TekaPoint - Schermpresentaties visueel toelichten

TekaPoint - Schermpresentaties visueel toelichten

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 14 januari 2022 - 15:07

Aangepast: 25 november 2022 - 11:23

Dirk Schoofs

Als je in een schermdeelsessie allerlei zaken wilt aanduiden, dan is de muisaanwijzer eigenlijk veel te petieterig. Met TekaPoint markeer je tijdens een presentatie eenvoudig allerlei items op het scherm.

TekaPoint is een gratis hulpmiddel om aantekeningen op je scherm te plaatsen tijdens presentaties. De tool hoef je niet te installeren, gewoon het zip-bestand uitpakken en het bestand tekapoint.exe openen. Je kunt de app dus ook vanaf een usb-stick gebruiken.

Gebruik de toetsen

Op de homepage van TekaPoint vind je geen download-knop. Dit is een donatieware-programma. Zijn giften niet aan je besteed, dan kun het toch gratis binnenhalen door 0 euro in het donatievakje te typen en op Enter te drukken. Hiermee kom je bij de download-link.

Eenmaal geopend zie je geen menu of werkbalken, je merkt alleen dat de muisaanwijzer een vet rood pijltje is geworden. Met de linkermuisknop kun je nu uit de vrije hand tekenen. Druk op F1 en je ziet een soort digitale spiekbrief, waarin alle toetsen staan om vlot met dit programma te werken. Met F2 open je bijvoorbeeld de vormen. De pendikte regel je met de numerieke toetsen, met T plaats je een tekstblok enzovoort. Ook de kleuren kies je met de toetsen; W geeft bijvoorbeeld wit en R staat voor rood.

Aantekeningen bewaren

Je maakt je aantekeningen op het actieve scherm, of op een witte of zware achtergrond. Dat is bijvoorbeeld handig als je een presentatie of de werking van een bepaald programma iets uitgebreider wilt toelichten. Je kunt je aantekeningen opslaan met Ctrl+S en als je op Esc drukt, wordt TekaPoint afgesloten en de actieve aantekening opgeslagen. TekaPoint bewaart de aantekeningen in de Temp-map van de gebruiker. Om door de opgeslagen aantekeningen te gaan, gebruik je de linker- en rechterpijltoets van het toetsenbord.

Conclusie

Het is waarschijnlijk even wennen aan het afwijkende gebruik en de verschillende toetsen, maar door op F1 te drukken vind je steeds de juiste combinatie. Wie demo’s geeft tijdens een schermdeelsessie in een teamvergadering zal deze app zeker waarderen.

6,0

ONS OORDEEL

TekaPoint

Pluspunten

Draagbaar

Werkt snel

Minpunten

Veel toetsen onthouden

Beperkte vormen-bibliotheek

Conclusie

**Prijs** Gratis **Taal** Engels **OS** Windows en Linux, macOS volgt nog **Website** [www.tekapoint.com](https://www.tekapoint.com/)...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000