Water besparen met slimme gadgets

Water besparen met slimme gadgets

Energiezuinigheid

Geplaatst: 31 augustus 2022 - 09:37

Water besparen is om allerlei redenen een goed idee. Sowieso om de kosten te drukken, maar tijdens droge zomerperiodes is het ook verstandig om spaarzaam met water om te gaan. In dit artikel vier apparaten die hieraan bijdragen - van nog geen tientje tot... iets meer dan dat.

Nebia by Moen ($ 269,- plus verzendkosten)

www.nebia.com

Nebia is een extreem gaaf uitziende douchekop waarmee je de helft aan water bespaart. Naast een regendouche met spray-functie wordt er een normale douchekop meegeleverd. Denk er wel even aan dat je de versie voor Europa bestelt, in de Verenigde Staten werken douchekoppen vaak met een ander systeem. Op de faq-pagina van Nebia wordt dit duidelijk uitgelegd. De Nebia is in verschillende kleuren verkrijgbaar en ziet er in elke douche fantastisch uit.

Hydrao Aloe Showerhead (€ 58,27 plus verzendkosten)

www.hydrao.com

Het gemiddelde verbruik van een douchekop is zo’n 8 liter per minuut, de Hydrao-douchekop zit daar net iets boven, maar doet op een andere manier aan besparing. De ledlampjes in de douchekop geven namelijk aan wanneer het tijd is om te stoppen met douchen. Is de douchekop groen, dan is alles oké, maar langzaamaan verandert de lamp van blauw naar paars naar rood om aan te geven dat je douchebeurt lang genoeg heeft geduurd. Je kunt de tijdspannes zelf aangeven via een app.

Hydraloop H300 (Vanaf € 3300,-)

www.hydraloop.com

Wil je écht veel water besparen, dan zul je het probleem bij de bron moeten aanpakken en dat is nu net wat het Nederlandse bedrijf Hydraloop aanbiedt. De H300 zorgt ervoor dat je douche-, bad- en wasmachine-water in je huis kunt hergebruiken om bijvoorbeeld de wc mee door te spoelen. Een Hydraloop-systeem is niet goedkoop, de H300 begint bij 3300 euro exclusief verzendkosten en installatie. De H300 heeft een inhoud van 300 liter en is ongeveer zo hoog als twee wasmachines!

oop de (€ 6,99)

www.ecosavers.nl

Om water te besparen, heb je geen moeilijke gadgets nodig. De Douche Coach Eco van Ecosavers is een simpele timer die geschikt is voor de badkamer. Je kunt een tijd instellen en als de timer is afgelopen, weet je dat je lang genoeg hebt gedoucht. De Douche Coach Eco is beschikbaar in verschillende kleuren en vormen, waaronder een groene druppel of een geel badeendje. Soms kunnen simpele oplossingen de beste zijn!

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000