Zo houd je flipperende inbrekers buiten
Flipperen is een veelgebruikte inbraakmethode waarbij inbrekers een hard plastic kaartje, zoals een creditcard, gebruiken om de dagschoot van een deur in te drukken. De dagschoot is het beweegbare deel van het slot dat je normaal gesproken met een deurkruk, sleutel of draaiknop bedient. Deze methode werkt vooral bij deuren die niet op slot zijn gedraaid, waardoor de inbreker eenvoudig binnen kan komen.
Om te voorkomen dat een inbreker al flipperend binnenkomt, kun je een aantal maatregelen nemen. In dit artikel bespreken we: 🔒 Anti-inbraakstrip 🔒 Deuren op slot 🔒 Deurketting of -knip 🔒 Elektronische deurvergrendeling
Lees ook: Zo kies je een veilig slot voor je huis of schuur
Wanneer je je deur niet op slot draait, maak je het potentiële inbrekers makkelijker. Maar door het nemen van een paar eenvoudige maatregelen maak je het ze juist lastiger. Wat kun je allemaal doen?
Monteer een anti-inbraakstrip
Een anti-inbraakstrip is een eenvoudige maar effectieve oplossing om flipperen te voorkomen. Deze strip wordt op de deur en het kozijn bevestigd en zorgt ervoor dat er geen ruimte is om een plastic kaartje tussen te steken.
Draai deuren altijd op slot
Het lijkt een open deur*, maar een van de meest effectieve manieren om flipperen te voorkomen is zorgen dat je deur altijd op slot is gedraaid. Nu doen veel mensen dat wanneer ze weggaan, mar de meeste mensen doen dat niet wanneer ze thuis zijn. Advies: ook dan kun je het beter wel doen. Want stel dat jij 's avonds nog lekker achter in de tuin zit, met een muziekje aan. Wat er dan bij de voordeur gebeurt, merk je niet. Weet een inbreker al flipperend binnen te dringen, dan is de kans dat je daar iets van merkt ook klein: inbrekers hebben aan gemiddeld 8 tot 12 minuten genoeg om je waardevolle spullen te stelen.
*sorry, flauwe woordgrap
Gebruik een deurketting of -knip
Een deurketting of -knip kan een extra barrière vormen tegen inbraakpogingen. Zelfs als een inbreker erin slaagt de dagschoot in te drukken, voorkomt de ketting of knip dat de deur volledig kan worden geopend. Een ketting of knip monteer je altijd aan de binnenkant van de deur; het is dus vooral een extra beveiliging voor wanneer je thuis bent. Ook handig trouwens tegen vervelende deur-tot-deurverkopers!
©torsakarin
Elektronische deurvergrendeling
Een meer geavanceerde optie is een elektronische deurvergrendeling. Deze sloten werken vaak met een code, kaart of zelfs een smartphone-app, waardoor het vrijwel onmogelijk is om de deur met een eenvoudig plastic kaartje te openen.
🎣 Hengelen: phishing in het echt Van phishing heb je waarschijnlijk wel gehoord, maar wist je dat er daarvan 'in de echte wereld' ook een variant bestaat? Hengelen is een inbraakmethode waarbij inbrekers een stuk draad of een kleerhanger door de brievenbus steken om de deurklink of het slot aan de binnenkant te bedienen. Een van de meest effectieve oplossingen is het installeren van een brievenbusklep met tochtborstel of een speciale anti-hengelplaat, die voorkomt dat er iets door de brievenbus kan worden gestoken. Zorg er daarnaast ook voor dat je de deur op slot draait; dat maakt hengelen onmogelijk.
Dáááág, inbrekers!
Door deze maatregelen te nemen, maak je het inbrekers een stuk moeilijker om via flipperen je woning binnen te komen. Als je daarnaast ook nog zorgt voor deugdelijke sloten en eventueel een beveiligingscamera, vergroot je de kans dat dieven aan jouw deur voorbij gaan. Hoewel beveiligingscamera's op zich een inbreker niet buiten zullen houden, kunnen ze wel een afschrikkend effect hebben. En mocht er toch ingebroken worden, dan heb je beelden die je aan de politie en de verzekeraar kunt overleggen. Camera's met een goede beeldkwaliteit en nachtzicht zijn hierbij extra handig, omdat ze ook in het donker duidelijke beelden kunnen vastleggen.
Ook interessant: 5 weerbestendige bewakingscamera's van max 100 euro
Voor een nóg veiliger gevoel
Een extra oogje in het zeil
Powered by Kieskeurig.nl