Zo maak je verbinding met een verborgen wifi-netwerk

© PXimport

Zo maak je verbinding met een verborgen wifi-netwerk

Geplaatst: 19 november 2021 - 11:13

Aangepast: 14 december 2022 - 10:12

Dirk Schoofs

Je kunt een draadloos netwerk zo instellen dat het verborgen is. Dit maakt het netwerk wat moeilijker te vinden voor anderen. Wij leggen je uit op welke manieren je verbinding kunt maken met zo’n verborgen wifi-netwerk.

Netwerkpictogram

Iedere beveiligingsexpert zal je vertellen dat het verbergen van de naam van het wifi-netwerk geen echte beveiliging biedt. Het maakt het eventuele indringers alleen wat lastiger, omdat de naam van het wifi-netwerk niet meer open en bloot af te lezen is. Maar het betekent niet dat je er geen verbinding mee kunt maken. Een snelle manier om een verborgen netwerk aan te maken, is via het netwerkpictogram in de taakbalk. Helemaal onderaan de lijst zie je de verwijzing Verborgen netwerk.

 

© PXimport

Je pc vindbaar?

Selecteer de optie Verborgen netwerk en klik op de knop Verbinding maken. In het volgende gedeelte vraagt Windows om de naam (SSID, Service Set Identifier) van het netwerk op te geven. Daarna klik je op Volgende. Voer nu het wachtwoord van het wifi-netwerk in. Vervolgens wordt er gevraagd of jouw pc gevonden mag kunnen worden voor anderen in dit netwerk. Microsoft raadt aan om op Ja te klikken als je met een thuisnetwerk wilt verbinden. Wil je inloggen op een openbaar netwerk, zoals in een café, klik dan op Nee. Vanaf dan ben je verbonden.

 

© PXimport

Via de Instellingen

Een andere manier om verbinding te maken, is via de Instellingen van het startmenu. Gebruik daarvoor de toetscombinatie Windows-toets+I. In dit venster kies je Netwerk en internet. Selecteer Wi-Fi. Kies in het rechtergedeelte nu voor de optie Bekende netwerken beheren. Hier worden alle opgeslagen wifi-netwerken weergegeven. Klik op de knop Een nieuw netwerk toevoegen om het verborgen wifi-netwerk aan de lijst toe te voegen. Geef de netwerknaam op en klik onder Beveiligingstype voor een van de opties. Weet je niet welke optie je moet kiezen, ga dan voor WPA2-Personal AES. Dat zal voor de meeste netwerken werken. Typ daarna in het veld Beveiligingssleutel het wachtwoord van het netwerk. Schakel zowel de optie Automatisch verbinden als de optie Verbinding maken, zelfs als dit netwerk niet uitzendt in. Klik ten slotte op Opslaan.

 

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000