Met deze AI-fitnessapps blijf je in vorm

© AK | ID.nl

Met deze AI-fitnessapps blijf je in vorm

Geplaatst: 2 december 2023 - 18:32

Wesley Akkerman

Of het nu gaat om informatie, beeldverwerking of fitness, er bestaat tegenwoordig hulp voor in de vorm van kunstmatige intelligentie (of: AI). In dit artikel brengen we vier (betaalbare!) AI-fitnessapps onder de aandacht, zodat je in vorm blijft.

Lees ook: Fit zonder tools: de beste oefeningen voor thuis

Wat je tegenwoordig ook doet, de kans is groot dat je met kunstmatige intelligentie te maken krijgt. In veel gevallen kunnen we gelukkig nog zonder, en vervult AI meer een ondersteunende rol. Dat is vooralsnog prima, want het moet niet onze levens gaan beheersen. Op ID.nl besteden we veel aandacht aan AI en meestal heeft dat betrekking op het bewerken of verwerken van teksten of beelden. In dit artikel gooien we het eens over een andere boeg en presenteren we vier AI-fitnessapps waarmee je in vorm blijft.

Persoonlijke fitnesstrainers en sportabonnementen kunnen duur zijn, maar dat is met reden. Je maakt immers gebruik van andermans expertise of materiaal. De onderstaande apps zijn niet bedoeld om trainers en gyms te vervangen, maar kunnen je wel op weg helpen of ondertussen ondersteunen. Of gewoon op gang brengen, zodat je daarna zonder apps kunt sporten. Verder zijn de apps gratis te downloaden, en bieden ze betaalde abonnementen aan. En ja, sporten is belangrijk, maar rust nemen ook – neem dus altijd even wat ruimte om je lichaam wat hersteltijd te geven.

Evolve AI

Evolve AI is een dienst die coaching combineert met een voedingsplan. De app schotelt een gepersonaliseerd fitnessplan voor, op basis van je doelen, leeftijd, gewicht en fitnesservaring. Je moet daarvoor wel een uitgebreide vragenlijst invullen (maar als je daar weinig tijd voor hebt, is er ook een kortere versie beschikbaar). De app focust zich voornamelijk op spieropbouw en gewichtheffen, voor het verbranden van vet. Je moet wel toegang hebben tot gewichten en aanverwante accessoires, waardoor een gymabonnement (of eigen gewichten) dus een voorwaarde is tot deelname.

📱 Download Evolve AI voor Android en iOS

Watch on YouTube

Freeletics

Freeletics gooit het over een ander boeg en legt de focus ook op de gemeenschap, naast coaching. Zo krijg je mee wat andere gebruikers doen en delen. In de coachsectie krijg je toegang tot een grote hoeveelheid workouts gericht op verschillende spiergroepen. Het voordeel van Freeletics is dat voor het gros van de oefenen geen uitrusting nodig is, maar je kunt die wel toevoegen als je dat wil. Denk dan aan kettlebells, dumbells en meer. Tot slot kun je hier ook je runs mee tracken, waardoor je dus binnen één app heel wat oefeningen en sportdata tot je beschikking hebt.

📱 Download Freeletics voor Android en iOS

Watch on YouTube
0

Powered by

logo

Zaak van gewicht?

Scoor halters en dumbbels

0

Powered by

logo

Fitbod

Fitbod is een dienst waarmee je relatief snel toegang krijgt tot een uitgebreid sportplan. De oefeningen die de app voorschotelt, zijn gebaseerd op je workout- en krachtdoelen. Ook houdt Fitbod rekening met eventuele equipment die hebt liggen en je algemene sportervaring. Daarnaast speelt de sportlocatie een rol: dat kun je thuis doen, of in de gym. Zo weet de AI-fitnessapp of je bijvoorbeeld specifieke machines kunt gebruiken (machines die je hoogstwaarschijnlijk niet thuis hebt staan). Naast het opstellen van een optimaal workoutplan vertelt Fitbod ook hoe je de oefeningen doet.

📱 Download Fitbod voor Android en iOS

Met deze AI-fitnessapps blijf je in vorm-YXo9ZSmjQUaGijnlrhGiZg

Zing

Tot slot kijken we nog even naar Zing. Deze app biedt verschillende soorten oefeningen aan en houdt daarbij rekening met je omgeving (of locatie). Zing kan bovendien in realtime je houdingen corrigeren wanneer dat nodig (net als een echte instructeur) en kan op basis van een simpele test, die vijf minuten duurt, achterhalen wat je sportprestaties zijn. Het nadeel van Zing is dat het heel veel data verzamelt en nodig heeft, waar niet iedereen zich prettig bij voelt – maar dit zou een reguliere trainer ook doen. Daardoor krijg je wel een van de meest uitgebreide fitnessapplicaties van dit moment.

📱 Download Zing voor Android en iOS

Met deze AI-fitnessapps blijf je in vorm-SfbGRP94TyKBX-Y83JA8Cg

Neem voldoende rust, drink voldoende water

Mocht je je gaan wagen aan een van de AI-fitnessapps in dit artikel (of ben je voornemens daarna in de gym te gaan sporten), houd dan altijd voldoende rust en drink sowieso voldoende water. Ook is het verstandig om je voedingspatroon en eetgewoonten aan te passen. Want het is zonde als je eerst een uur sport en daarna drie chocoladerepen naar binnen schuift. Nu is dat een overdreven voorbeeld, maar je begrijpt wat we bedoelen. Deze apps kunnen je hier eveneens bij helpen, maar dan moet je wel openstaan voor de suggesties die ze doen.

Betaalbaar én goed!

De populairste smartphones tot 700 euro

Powered by

Kieskeurig
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten