HP Omen 16-gaminglaptop krijgt nieuw koelsysteem

© PXimport

HP Omen 16-gaminglaptop krijgt nieuw koelsysteem

Computer accessoires

Geplaatst: 29 mei 2022 - 11:22

Aangepast: 25 november 2022 - 11:38

Wesley Akkerman

HP kondigt nieuwe versies van zijn gaminglaptops aan, zoals de Omen 16. Deze variant biedt onder meer de twaalfde generatie Intel-processor aan, evenals de Ryzen 6000 H-processorserie, van AMD. Wat verandert er nog meer onder de motorkap?

De nieuwe HP Omen 16 kan daarnaast uitgerust worden met de Nvidia Nvidia’s RTX 3070 Ti, met 150 watt aan TDP, evenals maximaal 32 GB aan werkgeheugen en snelle PCi 4.0-ssd’s. De AMD-variant heeft maximaal 1 TB; de Intel-versie biedt 2 TB aan.

Als we kijken naar het ontwerp van de laptop, dan is die identiek aan het model van vorig jaar. Het grootste, optische verschil met die variant is de touchpad. Die is dit keer een stuk breder. Verder is qua design alles intact gebleven, waaronder het grote 16:10-scherm met dikke kin aan de onderkant. Standaard biedt dat scherm full hd aan op 60 Hertz; maar dat kun je upgraden naar qhd en 165 Hertz.

Wanneer je kiest voor het model met de Intel-processor aan boord, dan zitten er twee Thunderbolt 4.0-poorten aan de zijkant van de HP Omen 16. De AMD-versies moeten het zonder doen. Daarnaast zien we ook drie usb-a-poorten, één hdmi 2.1-poort, een micro-sd-kaartsleuf, een koptelefoonaansluiting en een ethernetpoort zitten. Tot slot is er een opening voor de stroomkabel.

© PXimport

HP brengt nieuwe koelsysteem

Verder claimt HP dat het koelsysteem binnen de Omen 16 op de schop gegaan is. Zo is er een vijfde hittepijp toegevoegd en een vierde opening waar de laptop warme wind uit blaast, zodat het beestje koel kan blijven tijdens heftige gamingsessies. Dit moet tevens een processorkrachttoename van 36 procent opleveren (maar onduidelijk is nu in welke situaties HP dit testte). Verder is de temperatuur van de ssd met veertien procent gedaald en moet het systeem vijf procent stiller zijn.

Verder zijn er geen noemenswaardige verschillen met het model van vorig jaar op te noemen. Aangezien de laptop gericht is op gamers, kun je per toets de kleur instellen via RGB. Dit controleer je via de Omen Gaming Hub, één van de programma’s die standaard op het apparaat staat. Tot slot is er nog ondersteuning voor wifi 6e, waardoor je in elk geval voorlopig voorzien bent als het gaat om nieuwe wifi-standaarden.

Prijs en beschikbaarheid

HP kondigde nog niet aan wanneer en of deze versie van de Omen 16 naar Nederland komt. Maar in de Verenigde Staten moet de laptop te koop zijn vanaf de zomer, voor een minimale prijs van 1.999 dollar. 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000