Voorkom dat je iPhone oproepen doorstuurt

© PXimport

Voorkom dat je iPhone oproepen doorstuurt

Geplaatst: 3 maart 2015 - 06:16

Aangepast: 14 december 2022 - 15:45

Redactie ID.nl

Soms is je iPhone een beetje té aanwezig. Het is handig dat je iPhone met iOS 8 oproepen naar je Mac en andere apparaten kan doorsturen, maar het is minder prettig als overal in je huis gelijktijdig allerlei beltonen te horen zijn en je gestoord wordt tijdens je werk. Maar je kan het uitzetten.

Als je het doorschakelen geheel wilt uitschakelen kan dat door op je iPhone op Settings te drukken, FaceTime te kiezen en de schakelaar bij iPhone Cellular Calls op Off te zetten. Je kunt het altijd opnieuw inschakelen als je de functie terug wilt hebben. Lees ook: De 'Niet storen'-functie, wat is het en hoe werkt het?

Maar je kan de functie ook uitschakelen voor individuele apparaten. Om ervoor te zorgen dat een oproep niet naar een iOS-apparaat wordt doorgestuurd, pak je het apparaat in kwestie, druk je op Settings > FaceTime en zet je de schakelaar naast iPhone Cellular Calls op Off. Nu ontvangt dit apparaat geen oproepen meer die door je iPhone worden doorgestuurd. Let op: Dit zorgt er ook voor dat je vanaf dit apparaat geen telefoongesprekken meer kunt voeren via je iPhone.

© PXimport

Je kan per apparaat kiezen of je er wel of geen oproepen mee kunt beantwoorden

Op je Mac ga je naar FaceTime. Open de instellingen en schakel in het tabblad Settings de optie iPhone Cellular Calls uit. Net als met een iOS-apparaat kun je nu op je Mac geen oproepen meer ontvangen of versturen.

© PXimport

Nu we toch over doorsturen bezig zijn: laten we het even hebben over Text Message Forwarding. Dit is de functie die in iOS 8.1 geïmplementeerd is en waarmee sms-berichten die door je iPhone (op hetzelfde wifi-netwerk als je andere apparaten) ontvangen worden, doorgestuurd kunnen worden naar een ander apparaat.

Deze functie is beter te configureren dan het doorsturen van oproepen op de iPhone. Om het in te stellen druk je op Settings op je iPhone en druk je vervolgens op Messages. Druk op Text Message Forwarding en je krijgt een lijst met apparaten te zien die aan je Apple ID gelinkt zijn en waarnaar je berichten kunt doorsturen. Schakel de knop in naast elk apparaat waarop je je sms-berichten wilt ontvangen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten