ID.nl logo
iOS 8 - Geweldig, gratis, dus download het direct!
© PXimport
Huis

iOS 8 - Geweldig, gratis, dus download het direct!

In tegenstelling tot iOS 7, wat een aantal belangrijke visuele veranderingen met zich meebracht voor Apple's mobiele besturingssysteem, is iOS 8 slechts een serie tweaks en toevoegingen. Deze maken het OS voor iPhone en iPad echter nog beter dan voorheen.

Laten we beginnen met een aantal van iOS 8's beste nieuwe functies, waaronder notificaties, de verbeterde Camera app, en het QuickType toetsenbord.

Notificaties in iOS 8

Notificaties zijn nu interactief, zodat je niet van app hoeft te wisselen om bijvoorbeeld een SMS-bericht te beantwoorden. Wanneer er een notificatie verschijnt ziet deze er hetzelfde uit als voorheen, maar je kunt hem omlaag slepen om opties te krijgen, zoals het accepteren van een uitnodiging voor een vergadering, of een tekstveld om een antwoord te typen.

Camera app

De camera app heeft een aantal nieuwe functies gekregen, waaronder een zelfontspanner optie die een vertraging van 3 of 10 seconden biedt. Er is ook een geheel nieuwe time-lapse modus die automatisch een passende intervaltijd kies tussen frames op basis van wat je aan het opnemen bent.

Een nuttigere tool is de mogelijkheid om de belichting handmatig aan te passen. Dit hoort bij de tap-to-focus functie: je drukt en kunt vervolgens het zon icoon omhoog of omlaag slepen om de belichting aan te passen.

De app ondersteunt ook extensies, dus ontwikkelaars kunnen nieuwe filters en mogelijk andere functies toevoegen, dus we moeten wachten en zien waar ze mee op de proppen komen.

©PXimport

QuickType toetsenbord

Tijdens het typen draagt de nieuwe QuickType functie woorden aan waarop je kunt drukken om ze aan je zin toe te voegen. Dit is niet alleen gebaseerd op het woord dat je aan het typen bent; het voorspelt ook wat je daarna zou kunnen gaan typen. Het is verrassend effectief en soms voorspelt het een rij woorden correct waardoor je alleen maar op elk woord hoeft te drukken om je zin af te maken. Je kunt de suggesties omlaag vegen om ze weg te halen, en als je omhoog veegt komen ze weer terug.

De voorspellingen zijn contextbewust, dus je zult afhankelijk van de app andere woorden te zien krijgen. In Mail krijg je formelere suggesties terwijl je in Messages wat informelere woorden krijgt.

©PXimport

Apple heeft ook het toetsenbord opengesteld voor ontwikkelaars, dus je kunt toetsenborden downloaden - net als met Android - en Swype-achtige mogelijkheden krijgen voor het typen door te swipen.

Kleine tweaks

Door het hele besturingssysteem heen zul je kleine verschillen opmerken die je leven wat vereenvoudigen. Bijvoorbeeld, in de Mail app kun je nu over het scherm swipen om snel een bericht te verwijderen of te archiveren in plaats van op de corresponderende knoppen te hoeven drukken. Naar rechts of links swipen markeert een bericht als gelezen (of ongelezen als je het al geopend hebt). En er is een nieuwe Flag optie waarmee je snel een e-mail kunt markeren zonder deze te openen.

De actieknop is veel nuttiger dan voorheen. Je kunt nu via nog meer apps dingen delen, omdat Apple ook op dit gebied ontwikkelaars toegang heeft verleend.

©PXimport

Het is niet echt eerlijk om deze "extensies" als kleine tweaks te behandelen, maar deze nieuwe functie betekent dat apps in iOS 8 informatie met elkaar kunnen delen in plaats van in hun eigen isolement te draaien. Het is meer dan simpelweg een foto op Facebook of Twitter delen: je kunt nu widgets in het Notification Centre hebben en je kunt in een heleboel apps extra extensies in het Sharing menu zien staan.

Ze zijn ook nog eens aanpasbaar. Wanneer je naar het einde van de Activities lijst scrolt, kun je met de More... optie de volgorde veranderen zodat je meest gebruikte acties te bereiken zijn zonder dat je hoeft te scrollen. Hetzelfde geldt voor de lijst met apps, en je kunt ook bepaalde opties uitschakelen zodat ze helemaal niet in de lijst verschijnen. Dus als je Flickr niet gebruikt hoeft dat niet in je lijst te staan.

Door tweemaal op de thuisknop te drukken in iOS 8 krijg je nog steeds het multitasking scherm te zien, maar dan met recente contactpersonen en apps. Druk op een gezicht en je krijgt verschillende opties zoals bellen of een bericht sturen via FaceTime. Het maakt eenvoudiger om snel contact op te nemen met mensen die je vaak spreekt.

©PXimport

Siri is niet veel veranderd, maar kan nu muziek die gedraaid wordt identificeren dankzij een koppeling met Shazam. Meestal zal er ook een Buy knop bij staan zodat je het nummer op iTunes kunt kopen. (Slim gedaan van Apple.)

Er zijn meer instellingen, en er is een nieuw menu voor batterijgebruik wat (net als Android) laat zien welke apps energievreters zijn. Dit is geweldig om snel te ontdekken waarom je batterij leegloopt in plaats van alle apps af te sluiten en er door middel van een eliminatieproces achter proberen te komen.

©PXimport

Het is echter jammer dat er nog steeds geen manier is om naar een specifieke instelling te zoeken, zelfs niet met de nieuwe Spotlight zoeker. In plaats van het Search this iPhone veld wanneer je omlaag veegt op het thuisscherm, krijg je nu een Spotlight Search te zien wat ook het web en Wikipedia doorzoekt, afhankelijk van je zoekopdracht: het is contextbewust. Gezien het grote aantal instellingen in iOS 8 is het vervelend dat Spotlight ze niet doorzoekt.

Continuïteit

Als je ook een Mac hebt, zul je nog meer kunnen profiteren van iOS 8. Handoff is een functie waarmee je op je iOS 8 apparaat een taak kunt beginnen en er op je Mac mee verder kunt gaan, als je Yosemite of later hebt. Dit kan een e-mail, een document, of iets anders zijn. Ontwikkelaars kunnen Handoff ook gebruiken, dus het zullen niet alleen Apple apps zijn die dit hebben.

Je kunt ook SMS'jes als notificaties op je Mac laten verschijnen, en zelfs telefoonoproepen beantwoorden - of bellen, als je iPhone zich binnen het bereik van de Wi-Fi bevindt natuurlijk. Als je ergens bent waar een router is kunnen de twee apparaten Wi-Fi direct gebruiken om met elkaar te communiceren.

Delen met het gezin

Tot nu toe heb je gekochte apps op de apparaten van het hele gezin mogen installeren. Met iOS 8 is er Family Sharing. Iemand - doorgaans een ouder - kan maximaal vier andere mensen uitnodigen om een account te delen zodat alle aankopen op iTunes of de App Store met één kaart betaald worden.

Dit is bijna het tegenovergestelde van wat Google doet met accounts. Met Family Sharing heeft elke persoon zijn eigen iPhone, iPad of iPod touch en er kunnen beperkingen worden opgelegd voor toegestane content voor kinderen onder de 13 jaar. Je kunt het zo instellen dat kinderen (of wie dan ook) toestemming moeten krijgen van de eigenaar voordat ze iets kunnen kopen. Dit werkt ook voor aankopen binnen apps, waardoor je de kosten in bedwang kunt houden.

Delen met gezinsleden betekent ook dat alles wat door wie dan ook gekocht wordt meteen op ieders apparaat te downloaden is, afhankelijk van de content beperkingen natuurlijk. Zoals altijd kun je instellen dat apps en media automatisch gedownload worden of juist niet.

Het laatste onderdeel is een gedeelde gezinskalender, die iedereen kan inzien en waaraan iedereen dingen kan toevoegen.

Messages

Messages heeft een aantal nieuwe functies gekregen - waarvan je er waarschijnlijk een aantal in concurrerende messaging apps bent tegengekomen, met name WhatsApp. Een van de nieuwe functies is het snel opnemen van een gesproken bericht door het nieuwe microfoon icoon ingedrukt te houden. Je kunt het bericht meteen naar een vriend sturen door omhoog te swipen.

©PXimport

Apple heeft ook Find My Friends geïntegreerd. Er is een nieuwe Details knop bovenaan die nieuwe opties laat zien. Je kunt je huidige locatie verzenden, waarbij er een kaar wordt meegestuurd, en je kunt kiezen hoe lang je je huidige locatie wilt delen. Het Details scherm laat ook een lijst met recente bijlagen zien van de contactpersoon, waaronder foto's en video's.

Het is eenvoudiger om groepsberichten te beheren, omdat je ze een naam kunt geven en contactpersonen kunt toevoegen aan of verwijderen uit de thread. Je kunt ook individuen "muten" zodat je geen notificaties krijgt wanneer ze antwoorden.

Photos app

Er zijn een aantal grote veranderingen in de Photos app, waaronder een nieuwe bewerkingsoptie met een wijzerplaat icoon. Druk erop en je krijgt drie nieuwe opties: Light, Colour en B&W. Je kunt erop drukken om een schuifbalk tevoorschijn te halen waarmee je de afbeelding kunt aanpassen. Als je op het lijst icoon drukt krijg nog meer opties te zien, zoals de Saturation, Contrast en Cast opties binnen Colour.

In iOS8 heb je veel fijnere controle over het roteren van afbeeldingen en met slechts één druk zal de Auto optie proberen om je afbeelding recht te zetten. Alle bewerkingen kunnen ongedaan worden gemaakt. Daarom is er nu een gele Done knop in plaats van Save. Je kunt op elk moment naar je bewerkte foto teruggaan en er zal een rode Revert knop staan waarmee je het origineel terug kunt halen.

©PXimport

Je zult ook twee nieuwe albums zien staan: Recently Added en Recently Deleted. De laatste is zoiets als een prullenbak die je verwijderde foto's 30 dagen bewaart, voor het geval je per ongeluk iets hebt weggegooid. Je kunt individuele foto's herstellen of alles in één keer. Als je ruimte probeert vrij te maken kun je op de Delete all knop drukken - een actie die niet ongedaan gemaakt kan worden.

Beter nog, je kunt je foto's doorzoeken op datum, plaats, of album naam, wat veel sneller gaat dan door honderden foto's heen scrollen.

iCloud Drive

De nieuwe iCloud Drive werkt net zoals traditionele cloudopslag, waarbij je kiest welke bestanden je in iCloud Drive wilt stoppen. Voorheen synchroniseerde iCloud alleen bepaalde data en kon je geen specifieke bestanden, foto's of video's synchroniseren zoals bijvoorbeeld met Dropbox.

Er is geen iCloud app, maar wanneer je in een app bent die iCloud Drive ondersteunt, kun je de inhoud van je drive zien met een bekende mappen en bestanden weergave.

Bovendien is er de nieuwe iCloud Photo Library. Dit gaat verder dan My Photo Stream (wat nog steeds bestaat) en maakt het mogelijk om je gehele foto - en video - library in iCloud op te slaan en te benaderen. Vroeger was er geen manier om automatisch video's naar iCloud te sturen zodat je ze op andere apparaten kunt bekijken. Nu kan dat wel, en dat is erg goed nieuws.

Het minder goede nieuws is dat je ervoor moet betalen. Ja, je krijgt 5GB gratis, en het kost inderdaad een stuk minder per GB dan vorig jaar, maar foto's en video's tellen nu mee voor die 5GB, en dat is niet voldoende om zelfs een iPhone met de kleinste capaciteit te back-uppen.

Health app

Health is een geheel nieuwe app voor iOS 8 die fitness en gezondheidsinformatie op één plek integreert. Het is vroeg dag, dus we hebben de Health app nog niet kunnen uitproberen. We weten wel dat het data uit bepaalde activiteitstrackers kan importeren, zoals de Nike Fuelband en hartslagmeters.

©PXimport

Het zal ook werken met gezondheidsapps en helpen om je gezondheid en fitness bij te houden, je cholesterol, inname van vitamines en veel meer op te meten. Je kunt ook een "kaart" aanmaken voor noodgevallen met daarop belangrijke informatie zoals allergieën, bloedgroep, huidige medicatie, en andere dingen die hulpdiensten nodig kunnen hebben.

Je kunt kiezen welke informatie je wel of niet wilt delen, en alles wordt versleuteld wanneer je telefoon vergrendeld is.

Beveiliging

iPhones zijn waardevoller voor dieven, en daarom worden ze sneller gestolen. De politie weet dit, en Apple weet dit. In iOS 8 is de beveiliging nog meer versterkt dan in iOS 7, waardoor een gestolen iPhone vrijwel onbruikbaar is. Daarom is het belangrijk dat je bij het instellen van je nieuwe telefoon geen stappen overslaat.

Wanneer je een iPhone die op iOS 8 draait opnieuw opstart, zullen Control Centre en Notification Centre niet werken totdat je de telefoon ontgrendelt (en Siri werkt ook niet als je het zo hebt ingesteld dat het beschikbaar is op het vergrendelscherm), en daarom kan niemand als ze je telefoon stelen de vliegtuigmodus inschakelen, het apparaat uitschakelen en later opnieuw aanzetten.

Extensies lijken op Android in de zin dat er gevraagd wordt welke app je voor een bepaalde taak wilt gebruiken. Maar Apple claimt dat dit veel veiliger gemaakt is. In plaats van de volledige app te laten draaien, wordt er een "stub" gebruikt om de taak uit te voeren - zoals posten op LinkedIn - en apps kunnen geen data delen.

Privacy is ook van cruciaal belang, en iOS 8 waarschuwt je nu wanneer een app op de achtergrond je locatie gebruikt heeft, en geeft je de optie om naar Settings te gaan waar je kunt voorkomen of toestaan dat dat gebeurt.

Conclusie

Met alle nieuwe functies, extra beveiliging en privacy, en het feit dat het gratis is, is het alleen maar logisch om de update te installeren. Download hem zo snel mogelijk.

De enige uitzondering is als je een iPhone 4s hebt. Er is nog niet veel bekend over de prestaties op de 4s, maar als we kijken naar eerdere iOS updates, zijn de oudste apparaten die ondersteund worden vaak trager omdat ze moeite hebben met de extra eisen die aan de hardware worden gesteld. We zeggen niet dat je niet moet updaten, maar het is de moeite waard om even te wachten totdat je van anderen gehoord hebt of iOS 8 soepel draait of niet.

We hebben iOS 8 de afgelopen maanden getest op een iPhone 5c, en hoewel we betaversies gebruikt hebben waren er nooit problemen met de prestaties - het draait zeker zo goed als iOS 7. Dat betekent dat iedereen met een iPhone 5, 5c of 5s geen problemen zou moeten ondervinden met de snelheid, en het zou redelijk veilig moeten zijn om meteen te updaten.

Fantastisch
Conclusie

Apple iOS 8 ----------- **Prijs:** Gratis **Beschikbaar vanaf:** iPhone 4s, vijfde generatie iPod touch en iPad 2 **Architectuur:** 32-bit/64-bit **Kernel:** Hybride

Plus- en minpunten
  • AirDrop iOS en Mac
  • Camera-app
  • Toetsenbord
  • Siri
▼ Volgende artikel
Gezichtsherkenning, vingerafdruk of pincode: wat is het veiligst?
© Perig Morisse
Huis

Gezichtsherkenning, vingerafdruk of pincode: wat is het veiligst?

Veilig je telefoon ontgrendelen: wat is de beste methode? In dit artikel komen pincodes, vingerafdrukscans en gezichtsherkenning aan bod.

Op je telefoon staan allerlei persoonlijke gegevens die je niet zomaar met iedereen deelt. Bovendien is het niet de bedoeling dat iedereen je berichten zomaar kan lezen of zelfs iets kan versturen of posten.

Authenticatie voor smartphones is niet nieuws. Maar wat is eigenlijk de veiligste methode? We leggen identificatie door middel van een wachtwoord of pincode, een vingerafdruk en gezichtsherkenning onder de loep:

  • Voor- en nadelen van een wachtwoord, patroon of pincode
  • Pluspunten en keerzijdes van een vingerafdruk voor verificatie
  • Pro’s en cons van ontgrendeling door gezichtsherkenning

Op zoek naar een nieuwe smartphone? Bekijk de beste telefoons tot 600,- euro!

Voordelen van een wachtwoord, patroon of pincode

  • Je bent niet afhankelijk van onderliggende technologie

  • Je hebt de mate van veiligheid gedeeltelijk zelf in de hand

Wachtwoorden, patronen en pincodes zijn de oudste en in feite ook de simpelste vormen van identificatie. Belangrijk om te weten is dat de veiligheid afhankelijk is van de lengte van de code of het wachtwoord. Je hebt de veiligheid dus voor een groot deel zelf in de hand. Deze methode is altijd even betrouwbaar, omdat hij voor de veiligheid niet afhankelijk is van je de technologie in je telefoon. Bovendien verlies je de mogelijkheid om op deze manier in te loggen minder snel, omdat er geen sensoren of camera's zijn die stuk kunnen gaan.

©Supatman - stock.adobe.com

Nadelen van een wachtwoord of pincode

  • Iemand kan meekijken en je wachtwoord aflezen

  • Niet gebruiksvriendelijk en langzaam

De nadelen van een wachtwoord liggen eigenlijk ook voor de hand. Iemand kan bijvoorbeeld stiekem over je schouder meekijken en toegang krijgen tot je telefoon. In theorie kan een hacker met je gegevens aan de haal. In de praktijk komt dat zelden voor, maar het hacken van je vinger of gezicht is in ieder geval helemaal onmogelijk. Toch was voor veel mensen gebruiksvriendelijkheid de reden om over te stappen naar een andere manier. Want iedere keer een code of wachtwoord invoeren duurt lang en begint op een gegeven moment vervelend te worden, vooral als je weet dat er snellere methodes beschikbaar zijn. Een patroon swipen gaat iets sneller, maar kost alsnog meer moeite dan andere manieren.

Bescherm je smartphone optimaal met een stevig telefoonhoesje.

Zo blijft je toestel in topconditie, hoe je het ook ontgrendelt!

Vingerafdruk voor authenticatie: de voordelen

  • Snel en gebruiksvriendelijk

  • Hoge veiligheid bij geavanceerde sensoren

Inmiddels zijn vingerafdrukscanners op telefoons snel en reageren ze zonder al te veel problemen, zonder dat je je vinger exact op de juiste manier op de scanner hoeft te plaatsen. Doordat ze op een handige plek geplaatst zijn, ontgrendel je je smartphone min of meer zodra je het apparaat oppakt. Een goede scanner zorgt ervoor dat jij als enige je telefoon kunt unlocken.

©KOB

Vingerafdruk voor authenticatie: de nadelen

  • Werkt niet bij natte of beschadigde vingers

  • Oudere versies minder betrouwbaar

Iedereen die ooit een vingerafdrukscanner heeft gebruikt is bekend met het volgende: als je vinger nat is, of wanneer je er toevallig een snee of een pleister op zit, herkent de scanner het profiel van je vinger niet meer. Bij geavanceerdere scanners komt dit probleem minder vaak voor. Sowieso zijn verouderde en goedkopere sensoren lang niet altijd veilig. Ze zijn in het kort minder complex, waardoor ze minder lijnen registreren en je vingerafdruk niet heel nauwkeurig meten.

Voordelen van gezichtsherkenning voor ontgrendeling

  • Snel en moeiteloos

  • 3D-scans zijn erg veilig

Je smartphone ontgrendelen door gezichtsherkenning is de gebruiksvriendelijkste manier. Het enige wat je hoeft te doen, is naar je telefoon kijken. Kortom: het gaat automatisch en zonder dat je het in de gaten hebt. Smartphones die gebruikmaken van een 3D-scan zijn amper te misleiden en dus zeer betrouwbaar, maar alleen nieuwe (en dure) modellen zijn uitgerust met deze mogelijkheid. Let daar goed op wanneer je graag gebruikmaakt van gezichtsherkenning en op zoek bent naar een nieuwe telefoon.

©Khaletski Siarhei\goffkein.pro

Nadelen van gezichtsherkenning voor ontgrendeling

  • Oudere gezichtsscans niet altijd even betrouwbaar

  • Weinig licht kan een belemmering zijn

Oudere telefoons die te ontgrendelen zijn met een scan van je gezicht, zijn helaas niet heel veilig. Ze maken gebruik van een foto en vergelijken die met de 2D-scan die gemaakt wordt tijdens het ontgrendelen. In de eerste plaats is gebleken dat iemand anders met een gezicht dat veel op je lijkt de telefoon mogelijk ook kan ontgrendelen. Daarnaast is een foto van de bezitter van de telefoon soms genoeg om deze veiligheidsmethode te misleiden.

Conclusie: wat is het veiligst?

Een complex wachtwoord of lange pincode is nog altijd een veilige manier om je smartphone te vergrendelen. Als je een moderne telefoon hebt, is vingerafdrukherkenning ook erg veilig en bovendien een heel stuk gebruiksvriendelijker. Een geavanceerde scanner voor gezichtsherkenning is ook zeer betrouwbaar. Maar daarbij moet je er wel op letten dat jouw telefoon echt een 3D-scan van je gezicht maakt. De meeste smartphones kunnen dat niet. Denk er verder aan dat je niet meer kunt inloggen met een vingerafdruk of een gezichtsscan als bepaalde onderdelen van je telefoon niet meer functioneren. Daarom is het aangeraden om altijd te kiezen voor een lang wachtwoord of pincode als back-up.

📱Ook interessant: Help! Ik ben het wachtwoord van mijn Apple ID vergeten


▼ Volgende artikel
Consumenten testen: de Philips 5000 Series CX5120/11 energiebesparende verwarming
Huis

Consumenten testen: de Philips 5000 Series CX5120/11 energiebesparende verwarming

Ben je op zoek naar een energiezuinige bijverwarming die snel en efficiënt warmte levert? Dan is een keramische verwarming wel iets voor jou: die combineert moderne technologie met gebruiksgemak. Zoals de Philips 5000 Series CX5120/11 keramische verwarming. Wat zijn de praktijkervaringen van de testers van Review.nl? Lees hier hun bevindingen.

Ben je op zoek naar een snelle, slimme en veilige manier om je huis te verwarmen? Met deze krachtige keramische verwarming zit je binnen twee seconden al lekker warm! En het beste? Je bespaart tot wel 50% energie vergeleken met een gewone verwarmingsventilator. Via de handige Philips Air+-app heb je altijd en overal controle over je verwarming. Bovendien zorgt de 5-voudige veiligheidsbescherming ervoor dat je je nergens zorgen over hoeft te maken. Warmte, gemak én gemoedsrust – wat wil je nog meer? Testers van Review.nl mochten de Philips 5000 Series CX5120/11 gedurende een periode testen. Hier lees je hun bevindingen.

Het slanke, zwarte design van deze Philips verwarming past goed in een modern interieur. Met een hoogte van minder dan 60 centimeter is het apparaat compact genoeg om onder een bureau te plaatsen. "Door het slanke en zwarte design is deze verwarming overal te plaatsen", aldus Rob, één van de testers. Het apparaat is daarnaast licht van gewicht, wat het makkelijk maakt om hem van kamer naar kamer te verplaatsen wanneer nodig.

Snelle en effectieve verwarming

De CX5120/11 overtuigt met zijn krachtige verwarmingsprestaties. "Het apparaat verwarmt de kamer verrassend snel, wat ideaal is op koude dagen", schrijft GeertK, die de CX5120/11 een 8,0 geeft. De oscillerende voet zorgt voor een goede warmteverdeling in de ruimte. Rob is blij met het vermogen: "Hierdoor is het mogelijk om in een korte periode een fijne warmte te verspreiden". Daar is tester Cindyver het mee eens. Ook wordt gewaardeerd dat de keramische verwarming geen vieze geurtjes verspreidt.

De Philips 5000 Series CX5120/11 kan ook in een thuisnetwerk worden gebruikt, waardoor app-bediening ingesteld kan worden en een koppeling met Google Home en Alexa mogelijk is. Wel kan er nog iets worden verbeterd aan het proces voor het maken van een verbinding met het draadloze netwerk. Roberto073: "Het koppelen met de Air+ app verliep zonder gedoe, al bleef het wifi-icoontje wit in plaats van oranje, zoals de handleiding aangaf. Dat was echter geen probleem, want alles werkte naar behoren." AnneliesD hierover: "De installatie was even puzzelen omdat er verwezen werd naar het netwerk van Philips in plaats van ons thuis wifi-netwerk. Maar dit was zo gewijzigd in de app."

Slim en gebruiksvriendelijk

Een groot pluspunt is de bediening via de bijbehorende app. Hiermee kun je de verwarming op afstand bedienen en programma's instellen. 'Via deze app is het mogelijk om zelf een programma te maken wanneer, hoe laat en hoe warm de verwarming moet werken', licht een enthousiaste gebruiker toe. De Auto+ modus regelt de verwarming automatisch voor optimale energiebesparing. Het touchscreen op het apparaat zelf biedt een gebruiksvriendelijk alternatief voor de app-bediening.

Tester Har74 is blij met de slimme functies van de verwarming en de app: "In de kinderkamer is de verwarming een keer omgevallen, maar de app gaf meteen een melding dat het apparaat was omgevallen en automatisch was uitgeschakeld. "

Tester AnneliesD is blij met de CX5120/11: "Vooral met thuiswerken is het ideaal om één ruimte te verwarmen en de cv-installatie niet te hoeven gebruikenm. wat dus ook aanzienlijk scheelt in de kosten! "

Geschikt voor kleinere ruimtes

De verwarming is vooral effectief in kleinere ruimtes tot ongeveer 20 m². 'In mijn studeerkamer komt de verwarming tot zijn recht', schrijft een tester. Verschillende gebruikers zetten het apparaat specifiek in als bijverwarming voor een thuiswerkplek. Een minpunt van de Philips 5000 Series CX5120/11 is volgens Max546 de lengte van het snoer. "Zonder verlengsnoer kun je hem niet zomaar overal neerzetten", aldus de tester.

Tester Har74 merkt dat deze verwarming minder geschikt is voor grotere ruimtes, want volgens de specificaties is hij vooral geschikt voor kamers tot 20 m³. Ook vindt hij het jammer dat de verwarming niet in andere kleuren dan zwart verkrijgbaar is.

Conclusie

Met een gemiddelde score van 8,7 is de Philips 5000 Series CX5120/11 een overtuigende keuze voor wie op zoek is naar een slimme bijverwarming voor kleinere ruimtes. De combinatie van snelle warmte, app-bediening en energiezuinige werking maakt het een praktisch apparaat voor bijvoorbeeld een thuiswerkplek of slaapkamer. Het compacte formaat en stille werking zijn extra pluspunten. Enige minpunten zijn de relatief korte stroomkabel en het feit dat de temperatuurmeting bij het apparaat niet altijd overeenkomt met de werkelijke kamertemperatuur.

✅ Pluspunten
Snel en efficiënt verwarmen
Stille werking
Prettige app-bediening
Energiezuinig
Val- en aanraakbeveiliging

❌ Minpunten
Voor kleinere ruimtes tot 20 m³
Stroomkabel in sommige situaties te kort
Soms verschil in gemeten en werkelijke temperatuur

Meer over de Philips 7000 Series HR3760/10

Op Kieskeurig.nl