Digitaal tekening-archief met Canvsly

© PXimport

Digitaal tekening-archief met Canvsly

Geplaatst: 31 mei 2018 - 06:33

Aangepast: 24 november 2022 - 13:09

Evi Maquoi

Bewaar je alle tekeningen en knutselwerken van je (klein)zoon of -dochter? Na enkele jaren is dat ongetwijfeld een gigantische stapel. Maar krijg het maar eens over je hart om alles weg te gooien … bewaar de kunstwerken daarom eerst digitaal met Canvsly.

App installeren

Canvsly is een app voor Android en iOS waarmee je foto’s maakt van de kunstwerken die je kleine Picasso’s maken. Je kunt de tekeningen opslaan per kind. De mooiste kleurplaten kun je dan nog wel fysiek bewaren, de andere mogen in de prullenbak. Om de app te installeren zoek je in Google Play of de App Store naar Canvsly. Je moet een account aanmaken. Dat kan handmatig of net iets sneller via een Facebook-account. Via Settings / Add Mom/Dad kun je ook je partner toegang geven tot de collectie.

Profielen aanmaken

Met de blauwe knop met de kunstenaar onderaan in de balk, kun je een profiel voor je kind(eren) aanmaken. Tik op het plusteken en vul de informatie onder Add Artist in. Geef voor- en achternaam op, kies het geslacht en voer de geboortedatum in. Eventueel voeg je zelfs een profielfoto toe. Bevestig met de Done-knop in de rechterbovenhoek. Herhaal dit om eventueel meerdere kinderen toe te voegen.

© PXimport

Tekeningen archiveren

Komt zoon- of dochterlief met een tekening naar huis? Dan tik je centraal onderaan op de knop met de camera. Je fotografeert het kunstwerk in kwestie en maakt eventueel gebruik van de flitser. Reeds gemaakte beelden uploaden kan eveneens. Vervolgens kun je de afbeelding nog wat bijsnijden of de helderheid optrekken. Ga verder met Accept. Daarna geef je het creatieve werkje nog een titel en selecteer je de naam van de artiest (het kind). De datum wordt automatisch ingevuld. Het is ook mogelijk om mappen aan te maken. Voltooi met Done. Om op elk ogenblik naar de kunstwerken te kijken, tik je linksonderaan op de knop met het schilderspalet. Leuk om na een paar jaar samen met je (klein)kind terug te kijken!

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000