Je Facebook-account deactiveren of verwijderen

© PXimport

Je Facebook-account deactiveren of verwijderen

Geplaatst: 21 maart 2022 - 13:30

Aangepast: 25 november 2022 - 11:31

Redactie ID.nl

Wil jij je Facebook-account verwijderen? Dat is in een handomdraai gebeurd, maar je moet wel even weten waar je de optie kunt vinden. Overigens kun je je account ook deactiveren. Wat dat betekent, leggen we eveneens voor je uit.

Je Facebook-account deactiveren

Als je je Facebook-account deactiveert, wordt deze bij wijze van spreken op pauze gezet: Je profiel wordt van de site verwijderd, net als de meeste dingen die je op Facebook gepost hebt (berichten blijven echter staan), maar Facebook bewaart je data voor het geval je besluit om terug te komen - niet erg privacyvriendelijk. Je kunt je account altijd opnieuw activeren door op Facebook in te loggen.

Om je account te deactiveren, log je in op Facebook en navigeer naar Instellingen. Selecteer Algemeen en scroll in het venster Algemene accountinstellingen naar onderen tot je Account beheren ziet. Kies Bewerken en tik op de optie Je account deactiveren.

Facebook zal je proberen over te halen om te blijven door je foto's van je Facebook-vrienden te laten zien en te vragen waarom je je account wilt deactiveren. Zodra je Facebook verteld hebt waarom je geen vrienden meer wilt zijn klik je op de knop Deactiveren en vervolgens op Nu deactiveren, en Facebook zal je account deactiveren.

Je Facebook-account deactiveren of verwijderen-18713022

© PXimport

Je Facebook-account deactiveren of verwijderen-18713024

© PXimport

Je Facebook-account deactiveren of verwijderen-18713026

© PXimport

Je Facebook-account verwijderen

Als je je account verwijdert is deze echt helemaal verdwenen: Je kunt niet meer opnieuw inloggen om iets wat je op Facebook gepost hebt te bekijken of te kopiëren, en als je Facebook opnieuw zou willen gebruiken zul je helemaal met een schone lei moeten beginnen.

Facebook raadt aan dat je een kopie van de data die je op de site gepubliceerd hebt downloadt voordat je je account verwijdert. Open het instellingenmenu op Facebook terwijl je op je account bent ingelogd door op het tandwiel-icoon links bovenaan de pagina te klikken. Selecteer vervolgens Accountinstellingen en zoek op de pagina Algemeen naar Een kopie downloaden van je Facebook-gegevens en klik op de link. Je zult dan door het proces worden geleid waarmee je een archief van al je Facebook-data kunt downloaden.

Het bedrijf maakt het niet meteen duidelijk hoe je je Facebook account kunt verwijderen, maar om dat te doen log je in op je Facebook account en ga je naar Facebook's accountverwijderingsformulier. Daar begin je het proces om je account volledig te verwijderen.

Klik in het formulier op Account verwijderen en bevestig je wachtwoord. Klik nog een laatste keer op Account verwijderen, ditmaal een knop met een uitroeptekentje ervoor. Nu is je account van Facebook af en kan niemand je profiel meer bezoeken.

Je Facebook-account deactiveren of verwijderen-18713028

© PXimport

Je Facebook-account deactiveren of verwijderen-18713029

© PXimport

Account geblokkeerd

Extra tip: Instagram verwijderen

Ben je ook klaar met Instagram, dan kun je op een vergelijkbare manier je account verwijderen of deactiveren. Je account deactiveren kan vanaf je computer of je mobiele apparaat. Klik of druk rechts bovenaan op je gebruikersnaam en kies Profiel bewerken. Selecteer vervolgens Mijn account tijdelijk uitschakelen en volg de instructies op het scherm.

Ook kun je Instagram-foto's gewoonweg van je profiel halen, zonder ze te moeten verwijderen. 

Toch verwijderen? Op deze Instagram-pagina kun je je account verwijderen.

Cambridge Analytica

In het kort: Facebook-account verwijderen of deactiveren?

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten