolger van de vouwbare Galaxy Fold onthuld, die de naam Galaxy Z Flip zou dragen. We houden je op de hoogte!

▼ Volgende artikel
Waar voor je geld: 5 alles-in-één laserprinters voor een mooie prijs
© Tim Allen
Huis

Waar voor je geld: 5 alles-in-één laserprinters voor een mooie prijs

Bij ID.nl zijn we gek op producten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Een paar keer per week speuren we daarom binnen een bepaald thema naar zulke deals. Een all-in-one-printer is een handig apparaat voor het scannen, kopiëren en printen van documenten en foto's. De allerbeste afdrukkwaliteit krijg je met een laserprinter. Wij vonden vijf betaalbare modellen voor je.

Een laserprinter maakt gebruik van toner in plaats van inkt om afdrukken te produceren. Toner is een fijn poeder dat met hoge temperaturen op het papier wordt gesmolten. Dit proces zorgt ervoor dat je met grote toners kunt printen, wat betekent dat je langere tijd kunt blijven afdrukken zonder de toner te hoeven vervangen. Laserprinters zijn vaak snel en efficiënt, waardoor ze uitstekend zijn voor gebruik op kantoor. Maar ook als je thuis veel print, bijvoorbeeld als zzp'er, kan een laserprinter uitkomst bieden.

HP Color Laser 179fnw

De HP Color Laser MFP 179fnw is een van de kleinste kleurenlaserprinters in zijn klasse en is daardoor ideaal voor thuisgebruik en plekken waar niet veel plek voor een printer is. Met functies zoals printen, scannen, kopiëren en zelfs nog faxen biedt deze 4-in-1 printer een hoop veelzijdigheid. De afdruksnelheid bedraagt tot 18 pagina's per minuut in zwart-wit en 4 ppm in kleur, met een resolutie van 600 x 600 dpi.

Dankzij de automatische documentinvoer (ADF) voor 40 pagina's en wifi-verbinding is deze printer gebruiksvriendelijk en multi-inzetbaar. Hoewel de afdruksnelheid lager ligt dan bij sommige concurrenten, is zijn compacte formaat juist een pluspunt.

Brother DCP 1610W

De Brother DCP-1610W is een compacte zwart-wit laserprinter die printen, kopiëren en scannen combineert. Met een afdruksnelheid van 20 pagina's per minuut en een resolutie van 2400 x 600 dpi levert hij haarscherpe resultaten. Dankzij wifi-connectiviteit kunnen meerdere gebruikers eenvoudig draadloos printen.

De papierlade biedt plaats aan 150 vellen en het apparaat is voorzien van anti-jam-technologie om papierstoringen tot een minimum te beperken. In vergelijking met de HP Color Laser MFP 179fnw biedt deze printer geen kleurafdrukken, maar hij is wel een stuk sneller met zijn afdrukken.

HP Laserjet Pro 2Z622

De HP LaserJet Pro 2Z622 is geschikt voor onder meer kantooromgevingen. Met afdruksnelheden tot 42 pagina's per minuut en functies zoals dubbelzijdig printen, scannen, kopiëren en faxen is dit een lekker veelzijdige 4-in-1-laserprinter. Het apparaat ondersteunt zowel bekabelde als draadloze netwerken en biedt geavanceerde beveiligingsfuncties.

Canon i-SENSYS MF272wd

De Canon i-SENSYS MF272dw is een monochrome laserprinter en drukt af met en snelheid van 29 pagina's per minuut. Met een resolutie van 2400 x 600 dpi levert hij snelle en scherpe resultaten. Dankzij automatische dubbelzijdige afdrukken, wifi- en ethernetverbinding is hij veelzijdig inzetbaar.

In vergelijking met de Brother DCP-1610W levert deze Canon i-SENSYS MF272dw snellere prestaties en meer connectiviteitsopties, hoewel hij geen kleurendruk ondersteunt; dan moet je toch echt bij de HP Color Laser MFP 179fnw zijn.

Xerox B225 A4

De Xerox B225 is een zwart-wit all-in-one-laserprinter die printen, kopiëren en scannen combineert. Met een afdruksnelheid van maar liefst 34 pagina's per minuut en een eerste afdruktijd van slechts 6,4 seconden is hij goed in te zetten als je veel en vaak print. De printer beschikt over automatische dubbelzijdige afdrukken, een papierlade voor 250 vellen en kan via wifi of een vaste netwerkverbinding met je thuisnetwerk worden verbonden.

▼ Volgende artikel
Garmin kondigt Instinct 3 - Tactical Edition aan
Gezond leven

Garmin kondigt Instinct 3 - Tactical Edition aan

Garmin heeft de Instinct 3 - Tactical Edition aangekondigd, een nieuwe serie tactische smartwatches die verkrijgbaar zijn met een AMOLED-scherm of een display op zonne-energie.

De smartwatches zijn volgens Garmin ontworpen voor gebruik in uitdagende omgevingen en voorzien van een met metaal versterkte rand voor extra duurzaamheid, een rucking-activiteit voor training en ingebouwde LED-verlichting op zowel de 45mm als 50mm modellen. De batterijduur van het AMOLED-model kan oplopen tot 24 dagen in smartwatchmodus, terwijl de modellen op zonne-energie onder ideale omstandigheden onbeperkt kunnen functioneren.

Robuust ontwerp

De Instinct 3 - Tactical Edition is voorzien van een stevige constructie met een metalen versterkte rand, een behuizing van met vezels versterkt polymeer en een krasbestendig scherm. De smartwatches zijn gebouwd volgens de MIL-STD 810 norm voor thermische en schokbestendigheid en zijn waterdicht tot 100 meter. De ingebouwde zaklamp biedt variabele lichtsterktes, een groene modus om het natuurlijke nachtzicht te behouden en een stroboscoopmodus voor locatiebepaling in moeilijk terrein. Voor nachtelijk gebruik is er een NVG-modus (Night Vision Goggle) die het scherm dimt tot een niveau dat functioneel blijft voor de gebruiker maar vrijwel onzichtbaar is voor anderen.

Uitgebreide functionaliteit

De Instinct 3 - Tactical Edition beschikt over diverse speciale functies, waaronder rucking-activiteit waarmee gebruikers het gewicht van hun bepakking kunnen invoeren voor beter inzicht in hun fysieke inspanning. Deze functie kan ook worden gebruikt bij activiteiten zoals trailrunning, wandelen en hiken. Alle modellen bevatten de Applied Ballistics solver en zijn compatibel met de Applied Ballistics Quantum app.

De smartwatches zijn verkrijgbaar in twee formaten: 45mm of 50mm met display op zonne-energie, en een 50mm-variant met AMOLED-scherm. De zonne-efficiëntie is verbeterd met een grotere, efficiëntere zonnelens. Vergeleken met het vorige model heeft het nieuwe 50mm model op zonne-energie een vijf keer langere batterijduur in GPS-modus bij opladen via zonlicht.

De smartwatch biedt multi-band GPS met SatIQ technologie voor nauwkeurige positiebepaling met geoptimaliseerde batterijduur. Voor gezondheidsmonitoring houdt de Instinct 3 stappen, hartslag, slaap, zuurstofsaturatie via de pols, hartslagvariabiliteit en meer bij.

Gebruikers ontvangen e-mails, sms'jes en meldingen direct op het horloge wanneer dit is gekoppeld met een compatibele Apple of Android smartphone.

Navigatie en veiligheid

Gebruikers kunnen navigeren met een 3-assig kompas, barometrische hoogtemeter en multi-band GPS. De Instinct 3 kan worden gekoppeld met de Garmin Explore App voor gedetailleerde kaarten, waypoints en routes.

Voor gebruik op gevoelige locaties biedt de Stealth Mode de mogelijkheid om draadloze communicatie uit te schakelen terwijl het horloge nog steeds activiteitsgegevens verzamelt zonder locatiegegevens op te slaan. De Kill Switch kan alle gebruikersgeheugen wissen als de veiligheid in het geding komt. Andere functies zijn weergave van twee posities tegelijkertijd op één scherm, Jumpmaster en geprojecteerde waypoints.

Trainingsfuncties

De Instinct 3 - Tactical Edition bevat sportapps voor rucken, wandelen, hardlopen, klimmen, jagen, skiën en meer. De TracBack-functie helpt bij het uitstippelen van een route terug naar het beginpunt. Naast buitensportapps bevat de smartwatch ook apps voor HIIT, cardio, hardlopen op binnen- en buitenbanen, basketbal en andere activiteiten.

Gebruikers kunnen trainingsplannen volgen met Garmin Coach voor hardlopen en fietsen, of workouts maken uit meer dan 1.600 oefeningen in de Garmin Connect app. De smartwatch volgt ook intensiteitsminuten, VO2 max en hersteltijd.

Veiligheidsfuncties zoals incidentdetectie en Assistance kunnen een bericht met de GPS-locatie van de gebruiker naar contactpersonen sturen in noodsituaties, wanneer het horloge gekoppeld is met een smartphone.

Beschikbaarheid en prijzen

Het Instinct 3 - Tactical Edition AMOLED-model is vanaf 30 april te bestellen op Garmin.com voor een adviesprijs van 599,99 euro. De modellen op zonne-energie beginnen bij een adviesprijs van 499,99 euro.

Bekijk andere Garmin-producten op Kieskeurig.nl: