Zo werkt de Deep Fusion-camera van de iPhone 11 (Pro)

© PXimport

Zo werkt de Deep Fusion-camera van de iPhone 11 (Pro)

Smartphone & tablet

Geplaatst: 25 oktober 2019 - 02:08

Aangepast: 24 november 2022 - 13:44

Justin Doornekamp

Deep Fusion is een nieuwe techniek voor de iPhone 11 en 11 Pro om nog mooiere foto's te maken. Wat kun je ervan verwachten?

Deep Fusion maakt gebruik van kunstmatige intelligentie en andere softwarematige trucjes om de scherpte van foto's te verbeteren. De camera in je toestel maakt meerdere shots, negen om precies te zijn: 8 nog voordat je de sluiterknop hebt ingedrukt (vier foto's met een lange sluitertijd en vier foto's met een normale sluitertijd) en eentje op het moment dat je de sluiterknop daadwerkelijk indrukt. Het idee is dat er variatie ontstaat in de belichtingstijd van de verschillende foto's.

Vervolgens worden de foto's door Deep Fusion pixel voor pixel geanalyseerd en wordt de best mogelijke balans gezocht tussen kleuren, details, witbalans, textuur en ruis. In iets meer dan 1 seconde heb je via Deep Fusion een foto gemaakt.

Eerder bracht Sony al een soortgelijke functie uit op de Sony Xperia Z5.

© PXimport

Ideaal bij weinig licht

Het doel is dus om foto's van hoge kwaliteit te maken. Vooral in situaties waarin er weinig of beperkt licht is, zal de nieuwe camerafunctie zijn vruchten afwerpen. Daarbovenop zorgen de Smart HDR- en nachtmodus voor extra ondersteuning bij extreem donkere of juist lichte situaties. De Smart HDR-functie zit al enkele jaren in de iPhones. Deep Fusion is in die zin niet een nieuwe nachtmodus, maar vormt er eerder een aanvulling op.

Overigens is Deep Fusion niet een functie die je zomaar aan of uit kunt zetten. Sterker nog, je ziet niet eens dat de techniek actief is. Volgens Apple wordt Deep Fusion met opzet verborgen gehouden voor gebruikers.

Hoe kun je dan zien dat de nieuwe techniek wordt gebruikt op je foto's? Apple wil niet dat je je daar te veel druk om maakt en stelt dat de resultaten voor zich zullen spreken. En of die voor zich spreken? Dat lees je in onze review: Heeft de iPhone 11 Pro de beste camera?

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000