Review: Samsung Galaxy Note 8

Smartphone & tablet

Geplaatst: 16 november 2017 - 06:21

Aangepast: 26 augustus 2022 - 16:34

Samsung heeft met de Galaxy Note 8 alles uit de kast getrokken om de iconische smartphone-serie weer op de kaart te zetten. Groot scherm? Check. Pennetje? Check. Prachtig design? Check.

De Galaxy Note 8 heeft veel weg van de Galaxy S8, en dan met name met de grote Galaxy S8+-uitvoering. De toestellen hebben een ongebruikelijke schermverhouding, waardoor het toestel een stuk langer oogt dan gebruikelijk. Ook loopt het scherm aan de zijkanten mooi gebogen af. Onder dit display is geen home-knop aanwezig, maar de onderkant van het scherm zelf is in te drukken voor hetzelfde doeleinde. Kortom, alles is in het werk gesteld om vrijwel de gehele voorkant van het toestel uit scherm te laten bestaan. Dat ziet er beeldig uit, maar het is ook praktisch: zoveel mogelijk schermoppervlak zonder dat het toestel buitenproportioneel groot is.

Overeenkomsten en verschillen

Het toestel is alleen geen kopie te noemen. Allereerst de prijs. De Galaxy Note 8 kost duizend euro, driehonderd euro meer dan de Galaxy S8+. Hiervoor krijgt u wel een stylus terug en een dubbele camera. In de praktijk gebruiken we het pennetje weinig. Het maken van notities, tekeningen en andere krabbels werkt desondanks erg accuraat. Deze stylus is natuurlijk hét onderdeel dat de Note 8 doet verschillen van de S8+. Gaat u dus van tevoren goed na of dit voor u de meerprijs waard is. De specificaties zijn namelijk verder vergelijkbaar. Dezelfde snellere processor, 64 GB uitbreidbare opslag en een schermresolutie van 2960 x 1440 pixels.

Fotowonder

Bij de dubbele camera werken een lens met grotere hoek en telelens samen, om bijvoorbeeld een diepte- of zoom-effect in foto’s te krijgen. Samsung heeft een geweldige reputatie als het aankomt op smartphone-camera’s, en ook met de Note 8 haalt u weer de beste smartphone-camera in huis. Beide lenzen zijn bij de Note 8 in staat fantastische foto’s te maken, ook bij weinig licht. Dan nog even kort over de software. Samsung heeft veel werk in Android zitten. Zo is spraakassistente Bixby alom vertegenwoordigd, maar Nederlands kan ze nog niet verstaan. Links zit een Bixby-knop, die we constant per ongeluk indrukken en die dus erg hinderlijk is. Daarnaast is er veel bloatware aanwezig, zoals dubbele browsers en app stores. Rommelig dus, maar het toestel gaat hier niet onder gebukt en presteert razendsnel.

Conclusie

Topspecificaties tegenover een wel erg hoge prijs.

Pluspunten
Bouwkwaliteit, scherm, dubbele camera.
Minpunten
Prijs, gebrekkige spraakassistent erg aanwezig.

Adviesprijs: € 999,­–

Voor meer informatie: www.samsung.com/global/galaxy/galaxy-note8/

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000