Zo speel je muziek af vanaf je Apple Watch

Een Apple Watch is superhandig, maar het voelt toch als dubbel werk aan als je alsnog je telefoon uit je broekzak moet halen om wat muziek af te spelen tijdens bijvoorbeeld je work-out. Gelukkig is er een manier om muziek af te spelen zonder tussenkomst van je telefoon.

Opslag

Je Watch heeft zelf ook opslagruimte en deze kun je vullen met muziek. Deze muziek kun je beluisteren door vervolgens een bluetooth-headset op je Apple Watch aan te sluiten. Lees ook: 12 tips om alles uit je accu te halen.

Afspeellijst

© PXimport

Eerst zet je de muziek die je op de Watch wil zetten op je iPhone. Dit doe je met iTunes. Doordat je alleen afspeellijsten kan synchroniseren, zet je de individuele nummers die je op je Apple Watch wil zetten in een aparte afspeellijst. Voor het gemak hebben we de afspeellijst die we op onze Watch willen zetten ook 'Watch' genoemd.

Mijn Watch

Vervolgens navigeer je in de Watch-app naar Mijn Watch. Scroll naar beneden tot je Muziek vindt. Bij Gesynchroniseerde muziek kun je vervolgens een afspeellijst kiezen om te synchroniseren met je Watch.

© PXimport

© PXimport

Is er niet genoeg ruimte vrij op je Watch voor je afspeellijst? Bij Opslaglimiet kun je bepalen hoeveel ruimte Muziek mag innemen op je Watch.

Bron

Om de muziek die op je Apple Watch staat af te spelen, navigeer je naar Muziek op je Watch. Vervolgens scroll je naar boven en selecteer je de Watch als bron voor het afspelen van je favoriete nummers.

© PXimport

© PXimport

© PXimport

Bluetooth

De Apple Watch heeft geen speaker die muziek kan afspelen. Om je favoriete muziek te beluisteren koppel je via bluetooth een headset met de Watch. Je vindt bluetooth, net als op je iPhone, bij Instellingen op je Watch.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000