OnePlus 7T Pro aangekondigd: prijs en specificaties

© PXimport

OnePlus 7T Pro aangekondigd: prijs en specificaties

Smartphone & tablet

Geplaatst: 10 oktober 2019 - 14:00

Aangepast: 24 november 2022 - 13:43

Lorenzo Jepma

OnePlus deed vandaag in London hun nieuwe smartphone in de 7T-serie uit de doeken. Eerder dit jaar lanceerde de telefoonfabrikant al de OnePlus 7 en de OnePlus 7 Pro. We weten al dat de vervanger van het eerst genoemde toestel de OnePlus 7T gaat worden, de 7 Pro krijgt een opvolger in de vorm van de OnePlus 7T Pro. Lees hier alles over de prijs en specificaties.

Sinds de OnePlus 3 brengt de smartphonefabrikant twee modellen per jaar uit. Aan het begin van het jaar een 3, een 5 of een 6 en aan het eind van het jaar een upgrade. Deze upgrade wordt altijd aangeduid met een T. We hebben de OnePlus 7T al kunnen bespreken, maar de officiële aankondiging, en de prijs, van de OnePlus 7T Pro liet nog even op zich wachten. Tot vandaag dan.

Uiterlijk, scherm en camera's

In het eerste opzicht zie je met het blote oog weinig verschil tussen de 7T Pro en zijn voorganger de 7 Pro. Het nieuwe toestel beschikt eveneens over een 6.67 inch AMOLED-scherm met een QHD-resolutie (3120x1440) en een ppi van 516. Ook de verversingssnelheid van 90Hz en HDR10+ ondersteuning maken een terugkeer. Het gewicht van 206 gram is hetzelfde en de afmetingen van 16,3x7,6x0,9 cm ook.

De camera van de OnePlus 7T Pro is identiek aan zijn voorganger. Het toestel heeft wederom drie camera’s op de achterkant zitten. Een Sony 48 MP IMX586 als hoofdlens, een 16 MP groothoeklens en een 8 MP telelens met 3x optische zoom. Softwarematig is er wel een nieuwe toevoeging te noemen. In de OnePlus 7T, maar ook in de OnePlus 7T Pro zit een Macro Mode die het mogelijk maakt om objecten van heel dichtbij te fotograferen. Dit zou vanaf 2,5 centimeter al moeten kunnen. OnePlus belooft betere stabilisatie van video's met een nieuw hybrid image stabilization-systeem. De 16 MP pop-up camera, aan de voorkant is identiek aan de OnePlus 7 Pro.

© PXimport

© PXimport

Verbeteringen ten opzichte van de 7 Pro

Is het toestel dan helemaal hetzelfde als zijn voorganger? Nee. Het eerste verschil zit hem in de processor. Met 2.96Ghz zou de Snapdragon 855+ 15% sneller moeten zijn dan de processor van de OnePlus 7 Pro. Daarnaast is er in het nieuwe toestel 256GB opslag aanwezig, ten opzichte van 128GB, de opslagsnelheid UFS 3.0 is wel hetzelfde gebleven. Het algoritme voor het ontgrendelen van je scherm is geüpdatet en de vingerafdruklezer is vernieuwd.

Het opladen is ook verbeterd. OnePlus zegt dat dit zo’n 30% sneller zou moeten zijn. Met een halfuur opladen zou de smartphone een volle dag mee moeten gaan. Dat is intern in het toestel doorgevoerd, de adapter is namelijk hetzelfde gebleven. De accucapaciteit is ook iets groter met 4085 mAh. De OnePlus 7T Pro draait op OxygenOS 10.0.

Prijzen en release datum

De OnePlus 7T Pro (in het blauw) is vanaf 17 oktober beschikbaar en kost € 759,-.

OnePlus maakte van deze gelegenheid gebruik om ook de prijs van de OnePlus 7T aan te kondigen. De OnePlus 7T (blauw en zwartgrijs) zal voor € 599,00 in de winkel gaan liggen. Ook dit toestel komt uit op 17 oktober.

OnePlus komt ook dit keer weer met een Pro McLaren Edition. Deze versie heeft 12GB aan werkgeheugen, 256GB opslag en zal € 859,-gaan kosten. Dit toestel is te verkrijgen vanaf 5 november.

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000