Categorie
Energiezuinigheid
Stroomvreters: deze apparaten in huis verbruiken meer energie dan je denkt
Door de stijgende energieprijzen en het verdwijnen van de salderingsregeling moeten we meer dan ooit op ons verbruik letten en bewuster om moeten gaan met het gebruik van elektrische apparaten. Dat is niet altijd even makkelijk, want hoe weet je nu hoeveel energie elk apparaat verbruikt? In dit artikel nemen we je mee door de lijst van apparaten die meer verbruiken dan je denkt.
Split of monoblock warmtepomp: dit zijn de verschillen
Een warmtepomp een milieuvriendelijke oplossing voor klimaatbeheersing. Zo'n systeem helpt de verwarmingskosten te drukken en de CO2-uitstoot met 50 procent te verminderen. Er zijn twee typen om uit te kiezen: de split warmtepomp of de monoblock warmtepomp. Er bestaat nogal wat verwarring over de verschillen. Daar brengen we nu verandering in.
Gezellig bij de cv-kachel: combineer warmte en sfeer in huis
Een knisperend houtvuur op een koude winteravond is het toppunt van gezelligheid, maar het blijft een van de minst efficiënte manieren om het huis te verwarmen. Zo'n haard wordt doorgaans alleen ingezet als aanvullende warmtebron. Toch kun je deze energie veel efficiënter gebruiken zodat niet alleen de woonkamer maar het hele huis profiteert van de haard, hout- of pelletkachel.
De juiste warmtepomp voor jouw huis kies je met een ATAG GreenDealer
Je wilt overstappen op een warmtepomp, maar je weet niet waar je moet beginnen. De technische termen vliegen je om de oren en het lijkt een onmetelijke stap. Geen zorgen, de ATAG GreenDealer helpt je uit de kou. Of je nu vragen hebt over de installatie, kosten of welke warmtepomp het best bij jouw woning past – je wordt van A tot Z begeleid.
Terugleverkosten energie: onlogisch, en helemaal niet nodig
Betalen om stroom die je opwekt terug te geven aan de energieleverancier? Het klinkt als iets tegenstrijdigs en dat is het natuurlijk ook. Toch gebeurt het inmiddels aan de lopende band. Gelukkig zijn er energieleveranciers, zoals Zonneplan, die daar niet aan meedoen. Sterker nog: in bepaalde gevallen krijg je zelfs geld terug als je stroom teruglevert of je zonnepanelen tijdelijk uitzet. Hoe dat werkt, lees je hier.
Bespaar op de verwarmingskosten met de Energion Hybrid naast je cv-ketel
Wil je je huis duurzamer verwarmen, maar nog geen afscheid nemen van je cv-ketel? Dan is de ATAG Energion Hybrid-warmtepomp precies wat je zoekt. Dit slimme systeem werkt samen met je huidige cv-ketel en helpt je flink te besparen op je gasverbruik, terwijl je comfortabel blijft wonen. Een ideale tussenoplossing – zonder gedoe.
Zo weet je wanneer het tijd is om je meterkast te vervangen
Een nieuwe meterkast staat vaak niet hoog op het verlanglijstje van huiseigenaren. Toch is het belangrijk om erbij stil te staan of het de huidige installatie nog wel voldoet aan de veiligheidsnormen en je (toekomstige) wensen. Hoe weet je of het tijd is om je meterkast te vervangen? Wij leggen het je uit in dit artikel.
Warmtepomp installeren? Denk aan de vergunningsplicht of meldingsplicht
Je hebt uiteindelijk de knoop doorgehakt… Er komt een warmtepomp. Mag je die dan zomaar op het dak van de aangebouwde garage plaatsen of tegen de voorgevel van je woning? Of kan het gespecialiseerde bedrijf een gat van 90 meter diep in je tuin boren voor een geothermische warmtepomp, zonder dat je daarvoor eerst een vergunning hebt ontvangen? Het antwoord is: Nee.
Tips om optimaal te koelen met de warmtepomp
Wanneer het kwik de hoogte in gaat, kan het binnen onaangenaam warm worden. Wie een warmtepomp heeft, kan die in de meeste gevallen ook gebruiken om de woning in de zomer te koelen. Je hebt dan geen aparte airco meer nodig. Hoe werkt deze koeling, wat zijn de voordelen en nadelen en hoe kun je zo efficiënt mogelijk koelen?
Goed voorbereid op vocht en water(overlast)
In Nederland staat het grondwater vaak erg hoog – zeker als het zo vaak en veel regent als nu. Dat kan tot vochtige kelders en kruipruimtes leiden, en vocht in de kelder kan de muren en funderingen van het huis aantasten. Zelfs als je huis niet direct op grondwater staat, kan water(overlast) in allerlei delen van het huis een hoop ellende veroorzaken. Door vochtige plekken waterdicht te maken, voorkom je veel schade aan de structuur, schimmelvorming en gezondheidsproblemen.
Geld besparen met een slimme regeling voor warmtepompen
De energietransitie betekent voornamelijk overschakelen van gas naar elektriciteit. In de praktijk gebeurt dat vaak door een warmtepomp in huis te halen. Met een intelligente regeling zorg je dat je het potentieel van zo’n warmtepomp volledig benut en dat heeft interessante gevolgen voor de energierekening.
Airco's en geluid: hoe erg is het (en bestaan er ook stille airco's?)
Warme zomernachten? Dan is een airco in je slaapkamer wel zo lekker – mits het apparaat natuurlijk niet te lawaaiig is, want dan lig je alsnog de hele nacht te woelen. Of je nu een airco zoekt voor je slaapkamer of een andere rustige plek in huis, het geluidsniveau is een belangrijke factor om rekening mee te houden.
Waterpret zonder schuldgevoel: zo ga je zuinig om met zwembadwater
We hopen allemaal op een mooie zomer met zonnige dagen en zwoele avonden. En om dan een eigen zwembad in de tuin te hebben, daar kan niets tegenop. Voor de kinderen is het heerlijk om de hele dag in te spelen, en voor jezelf is het fijn om af te koelen. Maar tijdens schaarste en droogte wil je natuurlijk wel spaarzaam omgaan met water. Deze tips helpen je daarbij.
Lucratieve tips: hoe verbruik je zelf meer van je eigen zonnestroom?
Slechts 30 procent van de elektriciteit afkomstig van je zonnepanelen verbruik je meteen zelf. De rest lever je aan het elektriciteitsnet. Zonnepanelen produceren vooral tussen 11.00 en 15.00 uur elektriciteit. Die momenten vallen meestal niet samen met de uren waarop je de meeste stroom verbruikt. Hoe gebruik je zo veel mogelijk van je eigen zonnestroom? Met onze tips vergroot je je verbruik tot 50 of wel 80 procent.
Airco op je slaapkamer: lekker koel in bed!
Met de steeds warmer wordende zomernachten in Nederland snak je soms naar wat verkoeling. En wat is er nu heerlijker dan lekker slapen in een gekoelde slaapkamer? Een airco op je slaapkamer zorgt ervoor dat je ook in de zomermaanden van je nachtrust geniet.
Aanbevolen voor jou
Blijf op de hoogte met de wekelijkse ID.nl
nieuwsbrief!
* Door op bovenstaande knop te klikken ga je akkoord met het privacy-statement van Reshift Digital B.V. Je kunt je voorkeuren na inschrijven op elk moment aanpassen via de persoonlijke link in elke mailing.