Netflix-account delen, zo doe je dat

© PXimport

Netflix-account delen, zo doe je dat

Geplaatst: 10 april 2022 - 10:36

Aangepast: 25 november 2022 - 11:33

Justin Doornekamp

Een Netflix-account mag je in principe alleen delen met je eigen huishouden, maar in praktijk is het ook mogelijk om accounts te delen met vrienden of collega’s door gewoonweg je wachtwoord te geven. Netflix kijkt wel actief naar manieren om onbeperkt delen aan te pakken en experimenteert met een goedkoper abonnementsmodel, speciaal voor zogenoemde subaccounts. Hoe kun je je Netflix-account delen en wat gaat er mogelijk veranderen?

Iedere Netflix-gebruiker kan zijn account delen met anderen, ongeacht het abonnement dat je hebt afgesloten. Er is wel een verschil in het aantal schermen waarop je tegelijkertijd kunt kijken. Zo kun je met het goedkoopste abonnement slechts op één scherm tegelijk kijken, terwijl dat met de duurste variant vier schermen zijn. 

Zo deel je je account

Er komt niet veel kijken bij het delen van je account. De ander heeft enkel je inloggegevens nodig om Netflix te gebruiken. Het is wel handig om voor diegene een eigen profiel aan te maken. Dit voorkomt dat Netflix aanbevelingen doet op basis van films of series die je zelf niet hebt gezien.

Een profiel maak je gemakkelijk aan door naar de pagina Profielen beheren te gaan en te klikken op Profiel toevoegen. In de mobiele app kun je op het profielpictogram tikken om de pagina Profielen beheren te vinden. 

Netflix-account delen, zo doe je dat-18712967

© PXimport

Waarschuwing

Een Netflix-account mag je dus enkel delen met andere leden van je huishouden, maar doe je dit niet dan hangen daar geen concrete gevolgen aan vast. De streamingdienst zal niet ineens je abonnement stopzetten. Het kan wel zijn dat je een waarschuwing krijgt.

Diverse gebruikers die niet op hetzelfde adres wonen als het hoofdaccount, kregen recent een melding op hun scherm te zien dat ze een eigen account nodig hebben om verder te kunnen kijken. Ze moesten hun account verifiëren via e-mail of sms. Dat ging destijds om een test. Niet iedere gebruiker krijgt dus deze waarschuwing te zien. 

Betalen voor subaccounts

Netflix is al langere tijd op zoek naar manieren om onbeperkt delen tegen te gaan. Recent is de streamingdienst in Chili, Costa Rica en Peru een experiment gestart met een nieuw abonnementsmodel voor gebruikers die hun accounts delen. Huishoudens krijgen de optie om subaccounts aan te maken tegen een kleine vergoeding. Netflix heeft het over een bedrag van 2,99 dollar, een fractie van de prijs van een standaardabonnement, dat in Costa Rica 12,99 dollar kost. Aan elk subaccount kun je twee profielen hangen.

Mogelijk is het op termijn dus niet langer mogelijk om kosteloos een Netflix-account te delen. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten