Inlogpagina van wifi-netwerk laadt niet onder Windows, en nu?

© Prostock-studio

Inlogpagina van wifi-netwerk laadt niet onder Windows, en nu?

Geplaatst: 30 maart 2024 - 15:03

Wesley Akkerman

Wil je met je laptop ergens inloggen op een openbaar wifi-netwerk, maar wil de inlogpagina maar niet laden? In dit artikel geven we je vier tips om het probleem op te lossen. Hopelijk zit de oplossing er voor jou tussen!

Lees ook: Zo maak je verbinding met een verborgen wifi-netwerk

We doen het liever niet, maar soms ben je genoodzaakt verbinding te maken met een openbaar netwerk. Bijvoorbeeld wanneer je op zakenreis bent of ergens lekker in een hotel zit en je niet al te snel door je databundel heen wilt gaan. In dat geval kun je vaak verbinding maken met het wifi-netwerk van een hotel of restaurant. Soms komt echter voor dat de benodigde inlogpagina maar niet wil laden. Probeer dan onderstaande vier tips!

Tip 1: Opnieuw (incognito) verbinden

In de meeste gevallen helpt het om gewoon het openbare netwerk een keer te vergeten en er daar dan opnieuw verbinding mee te maken. Een kwestie van ‘een keertje uitzetten en opnieuw aanzetten’. Klik hiervoor op het wifi-icoontje in je taakbalk. Je ziet dan met welk netwerk je verbonden bent en ziet ook meteen een knop waarmee je de verbinding kunt verbreken. Mocht dit niet helpen, dan kun je proberen de inlogpagina te laden binnen een incognitovenster. Dan open je als het ware een schone omgeving, waarin je geen last hebt van eerder geplaatste cookies en gegevens uit de cache. Werkt dit ook niet, schiet dan even iemand aan die werkt op de plek waar je het internet op wilt. Soms worden er namelijk bepaalde voorwaarden gesteld aan toegang tot de wifi: dat je per se met je eigen e-mailadres moet inloggen bijvoorbeeld.

Inlogpagina van wifi-netwerk laadt niet onder Windows, en nu?-Ui8DKNsJQWii886MHywwvQ

Tip 2: Staat er een VPN aan?

Is het probleem nog niet opgelost, check dan of er eventueel een VPN aanstaat. We hoeven niemand meer te vertellen wat de voordelen van VPN-diensten zijn. De nadelen zijn vaak echter wat minder bekend. Zo kan het langer duren voordat pagina’s of diensten laden. En er kunnen dus problemen ontstaan wanneer je probeert in te loggen op een openbaar wifi-netwerk. Schakel de VPN-dienst even uit en check dan of je vervolgens kunt inloggen bij het openbare netwerk. Is dat het geval, dan kun je de dienst daarna weer gewoon activeren, zodat je weet dat je gegevens online veilig blijven.

0

Powered by

logo

Tip 3: Check de DNS-instellingen

Kom je er dan nog steeds niet uit, dan is het verstandig om de DNS-instellingen eens na te lopen. Het kan zijn dat je voorheen bijvoorbeeld de Google Domain DNS en OpenDNS in gebruik genomen hebt. Hoewel deze DNS-diensten van derde partijen vaak een hogere snelheid of beveiligingsvoordelen aanbieden, vormen ze soms ook een extra obstakel voor openbare wifi-netwerken. Dit kun je gelukkig oplossen door simpelweg de DNS-instellingen aan te passen naar iets dat wel werkt.

Binnen Windows ga je dan als volgt te werk:

• Ga naar de Instellingen (je kunt daarvoor Windows-toets + i gebruiken).
• Ga links in het menu naar Netwerk en internet.
• Selecteer de Wi-Fi-optie (dus niet het wifi-netwerk).
• Klik op Hardware-eigenschappen.
• Klik vervolgens naast DNS-server toewijzing op Bewerken.
• Selecteer in het dropdown-menu de optie Automatisch (DHCP) als dat nog niet het geval was.
• Bevestig je keuze door op Opslaan te drukken.

Nu kun je de pagina opnieuw laden en checken of je kunt inloggen. Ook kun je nog even proberen of de cache legen werkt. Open daarvoor de Opdrachtprompt (Start, en typ 'opdrachtprompt' in), typ ipconfig /flushdns in en druk op Enter. Werkt het nog steeds niet? Geen nood, we hebben nog een tip!

Lees ook: Wat is DNS? Alles over het Domain Name System

Inlogpagina van wifi-netwerk laadt niet onder Windows, en nu?-IFE7YdNgQOuRBrtaSzYZYQ

Tip 4: Netwerkadapterdriver opnieuw installeren

En die tip heeft betrekking op het opnieuw installeren van de driver voor de netwerkadapter. Windows heeft dergelijke drivers nodig om überhaupt verbinding te kunnen maken. En als er een probleem met die driver is, dan werken bepaalde onderdelen dus niet meer (goed).

Om de driver te kunnen resetten, kun je het beste de onderstaande stappen opvolgen:

• Klik met je rechtermuisknop op het Start-icoon en selecteer Apparaatbeheer.
• Nu opent er een apart venster; zoek in deze lijst de optie Netwerkadapters op.
• Dubbelklik op Netwerkadapters en klik met de rechtermuisknop op de adapter die je opnieuw wilt installeren.
• Selecteer de optie Apparaat verwijderen en bevestig daarna je beslissing.
• Start nu je Windows-pc opnieuw op, zodat het systeem de drivers opnieuw kan installeren

Deze laatste oplossing zou het probleem echt moeten verhelpen. Is dat niet het geval, dan kan het zijn dat het probleem misschien hardwarematig is. Dan helpen deze software-oplossingen niet. Maar voordat je iets gaat (laten repareren), is het altijd verstandig om beschikbare oplossingen te proberen. Want iets vervangen of repareren kost vrijwel altijd geld.

Er zit vast iets voor jou tussen

De populairste laptops van het moment

Powered by

Kieskeurig
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten