Google-account straks verplicht voor Fitbit

© CIDimport

Google-account straks verplicht voor Fitbit

Geplaatst: 23 september 2022 - 12:42

Aangepast: 25 november 2022 - 11:49

Joris Peterse

Vanaf 2025 is het alleen nog maar mogelijk om bij Fitbit in te loggen met je Google-account. Op dat moment is het niet meer mogelijk een regulier Fitbit-account te gebruiken.

Begin 2021 nam Google wearable-maker Fitbit over. Dit ging niet onopgemerkt, aangezien veel mensen twijfelen of Google wel te vertrouwen is met gezondheidsdata die door Fitbit-bandjes en horloges verzameld worden. Uiteindelijk ging de EU onder voorwaarden akkoord: Fitbit mocht worden overgenomen, zolang de data maar niet gebruikt wordt voor de verkoop van advertenties.

Google-account straks verplicht voor Fitbit-22382798

De nieuwste Fitbit-smartwatches hebben gek genoeg geen WearOS-besturingssysteem van Google.

Stilte rondom de overname

Sindsdien is het redelijk stil gebleven rondom Fitbit en Google. De bedrijven leken voor gebruikers redelijk los van elkaar te opereren. Fitbit-horloges met Google’s besturingssysteem WearOS zijn er niet en ook Google-horloges met Fitbit-gezondheidsmeting blijft bij geruchten.

Intussen blijft Fitbit eigen wearables ontwikkelen met een eigen besturingssysteem en eigen diensten. Waaronder de Fitbit Premium-dienst, die je verzamelde gegevens achter een betaalmuur plaatst. Wel maakte Fitbit bekend dat op termijn Google Maps-integratie verschijnt.

Data

Gebruiksgegevens lijken het grote drijfveer voor de overname door de bekendmaking dat een Google-account verplicht wordt voor je Fitbit-product. Op deze manier kan Google toch waarborgen dat de waardevolle en duurbetaalde gezondheidsgegevens gekoppeld kunnen worden aan Google. Zonder dat overigens de afspraken overschreden worden.

Vanaf 2025 is een Google-account verplicht. Of het mogelijk is data over te zetten is nog niet bekend. Tot dusver is het exporteren of overzetten van gegevens van een Fitbit-account beperkt geweest.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten