Popcorn Time nu beschikbaar voor je iPhone en iPad

© PXimport

Popcorn Time nu beschikbaar voor je iPhone en iPad

Smartphone & tablet

Geplaatst: 9 april 2015 - 07:02

Aangepast: 24 november 2022 - 11:19

Redactie

Popcorn Time is vanaf nu ook beschikbaar op je iOS-apparaat. De illegale dienst heeft een manier gevonden om ook op de iPhone en iPad te kunnen draaien. Dit door gebruik te maken van verlopen certificaten van bedrijven voor BYOD-apps. Gratis films streamen op je iPhone en iPad is dus mogelijk, maar nog altijd zeer illegaal.

De iOS-installer van Popcorn-time.se, een .exe-bestand voor Windows, gaat controle door certificaten uit de weg door tijdens de installatie het iOS-apparaat in vliegtuigmodus te zetten. De certificaten worden goedgekeurd omdat de iPhone of iPad geen contact kan leggen met servers om de geldigheid ervan te controleren. Een jailbreak is niet nodig.

De slimme truc is bevestigd door Wired en The Next Web, die de app gisteravond en vannacht hebben uitgeprobeerd. "Vrijwel direct stream je films en tv-series naar je device", schrijft TNW. Hoewel de app nog wat schoonheidsfoutjes kent en de interface ronduit lelijk oogt, krijg je zonder veel problemen toegang tot uren aan illegale content en kun je media via AirPlay en Chromecast naar een televisie streamen.

© CIDimport

Popcorn Time op je iPhone zetten is net zo simpel als het illegaal is.

'Bring it on!'

Eerder verscheen voor de webdienst van Popcorn Time al een Android-versie. Ook een OS X-versie om de installer voor iOS te installeren zou in de maak zijn. De makers van de iOS-applicatie verwachten niet dat Apple blij zal zijn met het project. "Het wordt een gevecht van de lange adem, een kat-en-muisspel met Apple", reageert het team tegen TNW. "Ze zullen het niet leuk vinden dat we hun gesloten ecosysteem hebben gekraakt."

Het team heeft naar eigen zeggen al toekomstige updates voor de installer in de planning. "Ze zijn klaar voor ieder obstakel dat Apple het team zal opwerpen", aldus de verklaring.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000