Dit is nieuw in de april-update van Windows 10

© PXimport

Dit is nieuw in de april-update van Windows 10

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 27 maart 2020 - 04:12

Aangepast: 25 november 2022 - 08:39

Justin Doornekamp

Microsoft komt in april met de eerste grote update voor Windows 10 dit jaar, te weten versie 2004, en we kunnen diverse verbeteringen verwachten. Wel moet gezegd worden dat Microsoft waarschijnlijk zijn peilen wil richten op de ontwikkeling van Windows 10X, het besturingssysteem voor opvouwbare apparaten. Het kan dus zijn dat de april-update niet alle problemen uit Windows 10 verhelpt.

De update in april is de opvolger van een wat kleinere update die in november vorig jaar verscheen.

Herstellen uit de cloud

Een van de meest interessante nieuwe functies in de update van april is vermoedelijk de mogelijkheid om Windows te herstellen vanuit de cloud, een optie die Mac-gebruikers al jarenlang kennen. Ideaal, omdat je nu dus geen externe harde schijf nodig hebt om een back-up te maken. Vooral als je geniet van een snelle en stabiele internetverbinding is dit een welkome functionaliteit.

De hersteloptie in de cloud zorgt er overigens niet voor dat je je pc terugzet naar de fabrieksinstellingen, maar zal alleen de meest recente versie van Windows 10 terugzetten.

© PXimport

Windows Hello PIN

Met de april-update kun je straks ook sneller inloggen met behulp van Windows Hello PIN, vooral als je in de veilige modus zit. Dit scheelt weer tijd als er iets mis is met je computer en je vaak in en uit moet loggen.

Voor ontwikkelaars zijn er ook een paar verbeteringen doorgevoerd, onder meer op het gebied van geheugenverbruik en ondersteuning van ARM64. Bovendien zal de connectiviteit met Linux-netwerkapplicaties verbeteren.

Windows Sandbox

Sinds de lente-update van 2019 kun je in Windows 10 Windows Sandbox gebruiken, waarmee je kunt virtualiseren. Met een virtueel besturingssysteem kun je werken in een omgeving die is afgeschermd van de gewone omgeving. In dit artikel leggen we uit hoe dat werkt.

De virtualisatieoptie was voorheen nog wat beperkt, maar dat verandert in de nieuwe Windows 10-update met ondersteuning voor je microfoon en de mogelijkheid om diverse aspecten van de ‘sandbox’ te configureren, zoals netwerken en gedeelde mappen.

© PXimport

Verder komen er wat nieuwe toetsencombinaties en kun je je eigen naam geven aan je Virtual Desktop. Voorheen waren dat altijd standaardnamen als Desktop 1 of Desktop 2, etc. Nu kun je dat zelf aanpassen.

Notificaties

Voor veel Windows 10-gebruikers bleken de instellingen van notificaties nogal onduidelijk en bovendien moeilijk te vinden. Daar brengt Microsoft in april ook verandering in. Als er een notificatie in je beeldscherm verschijnt, krijg je direct opties om deze uit te schakelen voor een bepaalde app of website. Ook vind je binnen de notificaties direct de weg naar de notificatie-instellingen. Wel zo makkelijk!

Veel andere wijzigingen die Microsoft doorvoert volgende maand zijn erg technisch van aard en de vraag is of je hier iets van zal merken. Ben je toch benieuwd naar alle details? Hier lees je daar meer over.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000