'Google komt met eigen besturingssysteem voor Internet of Things'

Google komt binnenkort mogelijk met een besturingssysteem voor domotica-toepassingen. Het besturingssysteem zou volgens website The Information worden aangekondigd tijdens ontwikkelaarsconferentie I/O.

Het zou volgens anonieme bronnen gaan om een OS met de codenaam Brillo. Dat zou een klein besturingssysteem worden van maximaal 64 mb aan werkgeheugen. Daarmee zou Brillo geschikt zijn voor kleine huishoudelijke apparaten die op het Internet of Things worden aangesloten.

Android

Er is nog niet veel bekend over het besturingssysteem, maar het is niet onverwacht dat Google aan een dergelijk OS werkt. Met Android domineert het bedrijf de smartphone-markt al, en met andere besturingssystemen als Android Auto en Android Wear probeert het bedrijf ook al in voertuigen en wearables te komen.

Grotere rol

Googles besturingssysteem zou dan mogelijk gebaseerd zijn op Android, maar het is ook mogelijk dat Chrome OS een grotere rol gaat spelen in de aandrijving van domotica.

Andere bedrijven

Google is niet het enige bedrijf dat met dergelijke software bezig is - ook bedrijven als Apple en Huawei komen met een besturingssysteem dat straks in allerlei apparaten kan worden verwerkt.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000