ID.nl logo
Review Pixel Buds Pro – Een geslaagde introductie
Huis

Review Pixel Buds Pro – Een geslaagde introductie

Met de introductie van de Pixel-smartphonelijn brengt Google ook officieel de Pixel Buds Pro naar Nederland. Dit is een setje oordoppen dat beschikt over high-end functies als actieve ruisonderdrukking en draadloos laden. De vragen die wij hebben zijn: hoe klinken ze en zijn ze die hoge aanschafprijs wel waard? We bekijken het in de Pixel Buds Pro-review.

Uitstekend
Conclusie

We kunnen stellen dat de introductie van de Pixel Buds Pro redelijk geslaagd is. De oordoppen scoren goed op belangrijke punten als audiokwaliteit, ruisonderdrukking, verbinding en accuduur, en geven consumenten veel bedieningsopties zonder dat daar een app voor aan te pas komt. Daar tegenover staat helaas wel dat we wat functies missen, zoals ruimtelijke audio en een goede equalizer, en dat de oordopjes te snel op aanraking reageren, waardoor de muziek vaak onbedoeld pauzeert.

Plus- en minpunten
  • Audiokwaliteit
  • Actieve ruisonderdrukking
  • Accuduur
  • Oordoppen reageren te snel op aanraking
  • Missende audiocodecs
  • Pasvorm niet echt optimaal

Met een prijs van 219 euro zijn de Pixel Buds Pro-oordoppen flink aan de prijs. Dat kan zowel in het nadeel als het voordeel werken. Gezien de prijs, de functies en de audiokwaliteit kan de Pixel Buds Pro zich meten met de Sony’s, Sennheisers en Apples van deze wereld. Maar dan nog houd je het feit dat je meer dan 200 euro gaat uitgeven aan een setje oordoppen. Mocht je genoeg geld te spenderen te hebben, dan doe je er goed aan even verder te lezen.

Wat krijg je voor dat geld?

Wanneer je de Pixel Buds Pro in huis haalt, dan haal je een redelijk moderne set oordoppen in huis. De Pro biedt ondersteuning aan voor bluetooth 5.0 en is daardoor te koppelen aan een groot aantal smartphones, tablets en computers. Is het jammer dat Google niet meteen bluetooth 5.2 ondersteunt (de meest recente versie van dit moment)? Niet echt; bluetooth 5.2 biedt immers geen al te grote functies die je in de praktijk misloopt wanneer je versie 5.0 gebruikt.

Beide oordopjes beschikken over drivers van 12 millimeter, evenals drie microfoons voor actieve ruisonderdrukking en telefoongesprekken. Ze kunnen muziek automatisch pauzeren en afspelen wanneer je ze uit je oor haalt en er weer in stopt. Ook bieden ze aanraakgevoelige omgevingen aan, waarmee je de muziek bedient en de Google Assistent aanspreekt. De oplaadcase is zowel draadloos als via een usb-c-kabel op te laden, wat het geheel een premium gevoel meegeeft.

De accuduur valt niet tegen. Je kunt moeiteloos vijf tot zeven uur luisteren met de actieve ruisonderdrukking aan. Als je tussendoor wat telefoongesprekken voert, dan verbruiken de accu’s meer energie. In totaal krijg je tot 24 uur luistertijd uit een volledig opgeladen oplaadcase. Mocht je in tijdsnood zitten, geen probleem: met een kwartiertje opladen kun je tot drie uur naar je favoriete muziek luisteren. De basis lijkt Google in elk geval dus op orde te hebben.

Bediening via de oordoppen

De oordopjes wegen 6,1 gram per stuk en hebben afmetingen van 21,3 mm x 18,2 mm x 19,8 mm. Ze zijn dus lekker compact en licht, en zitten goed in de oren. Wanneer je met je hoofd schudt, dan vallen ze er niet zomaar uit. En is dat wel het geval, dan gebruik je simpelweg een andere dopje. Wat we wel merken is dat de oordoppen mettertijd toch een beetje verschuiven in het oor. Daardoor zitten ze soms wat los, waardoor er wat geluid van buitenaf naar binnenkomt.

Dat heeft invloed op de actieve ruisonderdrukking. Maar met een duw naar binnen is dat probleem opgelost – om dan tegen een andere irritatie aan te lopen: de gevoeligheid van de capacitieve aanraaksensoren. De oordoppen reageren heel snel op een aanraking, waardoor muziek geregeld onderbroken wordt of de Google Assistent tussendoor komt. Verder werkt de eigenlijk wel prima en is het fijn het volume aan te kunnen passen zonder tussenkomst van smartphone of pc.

Via een losstaande app of de bluetoothinstellingen (voor eigenaars van een Pixel-telefoon) is het mogelijk de bediening van de oordoppen aan te passen. Je kunt dus zelf instellen wat ze wel en niet doen. Maar functies weghalen is helaas niet mogelijk. Ook is het gebrek aan een equalizer vervelend. Daarentegen krijg je toegang tot wat standaard modi die het geluid niet altijd ten goede komen. De standaard audiomodus klinkt voor de meeste muziek gelukkig wel zeer prettig.

Genieten van de audiokwaliteit

En dat is eigenlijk een understatement. Want de Pixel Buds Pro klinken ontzettend helder, hebben een fijne bas en geven hogere tonen flink de ruimte. Helaas resulteert dat wel in het idee dat de tonen in het midden wat minder vooraanstaand zijn. Maar een audio-ervaring is en blijft persoonlijk, dus wellicht biedt één van de andere geluidsmodi de oplossing voor jouw smaak. Het zou echter fijn zijn als Google in de toekomst een normale equalizer toevoegt aan de opties.

Los daarvan is duidelijk dat Google hiermee de massa aan wil spreken. Dat zien we de laatste paar maanden vaker met nieuwe oogsten van Sennheiser, Apple en Sony, die allemaal dezelfde brede doelgroep in gedachten hebben voor hun oordoppen. Dat betekent dat voor sommige mensen de bas net even te veel aanwezig kan zijn. Mocht dat zo zijn, dan kun je met de audio-optie Lichte bas (binnen de app of instellingen) die nadruk wellicht net genoeg verminderen.

Helaas biedt de Pixel Buds Pro geen ondersteuning aan voor ruimtelijke audio. Maar Google belooft die functionaliteit in de toekomst toe te voegen. Ook is het jammer dat de beste audiocodecs als LDAC, aptX (HD of Adaptive) ontbreken. Gelukkig heb je die niet nodig voor een goede audiokwaliteit met SBC en AAC aan boord, maar de optie hebben is altijd fijner dan de optie niet hebben. Een doorsnee gebruiker zal hier weinig hinder aan ondervinden, maar muziekliefhebbers horen waarschijnlijk het verschil.

Verder werkt de actieve ruisonderdrukking goed, tenzij een oordop stiekem een beetje verschoven is. Dan kan er nog wel eens wat wind of ander geluid naar binnenkomen. Tijdens het testen liepen we tijdens een grote generator in de straat (die daar staat vanwege een verbouwing) – en we moesten een oordop uit doen om te checken of die wel aanstond (en ja, dat was het geval). Daarnaast hoor je geen getyp op een toetsenbord en moet iemand behoorlijk schreeuwen om je aandacht te trekken.

Daarnaast is het jammer om te horen dat de transparantiemodus niet net zo goed is als op vergelijkbare oordoppen. De geluiden uit de omgeving klinken vrij blikkig en totaal niet natuurlijk. Ook bellen is geen straf met deze oordoppen in, al treeft er wel geregeld herrie vanuit de omgeving het gesprek binnen. Al met al dus niet op het niveau van Sony en Sennheiser, maar met deze set oordoppen kan Google in elk geval wel de strijd aangaan met z’n grote concurrent Apple.

Google Pixel Buds Pro - conclusie

We kunnen stellen dat de introductie van de Pixel Buds Pro redelijk geslaagd is. De oordoppen scoren goed op belangrijke punten als audiokwaliteit, ruisonderdrukking, verbinding en accuduur, en geven consumenten veel bedieningsopties zonder dat daar een app voor aan te pas komt. Daar tegenover staat helaas wel dat we wat functies missen, zoals ruimtelijke audio en een goede equalizer, en dat de oordopjes te snel op aanraking reageren, waardoor de muziek vaak onbedoeld pauzeert.

Door de nadruk op de basweergave en de wiebelige pasvorm, te danken aan siliconen tips, kan Google zich echter niet meten met Sony en Sennheiser, om twee voorbeelden te geven. Maar het is duidelijk dat Google prima de strijd aan kan gaan met de AirPods Pro 2 van Apple. De prijs is één van de grootste nadelen van het setje oordoppen – maar als de markt iets heeft laten zien, dan is het wel dat consumenten bereid zijn diep in de buidel te graven voor een mooie set als deze.

Koop de Google Pixel Buds Pro bij Bol.com.

▼ Volgende artikel
Waar voor je geld: 5 energiezuinige koelkasten voor max 1100 euro
Huis

Waar voor je geld: 5 energiezuinige koelkasten voor max 1100 euro

Bij ID.nl zijn we dol op kwaliteitsproducten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Een paar keer per week speuren we binnen een bepaald thema naar zulke deals. Ben je op zoek naar een grote koelkast met energielabel A? Vandaag hebben we vijf interessante modellen voor je gespot.

Disclaimer: op het moment van schrijven zijn de besproken koelkasten bij de goedkoopste webwinkels niet duurder dan 1100 euro. De prijzen kunnen schommelen.

Hisense RB440N4ACA

Wie de vele positieve reviews op Kieskeurig.nl leest, weet genoeg. De Hisense RB440N4ACA is een aanrader! Het gaat weliswaar om een vrijstaande koel-vriescombinatie, maar je kunt het apparaat tóch netjes in een bestaande keuken kwijt. De behuizing is namelijk even diep als een standaard aanrecht. Fijn is bovendien dat je de draairichting van beide deuren kunt wijzigen. Volgens de gegevens op het A-energielabel 'trekt' dit model jaarlijks zo'n 109 kilowattuur stroom. Kortom, het kost je slechts een paar tientjes per jaar.

Opvallend veel reviewers waarderen de stille werking. Het opgegeven volumeniveau van 35 decibel is dan ook behoorlijk laag. Het koelgedeelte heeft een ruime inhoud van 238 liter. Dankzij de aanwezigheid van twee lades, vier dragers en vier deurvakken kun je heel wat producten koud bewaren. Er is ook nog een flessenrek inbegrepen. Bovenin het koelgedeelte zit een felle ledlamp met een bedieningspaneel. Hierop kies je de gewenste temperatuur. Verdeeld over drie lades is de vriezer goed voor een inhoud van 98 liter. Dankzij no frost-ondersteuning hoef je de RB440N4ACA nooit te ontdooien. Deze koelkast is verkrijgbaar in een zilverkleurige en zwarte uitvoering.

LG GBP62MCNAC

Ondanks een riante inhoud van 384 liter voldoet de LG GBP62MCNAC aan de eisen van energielabel A. Ga ongeveer uit van een jaarlijks stroomverbruik van slechts 110 kilowattuur. Zodra je de bovenste deur opentrekt, heb je toegang tot een groot koelvak van 277 liter. De vier legplanken bestaan uit gehard glas. Die zullen niet zo gauw breken, zodat je zorgeloos een flinke hoeveelheid drinkpakken en blikjes koud bewaart. Verder telt het koelgedeelte twee lades en vier deurvakken.

De vriezer is met een inhoud van 107 liter eveneens ruim. Wegens ondersteuning voor no frost zullen de drie lades niet aanvriezen. Is er onverhoopt een technisch probleem? Met behulp van de zogenoemde Smart Diagnosis-functie lees je de apparaatstatus op een smartphone uit. Bekijk hoe je eventuele problemen oplost en onderhoud pleegt. Je plaatst de GBP62MCNAC gerust in een open (woon)keuken, want het geluidsniveau is met 35 decibel erg laag. Deze stijlvolle koelkast is in een matzwarte en zilverkleurige behuizing te koop.

Samsung RB38C607AS9/EF

De Samsung RB38C607AS9/EF heeft op Kieskeurig.nl momenteel de laagste prijs ooit. Daarbovenop ontvangen snelle beslissers ook nog eens tijdelijk een cashback van honderd euro. Deze actie geldt tot en met 2 december 2024. Al met al haal je voor een relatief zacht prijsje een energiezuinige koelkast in huis. Het opgegeven jaarlijkse stroomverbruik komt uit op 108 kilowattuur. Een leuk extraatje is dat je het actuele energieverbruik in de SmartThings-app op een smartphone kunt monitoren. Hiervoor koppel je de koelkast aan je wifi. De RB38C607AS9/EF produceert niet zoveel geluid, want het volumeniveau bedraagt maar 35 decibel.

Deze vijf testers zijn erg te spreken over dit product. Zij prijzen stuk voor stuk de ruime inhoud van in totaal 387 liter. Het koel- en vriesgedeelte zijn goed voor respectievelijk 273 en 114 liter. Voor huishoudens tot vier à vijf personen is dat ruimschoots voldoende. Zoals je van een moderne koelkast mag verwachten, is er no frost-ondersteuning aanwezig. Dat scheelt weer ontdooien! Komt de draairichting van beide deuren niet uit? Geen probleem, want je kunt ze omkeren. In plaats van de hier besproken zilverkleurige uitvoering kun je ook deze zwarte versie overwegen.

Lees ook: Tips voor een lager verbruik van je koelkast en vriezer

Inventum KV2010B

Een goedkopere koelkast met energielabel A zul je in dit formaat waarschijnlijk niet gauw vinden. Inventum hanteert op zijn website een adviesprijs van 999 euro, maar enkele webshops halen daar een kwart vanaf. De KV2010B is een volwaardige vrijstaande koelkast met een respectabele inhoud van 378 liter. Hiervan is 256 liter gereserveerd voor het koelgedeelte. Ten opzichte van diverse vergelijkbare apparaten is er een behoorlijk deel aan de vriezer toegekend, namelijk 122 liter.

Gunstig is het zéér lage geluidsniveau van 29 decibel. Hierdoor zet je deze koel-vriescombinatie probleemloos naast een keukentafel neer. Ondanks de relatief lage aanschafprijs ondersteunt dit model no frost. Deze techniek voorkomt ijsvorming, zodat de drie lades niet kunnen aanvriezen. Nuttig om te weten is dat je de deuren kunt omkeren. Volgens de specificaties van het toegekende A-energielabel verbruikt de KV2010B ongeveer 113 kilowattuur per jaar. De fabrikant geeft vijf jaar garantie op dit product.

Bosch KGN392LAF

Bosch staat garant voor een hoge kwaliteit. Dat heeft een zekere prijs, waardoor je nauwelijks energiezuinige koelkasten van het gerenommeerde Duitse merk voor minder dan duizend euro kunt vinden. De KGN392LAF is een uitzondering. Dit witgoedproduct is dan ook op Kieskeurig.nl momenteel goedkoper dan ooit. Indrukwekkend is het nogal lage verwachte stroomverbruik van 104 kilowattuur per jaar. Daarnaast is deze koelkast stiller dan de meeste andere modellen in deze prijsklasse. Ga uit van een geluidsniveau van 29 decibel.

Het koelgedeelte van 260 liter bestaat uit vier dragers, twee lades, een flessenrek en vier deurvakken. De vriezer heeft een inhoud van 103 liter. Wegens no frost-ondersteuning kun je de drie lades altijd soepel schuiven. Op het fraaie aanraakpaneel kies je voor elke sectie de gewenste temperatuur. Dankzij zijn slimme ontwerp plaats je de behuizing eventueel pal tegen de wand. In tegenstelling tot de meeste andere koelkasten hoeft er geen ruimte tussen de achterkant en de muur te zitten. Zit één van de deuren niet helemaal dicht? De KGN392LAF waarschuwt je met een luide pieptoon. Lees deze reviews op Kieskeurig.nl voor ervaringen van andere gebruikers.

▼ Volgende artikel
Nederlandse techwebshop Alternate gaat Starlink-producten verkopen
Huis

Nederlandse techwebshop Alternate gaat Starlink-producten verkopen

De Nederlandse webwinkel in techproducten Alternate gaat de internetproducten van Starilnk verkopen. Starlink is het internetbedrijf van Elon Musk, de man achter social media-platform X en Tesla.

Alternate is een officiële dealer van Starlink geworden. Dankzij deze samenwerking biedt de winkelonderneming internetdiensten via satelliet van Starlink aan. Starlink biedt wereldwijd breedbandinternet via satellieten, waardoor bedrijven op afgelegen locaties en avonturiers in de natuur nu kunnen rekenen op snel internet. en van onze klanten eenvoudiger en efficiënter maken.

 “De samenwerking met Starlink is voor ons een geweldige aanvulling op ons assortiment,” zegt Nico Bommelje, directeur van Alternate Nederland. “Wij zijn altijd op zoek naar innovatieve oplossingen voor onze klanten en met Starlink kunnen wij nu een betrouwbare internetverbinding bieden voor zowel bedrijven in afgelegen gebieden als voor avonturiers die het avontuur willen aangaan zonder concessies te doen aan connectiviteit.

Bedrijven en reizigers

Voor zakelijke klanten biedt Starlink een oplossing voor bedrijven die in landelijke gebieden of moeilijk bereikbare regio’s gevestigd zijn, bijvoorbeeld op locaties waar geen snelle glasvezelverbinding is.

Starlink biedt voor hen stabiele en snelle internetverbindingen, waardoor ze hun digitale processen, communicatie en cloud-gebaseerde toepassingen kunnen blijven gebruiken, zelfs zonder traditionele internetverbindingen. Voor reizigers biedt Starlink eveneens internetverbindingen voor werk of vrije tijd, ongeacht de locatie.