Trend voor 2018: vingerafdrukscanner onder scherm

Trend voor 2018: vingerafdrukscanner onder scherm

Smartphone & tablet

Geplaatst: 15 december 2017 - 08:40

Aangepast: 26 augustus 2022 - 16:26

In 2018 zien we vermoedelijk een hoop smartphones met een vingerafdrukscanner onder het scherm. Fabrikanten als Samsung en Apple kunnen daarvoor aankloppen bij Synaptics, het bedrijf dat de techniek ontwikkelde.

In 2017 lanceerden veel top-smartphones met zogeheten 'infinite displays', waarbij er van schermranden nauwelijks nog sprake is. Dat ziet er gelikt uit, maar er blijft daardoor aan de onderkant geen ruimte over voor een vingerafdrukscanner. Die sensor werd in het geval van de OnePlus 5T bijvoorbeeld speciaal daarvoor naar de achterkant verplaatst. Niet alle smartphone-gebruikers vinden dat de meest handige plaats. Je kunt dan immers niet precies zien wat je doet.

Onder andere Galaxy S9

Het euvel wordt verholpen door de sensor van Synaptics, die 'gewoon' aan de voorkant is te vinden en weggewerkt is in het scherm. Het bedrijf maakt bekend dat de 'vijf grootste smartphonefabrikanten' allen interesse hebben in de techniek. Voor het gemak gaan we er even vanuit dat in ieder geval Samsung bij die vijf hoort. Het gerucht dat de aankomende Galaxy S9 zo'n sensor bezit, gaat namelijk al langer.

Smartphones van Vivo krijgen als eerste schermen met geïntegreerde vingerafdrukscanner. Dat merk is hier niet zo bekend, maar in Aziatische landen des te meer. Overigens kennen we Synaptics ook als het bedrijf achter touchpads in laptops. 

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000