1More ColorBuds - Ongemerkt fijn

© PXimport

1More ColorBuds - Ongemerkt fijn

Geplaatst: 18 september 2020 - 13:04

Aangepast: 25 november 2022 - 10:33

Joris Peterse

De ColorBuds van de Chinese audiofabrikant 1More vallen op vanwege hun formaat en vrolijke kleuren. Maar ook de prijs stemt vrolijk. Of de bluetooth in-ears ook in praktijk opvallend goed zijn lees je in deze 1More ColorBuds review.

De 1More Colorbuds kosten zo’n honderd euro, een prijscategorie waarin je wel wat mag verwachten van je bluetooth in-ears, maar je er wel van bewust moet zijn dat je niet de crème de la crème van de bluetooth oortjes in huis haalt. OnePlus ging de mist in, terwijl Huawei / Honor voor deze prijs uitstekende dopjes bieden. Kortom, een beetje verdieping is nodig. En om meteen in de eerste alinea met de deur in huis te vallen: 1More biedt met de ColorBuds fantastische in-ears.

© PXimport

© PXimport

© PXimport

Afsluiten maar!

Veel bluetooth in-ears beschikken over ruisonderdrukking. Dit is echter lastig goed werkend te krijgen. Allereerst moeten de oortjes goed het gehoorkanaal afsluiten, wat lastiger is dan met een koptelefoon die gewoon over het hele oor heen gaat. Ook is de ruimte beperkt in de kleine oortjes om de technologie optimaal te laten werken. Waarom ik dit aanhaal terwijl de ColorBuds helemaal niet over noise cancelling beschikt? In praktijk kon ik me beter afsluiten van omgevingsgeluid met deze oortjes dan bijvoorbeeld de Galaxy Buds Live, die wel over ruisonderdrukking beschikt. Dat is vooral te danken aan de pasvorm en het draagcomfort van de ColorBuds, wat er voor mij enorm uit springt.

Daar zit wel een punt van aandacht bij: je moet de headset goed in je oor plaatsen, met het minuscule ledlichtje naar boven. Je bent al snel geneigd het oortje verkeerd te plaatsen met het lichtje naar de zijkant. De oortjes wegen vrijwel niets en omdat je de pasvorm met rubber dopjes voor je eigen oren naar wens aanpast, blijft de headset goed zitten. Zo goed zelfs dat bij mij veel omgevingsgeluid ook werd afgesloten. Bovendien blijven de dopjes goed zitten bijvoorbeeld bij het sporten en je nauwelijks merkt dat er iets in je oor zit. Zo ervaar je dat het gewicht een bepalende factor is bij het draagcomfort.

Geluidskwaliteit

Omdat de oortjes zo comfortabel zitten en afsluiten, hoor je ondanks de wat beperktere audiokwaliteit redelijk veel details van wat je luistert ook goed. De audiokwaliteit is voor z’n prijsklasse dik in orde en voor ieder doeleinde prima. Luisterboeken, podcasts, rustige muziek of juist opzwepende muziek. In de details, hoge tonen en diepe bastonen merk je echter wel dat de ColorBuds hun meerdere moeten erkennen in andere (veelal duurdere) oortjes.

De ColorBuds zijn tevens voorzien van meerdere microfoons, zodat je ook goed telefoongesprekken kunt voeren met de oortjes in. Omgevingsgeluid wordt prima weggefilterd, of je nu buiten bent of in een drukke omgeving.

Je kunt telefoongesprekken aannemen en de muziek bedienen door op de oortjes te tikken. Dit werkt goed en kan desgewenst in de bijbehorende 1More-app worden geconfigureerd. De app is overigens verder behoorlijk beperkt. Zo mist er bijvoorbeeld een equalizer.

© PXimport

Accu

Ondanks dat de oortjes bijzonder klein van formaat zijn, beschikken ze over een gemiddelde accucapaciteit en gaan ze zo’n vijf uur op een acculading mee. Net als alle andere in-ears, laad je de oortjes op door ze in een doosje te plaatsen. Dit doosje heeft genoeg capaciteit om beide oortjes bijna vier keer volledig op te laden. Het doosje laadt op via een usb-c-aansluiting en kan niet draadloos opgeladen worden.

© PXimport

Conclusie

Het draagcomfort maakt deze 1More ColorBuds tot mijn favoriete oortjes die ik tot dusver heb gebruikt. Omdat de headset zo licht is en dankzij rubber dopjes op maat passen merk je niet dat je oortjes in hebt en komt de muziek goed tot z’n recht. Natuurlijk moet je genoegen nemen met een gebrek aan noise cancelling en zullen de audiopuristen iets minder te spreken zijn over de geluidskwaliteit. In deze prijsklasse doen de ColorBuds echter niks onder. Sterker nog. Voor deze prijs zijn de ColorBuds een absolute aanrader!

9,0

ONS OORDEEL

1More ColorBuds

Pluspunten

Gewicht

Draagcomfort

Prijs

Minpunten

Geen ruisonderdrukking

Conclusie

**Prijs** € 105,- **Kleur** zwart, blauwgroen, goud, roze **Verbinding** Bluetooth 5.0 **Accu** 55 mAh (oortje), 410 mAh (oplaaddoosje) **Gewicht** 4,1 gram (oortje), 32 gram (oplaaddoosje) **Features** microfoon, aanraakbediening **Aansluiting** Usb-c **Website** [https://global.1more.com](https://global.1more.com/product/stylish-true-wireless-in-ear-headphones-bes-version/)...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000