Welke smartphone laadt het snelst op?

Welke smartphone laadt het snelst op?

Smartphone & tablet

Geplaatst: 4 december 2017 - 14:50

Aangepast: 26 augustus 2022 - 16:30

Moesten smartphones vroeger nog de hele nacht aan de lader, door de komst van fast-charging zitten we nooit lang zonder stroom. Uit tests blijkt nu dat de OnePlus 5T wat dit betreft de snelste is.

Dat meldt Tom's Guide vandaag. De site legde enkele van de populairste toestellen van dit moment een uur aan de lader: de OnePlus 5T, LG V30, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, Google Pixel 2 en Samsung Galaxy Note 8. 

De 5T zat na een half uur voor 59 procent vol en na een uur werd een capaciteit van 93 procent gemeten. Dat is iets sneller dan bijvoorbeeld de V30, die na een uur de 86 procent aantikte.

Laadtechnieken

Het verschil zit hem in de gebruikte laadtechniek. OnePlus ontwikkelde zelf Dash Charging, wat een hoger ampère heeft dan de Quick Charging-standaard van Qualcomm. Die zien we meestal in andere Android-telefoons terug.

Verder van belang is dat de iPhones standaard niet zo snel op te laden zijn. Hier is een combinatie van 29-watt-adapter en usb-c-naar-lighting-kabel voor nodig, die los worden verkocht.  

De Note 8 brengt het er het slechtst vanaf. Na een half uur zat die 'slechts' voor 35 procent vol. 

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000