Google Pixel-smartphones (eindelijk) beschikbaar in Nederland

Google Pixel-smartphones (eindelijk) beschikbaar in Nederland

Smartphone & tablet

Geplaatst: 7 oktober 2022 - 10:40

Aangepast: 7 oktober 2022 - 14:04

Joris Peterse

Hoewel Google al jaren apparatuur verkoopt in Nederland, waaronder Chromecasts, slimme Nest-thermostaten, -deurbellen en -speakers, waren Google smartphones in ons land nooit officieel verkrijgbaar. Tot de introductie van de Google Pixel 7 en Pixel 7 Pro, die wel degelijk in de Nederlandse schappen komen te staan.

Dat de Nederlandse telefoonwinkels tot dusver nooit Google Pixel-smartphones in het assortiment hadden, betekent niet dat ze niet verkrijgbaar waren. Een Pixel kon over de grens worden gekocht: bijvoorbeeld in Duitsland, Frankrijk of het Verenigd Koninkrijk. Ook hadden bepaalde Nederlandse webwinkels het toestel regelmatig op voorraad. Maar dan wel voor een hogere prijs dan de adviesprijs, omdat de webwinkel de Pixels zelf moest importeren.

Waarom duurde het zo lang?

Aangezien het percentage Pixel-smartphones onder de aanwezige journalisten tijdens de Nederlandse aankondiging opvallend hoog is, blijkt er al jaren wel degelijk een interessante markt voor Google te zijn. Op de vraag waarom het tot de zevende generatie moest duren voordat de Pixel smartphone eindelijk in Nederland verschijnt, bleef een overtuigend antwoord uit. Het zou flink wat logistiek vergen voor aankoop en retour, en ook zou optimalisatie voor mobiele netwerken nodig zijn. Gezien het aantal prima functionerende Pixel-smartphones in de zaal en het feit dat Google een miljardenbedrijf is dat al geruime tijd hardware in Nederland verkoopt, waren deze argumenten niet bepaald geloofwaardig.

Overigens betekent dat niet dat Google álle producten met het Pixel-logootje in Nederland gaat aanbieden. De Pixel Watch, een smartwatch mét Fitbit-metingen, is hier niet verkrijgbaar, maar vreemd genoeg wel in onze buurlanden. Of de Pixel-tablet, die voor 2023 gepland staat, gelijktijdig in Nederland wordt uitgebracht, is nog niet bekend. Daar gaf de woordvoerder van Google ook tijdens dit event geen duidelijkheid over.

Wel brengt Google naast de Pixel-smartphones z'n bluetooth-headsets op de Nederlandse markt: de Pixel Buds en de Pixel Buds Pro.

De camerarand aan de achterzijde is een ontwerp dat wellicht niet iedereen aanspreekt.

Pixel: beste camera en het beste van Android

Uiteindelijk doen de vraag en het antwoord er ook niet toe. Met de komst van de Google Pixel heeft de Nederlandse consument simpelweg een uitstekend alternatief erbij voor de keuze van een nieuwe smartphone. Er verschijnen drie Google Pixel-smartphones op de markt: de Pixel 6A (het betaalbare model vanaf 459 euro), de nieuwe Pixel 7 (vanaf 649 euro) en Pixel 7 Pro (vanaf 899 euro).

De Nederlandse smartphonemarkt is verdeeld in twee kampen: Samsung en Apple. De concurrentie hiervoor bestaat veelal uit Chinese merken die in specificatielijsten goed scoren, maar op softwaregebied steken laten vallen. Zoals bij de beeldverwerking van de camera, een rommelig besturingssysteem en een nalatig updatebeleid. Pixel-smartphones hebben zich de afgelopen jaren bewezen als waardig alternatief door op fotografiegebied voorop te lopen, een schone Androidversie te bieden en snel updates uit te brengen.

Dankzij slimme beeldverwerking is de camera van de Pixel 7 tot veel in staat.

Maar de vorige generatie, de Pixel 6-serie had ook zijn tekortkomingen. De smartphone werd geplaagd door bugs, waarvan Google er veel heeft moeten gladstrijken met updates. Hoe de Pixel 7 en Pixel 7 Pro presteren, dat zal blijken uit (onze) reviews. De Pixel-producten zijn vanaf 13 oktober officieel verkrijgbaar via providers, (web)winkels en de Google Store.

View post on TikTok

De Google Pixel 6A is nu voordelig verkrijgbaar via Bol.com. Check snel de beste prijs!

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000