Spotify wordt slimmer dan ooit

© PXimport

Spotify wordt slimmer dan ooit

Geplaatst: 21 mei 2015 - 05:51

Aangepast: 24 november 2022 - 11:23

Daan Doedens

Dat apps zo veel mogelijk van je dagelijkse taken willen overnemen, is geen verrassing. Maar muziekstreamingdienst Spotify gaat wel erg ver in het vergemakkelijken van je leven. De app kruipt diep in je telefoon en probeert alles van je te weten te komen - met een goede reden.

Het ultieme doel: weten wanneer je naar welke muziek wil luisteren, zonder dat je er zelf naar hoeft te zoeken. De hele dag door veranderen de aangeboden playlists: rustige muziek om wakker te worden, een lekkere meezinger voor onder de douche en een diepe bas om je vrijdagavond mee in te luiden. Door een combinatie van een slim algoritme en verschillende trendwatchers hoopt Spotify je de ultieme playlist voor de hele dag voor te kunnen schotelen. Lees ook: Muziek streamen vanaf je Raspberry Pi.

Video

En daar houdt het nog niet op. Later dit jaar wordt Spotify Running gelanceerd, een feature die naadloos samenwerkt met apps als RunKeeper en Nike+. Muziek afspelen in die apps kon al veel langer, maar Spotify gaat proberen de muziekkeuze aan te passen aan de snelheid waarmee je rent. Spotify Running wordt vandaag gelanceerd in vier landen (nee, Nederland moet nog even wachten).

Spotify wijdde ook meer uit over twee andere diensten die op de planning staan: podcasts en video. Wat dat laatste betreft kunnen contentmakers de Spotify-gebruiker bereiken met korte filmpjes - denk aan trailers, stukjes van videoclips en visuele ondersteuning van audio. Op het gebied van podcasts gaat Spotify samenwerken met grote bedrijven als ESPN, NBC en Comedy Central, om net dat beetje extra content te kunnen leveren om de strijd met opkomende diensten als Tidal te winnen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten