Nieuwe Thunderbolt-hub van Hyper heeft geen stekkerblok

© PXimport

Nieuwe Thunderbolt-hub van Hyper heeft geen stekkerblok

Computer accessoires

Geplaatst: 3 augustus 2022 - 12:12

Aangepast: 25 november 2022 - 11:43

Wesley Akkerman

Hyper is een fabrikant die we kennen van verschillende accessoires, zoals opladers en powerbanks. Dit keer probeert het bedrijf ons een duurder geprijsde Thunderbolt-hub te verkopen via Kickstarter. Eentje die verkocht wordt zonder een externe stekkerblok.

Soortgelijke hubs beschikken vaak wel over zo’n blok aan hun stekker. Dat betekent dat je altijd wat ruimte moet reserveren achter of op je bureau en dat de hubs niet zo draagbaar zijn als je zou willen, wellicht. De nieuwe Hyper-hub beschikt over een gewone figure 8-stekker, die rechtstreeks van de muur naar het kastje gaat. Niet alleen krijg je toegang tot extra usb-poorten, ook neem je de hub gemakkelijk(er) mee op reis.

Lees ook: Alles over usb-poorten, aansluitingen en hubs

Hyper Thunderbolt-hub

Hyper vindt het belangrijk om mee te geven dat de nieuwe Thunderbolt-hub schittert in z’n eenvoud. Desondanks biedt het compacte kastje 96 watt aan vermogen aan. Daarmee kun je menig laptop van stroom voorzien. Maar als je een gaminglaptop hebt, of een apparaat zoals de MacBook Pro, dan verlies je wellicht alsnog wat energie tijdens het gebruik, hetzij heel langzaam en wanneer zo’n apparaat op volle toeren draait.

Je vindt de HyperDrive Thunderbolt 4 Power Hub, zoals de hub volledig heet, nu op Kickstarter. Daar kun je het product steunen voor minimaal 175 euro. Helaas is het zo dat de fabrikant vooralsnog alleen de Verenigde Staten bedient, maar wellicht kun je met een doorstuurdienst de hub alsnog in Nederland krijgen. 

Dat is mogelijk de moeite waard; want als het product op de markt verschijnt, ben je waarschijnlijk 300 euro of meer kwijt. Dat is althans de prijs die Hyper noemt. 

© PXimport

De Thunderbolt-hub van Hyper biedt vier Thunderbolt-poorten aan. Je sluit je laptop aan via één van de aansluitingen en plugt daarna een beeldscherm, externe schijf of andere accessoire in. De hub beschikt over 32Gbps PCIe-snelheden, waardoor je er zelfs externe grafische kaarten op aansluit. 

Ook is het zo dat de accessoire tot 15 watt aan stroom kan voorzien aan een iPad Pro. Tot slot is het mogelijk twee beeldschermen met een maximale resolutie van 6k op 60 Hertz te gebruiken.

Aan de prijzige kant

Toegeven, met een minimale investering van 175 euro (zolang die voorraad strekt, daarna betaal je 195 tot 234 euro, exclusief btw en verzendkosten) tast je best diep in de buidel voor het draagbare apparaat. Voor hetzelfde bedrag haal je namelijk hubs in huis die meer poorten aanbieden en schermen tot 8k ondersteunen (zoals bijvoorbeeld de OWC Thunderbolt Dock).

Maar wanneer je voor de dock van Hyper gaat, dan betaal je voornamelijk voor het gemak van het gebrek aan een extern stroomblok en de bijkomstige draagbaarheid.

Uiteraard is het zo dat er ook altijd een risico verbonden is aan het ondersteunen van een Kickstarter-project. Wanneer zo’n product z’n doel behaalt, dan moet het bedrijf erachter vaak nog beginnen met de productie. Ondertussen kan er een hoop misgaan, waardoor je naar je centen kunt fluiten. 

Maar goed, Hyper is een bekend bedrijf met meerdere succesvolle projecten op z’n naam, dus dat zal wel loslopen. Desondanks is dat altijd iets dat je in het achterhoofd moet houden wanneer je zo’n Kickstarter ondersteunt.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000