Zo speel je je eigen Xbox-games op je smartphone

© PXimport

Zo speel je je eigen Xbox-games op je smartphone

Smartphone & tablet

Geplaatst: 11 november 2020 - 04:04

Aangepast: 25 november 2022 - 10:38

Wesley Akkerman

Microsoft heeft onlangs updates uitgebracht voor de officiële Xbox-app op zowel Android als iOS, waardoor het vanaf nu mogelijk is Xbox-games te spelen op je smartphone. Dit staat los van xCloud, de gamestreamingdienst van het bedrijf, en gaat puur om de games die je aangeschaft hebt en geïnstalleerd hebt op je harde schijf.

Een andere benaming voor dergelijke functionaliteit wordt ook wel remote play genoemd. Die functie was al een tijd beschikbaar voor eigenaars van een PlayStation 4 en Android-smartphones, maar vanaf nu kunnen Xbox-eigenaars dus hetzelfde bereiken. Microsoft noemt de functionaliteit Xbox Game Streaming. Wat die functie in feite doet is je Xbox omtoveren tot een remote server die data stuurt naar je smartphone. Je hoeft hiervoor niet actief te zijn op hetzelfde wifi-netwerk en kunt zodoende dus ook je games onderweg spelen, op je eigen smartphone.

Lees alles over de Xbox Series X.

Xbox-games streamen naar je smartphone

Voordat we hieraan beginnen, dien je ervoor te zorgen dat je de meest recente versie van de Xbox-app op je smartphone hebt staan. Je kunt hem nu vinden in Google Play en de App Store. Daarna log je in bij de app met hetzelfde e-mailadres van je Xbox-account. Heb je dat (al) gedaan, dan zie je na het openen van de app de thuispagina. Onderop zit het navigatiemenu, maar daar hoeven we voor nu even niets mee te doen. De belangrijkste knop staat rechts bovenin, links naast de belknop voor de notificaties.

© PXimport

© PXimport

Als je daarop tapt, dan komen er drie opties in beeld: Extern afspelen op dit apparaat, Extern beheer openen en Geïnstalleerde games beheren. Voor dit artikel is het belangrijk dat we optie één openen. Tap daarop en als het goed is krijg je nu de melding dat het op afstand spelen eerst getest wordt. Zo wordt onder meer de netwerkverbinding van de console getest. Deze stappen kun je overigens het beste thuis uitvoeren, omdat je actief moet zijn op de Xbox. Volg je de stappen op je smartphone op, dan gaat je console automatisch aan. Vervolgens pak je je Xbox-controller erbij en bevestig je de boodschap in beeld en volg je ook die stappen op. De installatie is nu gereed.

Na die installatie werkt het gelukkig extreem simpel allemaal. Je drukt namelijk, na het openen van de app, op dezelfde knop rechts bovenin en kiest wederom voor de eerste optie. Je krijgt nu het thuisscherm van je Xbox-console te zien. Het enige wat je nu nog hoeft te doen, is een bluetooth-controller te koppelen en je kunt direct beginnen met spelen. Microsoft heeft hiervoor speciale controllerklemmen uitgebracht, zodat je je controller aan je smartphone kunt klemmen.

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000