Google-account straks verplicht voor Fitbit

© CIDimport

Google-account straks verplicht voor Fitbit

Connected health

Geplaatst: 23 september 2022 - 12:42

Aangepast: 25 november 2022 - 11:49

Joris Peterse

Vanaf 2025 is het alleen nog maar mogelijk om bij Fitbit in te loggen met je Google-account. Op dat moment is het niet meer mogelijk een regulier Fitbit-account te gebruiken.

Begin 2021 nam Google wearable-maker Fitbit over. Dit ging niet onopgemerkt, aangezien veel mensen twijfelen of Google wel te vertrouwen is met gezondheidsdata die door Fitbit-bandjes en horloges verzameld worden. Uiteindelijk ging de EU onder voorwaarden akkoord: Fitbit mocht worden overgenomen, zolang de data maar niet gebruikt wordt voor de verkoop van advertenties.

De nieuwste Fitbit-smartwatches hebben gek genoeg geen WearOS-besturingssysteem van Google.

Stilte rondom de overname

Sindsdien is het redelijk stil gebleven rondom Fitbit en Google. De bedrijven leken voor gebruikers redelijk los van elkaar te opereren. Fitbit-horloges met Google’s besturingssysteem WearOS zijn er niet en ook Google-horloges met Fitbit-gezondheidsmeting blijft bij geruchten.

Intussen blijft Fitbit eigen wearables ontwikkelen met een eigen besturingssysteem en eigen diensten. Waaronder de Fitbit Premium-dienst, die je verzamelde gegevens achter een betaalmuur plaatst. Wel maakte Fitbit bekend dat op termijn Google Maps-integratie verschijnt.

Data

Gebruiksgegevens lijken het grote drijfveer voor de overname door de bekendmaking dat een Google-account verplicht wordt voor je Fitbit-product. Op deze manier kan Google toch waarborgen dat de waardevolle en duurbetaalde gezondheidsgegevens gekoppeld kunnen worden aan Google. Zonder dat overigens de afspraken overschreden worden.

Vanaf 2025 is een Google-account verplicht. Of het mogelijk is data over te zetten is nog niet bekend. Tot dusver is het exporteren of overzetten van gegevens van een Fitbit-account beperkt geweest.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000