Als je zelf iets in elkaar knutselt met een Raspberry Pi of Arduino, heb je al snel speciale componenten nodig die je niet zomaar in elke winkel vindt. Online vind je gelukkig des te meer. We zetten de Raspberry Pi-webshops voor je op een rij.

Kiwi Electronics

De Nederlandse webwinkel Kiwi Electronics heeft een uitgebreid assortiment rond de Raspberry Pi en Arduino. Daarnaast biedt het ook Makeblocks aan (een robotica/mechatronicaplatform), littleBits (elektronische modules die je met magneetjes verbindt), Grove (een modulair electronicaplatform), domoticaspullen, 3D-printers en allerlei elektronicacomponenten. Kiwi Electronics is verdeler van Adafruit. Bestel je voor 17 uur, dan wordt je bestelling dezelfde dag nog verzonden. Binnen Nederland is de verzending gratis vanaf € 75, naar België vanaf € 100. Betalen kan met uiteenlopende betaalmogelijkheden, onder andere PayPal, creditcard, iDeal, Bancontact en bankoverschrijving.

SOS Solutions

Het Nederlandse SOS Solutions is gespecialiseerd in de Raspberry Pi en heeft daarvoor scherpe prijzen. Zo vind je er kits om een mediaspeler van je Pi te maken met de software Kodi. Maar SOS Solutions verkoopt ook Android-mini-pc’s die als mediaspeler werken of van je tv een smart-tv maken, de magnetische elektronicamodules littleBits en elektronische kits van Velleman. SOS Solutions is verdeler van Adafruit. Bestel je voor 16 uur, dan heb je je bestelling de volgende dag in huis. De verzending is gratis. Betalen kan onder andere met creditcard, iDeal, Bancontact en na ontvangst.

iPrototype

iPrototype specialiseert zich in opensource hardware en 3D-printers. Je vindt er niet alleen de Raspberry Pi en Arduino, maar ook robots, 3D-printers, elektronische componenten, accessoires en gereedschap. iPrototype is verdeler van Adafruit. Bestel je voor 17 uur, dan heb je je bestelling de dag erna in huis. Voor België is de levertermijn een dag langer. Vanaf € 75 is de verzending gratis; anders betaal je € 3,95. Betalen is mogelijk via PayPal, iDeal, Bancontact en overboeking.

Velleman

Velleman is een bekende Belgische groothandelaar en ontwikkelaar in elektronica. Ze zijn vooral bekend van de Velleman-ontwikkelkits, handige elektronicaprojectjes voor doe-het-zelvers. Kerstverlichting, een lichtorgel, wateralarm, elektronische dobbelsteen, robotauto, je maakt het allemaal met een Velleman-kit. Velleman heeft geen webwinkel, maar wel een duidelijke website waar alle producten op staan met uitgebreide informatie. Klik je op ‘Verkooppunten’, dan kun je naar een Velleman-verdeler in je buurt zoeken. Ook SOS Solutions heeft een selectie Velleman-kits, Conrad heeft er nog veel meer en dan is er nog elektronicacatalogus.nl, de grootste online Velleman-verdeler van Nederland.

raspberry pi webshop

© PXimport

Conrad

Conrad is de grootste webwinkel in de Benelux voor elektronica. Met meer dan 700.000 producten kun je er terecht voor alle mogelijke elektronische producten, gadgets, technische apparatuur, kabels, batterijen en elektronische componenten. Ook de Raspberry Pi en Arduino en toebehoren vind je er, zij het wat duurder dan in de webwinkels die in die minicomputertjes zijn gespecialiseerd. Vanaf € 35 is de verzending gratis als je via iDeal (in Nederland) of Sofort (in België) betaalt. Ook betalen via creditcard of acceptgiro kan, maar dan betaal je € 4,95 verzendkosten. De levering duurt twee tot vier werkdagen: je bestelling komt vanuit het magazijn van Conrad in Zuid-Duitsland.

Elektronica Onderdelen Online

Elektronica Onderdelen Online (vroeger Dick Best) is een bekende naam onder elektronicahobbyisten. Een Raspberry Pi of Arduino zul je hier niet vinden, maar je kunt er terecht voor breadboards, condensatoren, weerstanden, transistoren, ic’s, leds, sensoren, spanningsregelaars, meetapparatuur, soldeerbenodigdheden en nog veel meer. Betalen is mogelijk via iDeal of een overboeking. De verzendkosten hangen af van het totale gewicht en beginnen vanaf € 1,75 (NL) of € 2,50 (BE) voor briefpost en € 6,50 (NL) of € 8,00 (BE) voor pakketpost.

Mouser

De Amerikaanse verdeler Mouser heeft alle mogelijke elektronicacomponenten en technische apparatuur. Het is een van de weinige groothandels die ook aan particulieren levert, zodat je moeilijk te vinden componenten hier zeker vindt. Zowel in Nederland als België zijn er afdelingen, en die leveren vanuit Duitsland. Mouser levert doorgaans binnen de vijf werkdagen. Voor bestellingen van meer dan € 50 betaal je geen verzendkosten. Je betaalt via creditcard of overboeking. Mouser is een verdeler van Adafruit.

Adafruit

Adafruit is een bekende in de wereld van de doe-het-zelftechnologie. Hier vind je alles wat je nodig hebt voor je projectjes met een Raspberry Pi, BeagleBone of Arduino. Naast de minicomputertjes vind je er starterskits, sensoren, leds, displays, break-outbordjes en ontwikkelbordjes, kabels, motoren en nog veel meer. Adafruit verzendt wereldwijd. Bij de snelste verzendmethode heb je je bestelling binnen een tot drie werkdagen al in huis met track&trace; bij de traagste verzendmethode kun je je pakketje niet traceren en is het misschien weken onderweg. Betalen kan met PayPal, creditcard of Bitcoin. Adafruit heeft heel wat distributeurs, ook in de Benelux. Voor kleine bestellingen ben je doorgaans beter af bij een binnenlandse verdeler, maar die maakt altijd een beperkte selectie uit het aanbod van Adafruit.

Pimoroni

Pimoroni is een webwinkel uit het Verenigd Koninkrijk die zich focust op de Raspberry Pi en Arduino. Daarnaast vind je er ook elektronische componenten en gereedschap, evenals de BBC micro:bit, een minicomputertje met sensoren, leds, knopjes, Bluetooth en usb. Ook Adafruit-producten vind je er terug. Pimoroni maakt ook zelf producten voor de Raspberry Pi, zoals de Pibow-behuizingen en allerlei HAT-uitbreidingsbordjes (Hardware Attached on Top), die je op de gpio-pinnen van de Pi monteert. Verzending kost 4 Britse Pond (iets meer dan € 5) en duurt doorgaans drie tot vijf werkdagen. Je betaalt via PayPal, creditcard of Bitcoin.

MiniInTheBox

MiniInTheBox is een Chinese webwinkel die meer dan 95.000 gadgets en elektronicacomponenten aanbiedt tegen groothandelsprijzen. De website kan dat door rechtstreeks bij Chinese leveranciers in te kopen. De interface is overzichtelijk en binnen een bepaalde categorie kun je op allerlei parameters filteren. Zoek je bijvoorbeeld een RGB-ledstrip, dan kun je filteren op spanning, vermogen, lengte van de kabel, lichtkleur, het type lichtbron en prijs. De website bestaat zelfs in het Nederlands. MiniInTheBox verzendt gratis wereldwijd, al moet je wel wat geduld hebben voordat je je spullen in huis hebt. Bij grotere bestellingen of voor een meerprijs krijg je recht op een snellere verzendmethode. Betalen kan met PayPal, creditcard of zelfs iDeal.

raspberry pi webshop

© PXimport

AliExpress

AliExpress is een onderdeel van de Alibaba-groep van Jack Ma. Kleine Chinese bedrijven slijten hier hun producten aan een internationaal publiek voor groothandelsprijzen, van elektronica tot kleren. Eigenlijk is het een soort wereldwijde Marktplaats. Het aanbod is met meer dan een miljoen producten enorm groot, zodat je hier voor de meest exotische elektronicaprojectjes terechtkunt. Gelukkig kun je per categorie filteren op allerlei parameters, zodat je door de bomen het bos blijft zien. Kijk altijd naar de reputatie van de verkoper, ook al biedt AliExpress kopersbescherming. De website bestaat ook in het Nederlands en er is zelfs een app waarmee je spullen kunt bestellen. Voor de meeste producten is de verzending gratis. Je betaalt met creditcard of overschrijving.

DealExtreme

Een oude bekende onder de Chinese webwinkels is DealExtreme. Met meer dan 300.000 producten zit de website tussen MiniInTheBox en AliExpress qua aanbod. Zo zijn Arduino-bordjes en -benodigdheden er goedkoop te vinden en wordt er snel verzonden. De zoekresultaten zijn helaas niet zo fijnmazig te filteren als bij de concurrenten. DealExtreme bestaat ook in het Nederlands, verzendt gratis wereldwijd met track&trace en accepteert betalingen met PayPal, creditcard en iDeal. In de subsite http://eud.dx.com vind je de EU Direct-producten die in twee tot vier werkdagen worden geleverd in Europa. Dat is alleen mogelijk als je bestelwaarde hoger dan 30 dollar bedraagt.

Banggood

Het Chinese Banggood heeft een aanbod van 70.000 producten van elektronica tot juwelen. Arduino-bordjes en -benodigdheden zijn er heel goedkoop. Banggood heeft ook een magazijn in de EU voor snellere verzending. Is een product aanwezig in het Europees magazijn, dan staat dat aangeduid met ‘EU Direct’. De verzending is meestal gratis en betalen is mogelijk met PayPal, creditcard en iDeal. Banggood heeft ook een app waarmee je kunt bestellen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten