Zo maak je screenshots in iOS 11

© PXimport

Zo maak je screenshots in iOS 11

Smartphone & tablet

Geplaatst: 18 oktober 2017 - 05:58

Aangepast: 24 november 2022 - 12:45

Ronald Smit

De 'workflow' betreffende het maken van schermafbeeldingen in iOS 11 is iets gewijzigd ten opzichte van vorige versies. Zo kan je nu direct krabbels toevoegen na het maken. Zo kun je screenshots maken in iOS 11.

De basis voor het maken van een screenshot (schermfoto) in iOS 11 is hetzelfde gebleven. Ofwel: druk gelijktijdig op de aan/uit-knop en de home-knop. Je hoort dan het geluid van een camerasluiter en klaar. Althans, bijna. Want in iOS 11 verschijnt nu linksonder in beeld een paar seconden een kleine preview van de gemaakte schermfoto. Doe je niks, dan verdwijnt deze vanzelf en wordt de screenshot als vanouds op de Filmrol bewaard. Tik je echter op de preview, dan opent de net gemaakte screenshot in een eenvoudige editor.

© CIDimport

Pen, potlood, markeerstift

In de 'editor' tref je alle bekende basistekengereedschappen aan. Of beter wellicht: annoteergereedschappen. Want dat is waar deze editor primair voor bedoeld is: het toevoegen van markeringen en dergelijke. De markeerstift is bruikbaar voor het markeren van tekst, al ontbreekt het welbekende felgeel. Als je tekst wilt toevoegen aan een screenshot tik je op het plusje helemaal rechts onderin beeld, gevolgd door een tik op Tekst. Tik vervolgens op het geplaatste tekstblokje en dan op Wijzig. Op dezelfde manier -via de plusknop - is het mogelijk om een handtekening te plaatsen op een screenshot (van bijvoorbeeld een in te vullen formulier).

Het 'plusmenu' beschikt verder over vormen en een vergrootglas. Dat vergrootglas wordt op de afbeelding geplaatst en via het groene handgreepje is de versterkingsfactor instelbaar. Met het blauwe sleep je de loep groter of kleiner. Op die manier zijn kleine onderdelen in een screenshot eenvoudig te benadrukken. Kortom: een handig setje gereedschappen om dingen snel mee te verduidelijken. Tik op Gereed en Bewaar in Foto's om de bewerkte schermfoto op te slaan. Of verwijder hem als je je bedenkt.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000