De beste smartwatch voor kinderen: dit zijn je opties

© PXimport

De beste smartwatch voor kinderen: dit zijn je opties

Geplaatst: 30 oktober 2021 - 05:16

Aangepast: 25 november 2022 - 11:13

Wesley Akkerman

Hoewel je misschien niet wil dat je kind te snel aan luxe technologie went, kan een smartwatch voor kinderen wel uitkomst bieden. Met een goed model kun je zien waar het kind is, bijvoorbeeld. En anders kun je hem of haar misschien zo ver krijgen lekker buiten te spelen.

Een smartwatch voor je kinderen aanschaffen kan om verschillende redenen een goed idee zijn. Ze hebben verschillende voordelen. Je kunt ze zo bijvoorbeeld leren klokkijken en vertellen hoe laat ze thuis moeten zijn. Wanneer een smartwatch een gps-chip aan boord heeft, dan kun je ook zien waar het kind ongeveer is wanneer zij of hij buiten speelt. In veel gevallen zijn dergelijke smartwatches heel basaal, waardoor ze er verder ook niet zo veel mee kunnen en dus ook niet constant op dat scherm kijken. Daarnaast blijf je vaak gemakkelijk in contact, dankzij spraak- en tekstberichten en is dit een goed middel om je kinderen actief in de beweging te krijgen en te houden.

© PXimport

Smartwatch voor kinderen: optie 1, Garmin Vivofit Jr. 2

Eén van de beste opties aangaande een smartwatch voor kinderen, is de Garmin Vivofit Jr. 2. Dit is een zeer duurzaam model, die tegen stoten en vallen kan. Ook kunnen kinderen ermee zwemmen, waardoor je hem dus haast niet af hoeft te doen. De accu gaat daarnaast lekker lang mee: zeven tot twaalf maanden, afhankelijk van gebruik.

Als ouder kun je goed zien hoe actief je kind is gedurende de dag, terwijl de smartwatch – of eigenlijk een veredelde fitnesstracker – het kind stimuleert in beweging te blijven. Je stelt gemakkelijk doelstellingen in voor je kind. En zodra hij of zij die haalt, staat daar een digitale beloning tegenover. Denk dan aan spelletjes in de stijl van Spider-man, Star Wars of Mickey Mouse. Er zijn verschillende bandjes en thema’s beschikbaar. Wanneer de interesse van je kind verandert, dan verandert de smartwatch gewoon mee.

Verder kun je punten toekennen aan allerlei uitgevoerde klusjes of zaken als tandenpoetsen, die ze dan kunnen inruilen voor digitale games of dingen in de echte wereld. Verder registreert de smartwatch slaappatronen en zie je dus hoe goed het kind slaapt. Daarnaast stel je gemakkelijk herinneringen in, bijvoorbeeld voor het maken van huiswerkopdrachten.

© PXimport

Smartwatch voor kinderen: optie 2, WillowWind One2Track Connect Go

Het enige wat de Vivofit Jr. 2 niet heeft, is gps en communicatiefuncties. Dat heeft de tweede optie, de WillowWind One2Track Connect Go, wel. Deze smartwatch heeft ruimte voor een simkaart. Daardoor kun je een kind bellen en kan het jou als ouder bellen. Ze zijn bovendien in staat tekstberichten te versturen, indien nodig. En middels de gps-chip zie je altijd waar je kind is. Ook dit model is behoorlijk stevig en kan gegeven worden aan ietwat oudere kinderen.

De bijbehorende app laat ouders zien waar de kinderen zijn wanneer ze buiten de deur zijn. Ook kun je hier het resterende beltegoed bijhouden en eventueel aanvullen. Maak dan wel even afspraken over het bellen en sms’en natuurlijk, zodat dit geen grote kostenpost wordt. Verder is er een SOS-functie, zodat je kind altijd in staat is aan een alarmbel te trekken wanneer er wat gebeurt. De smartwatch is volledig Nederlands, heeft extra zaken als een stappenteller en beschikt over een telefoonboek met daarin ruimte voor tien nummers. Zo kunnen opa en oma ook gebeld worden.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000