Nieuwe WhatsApp-functie: Spraakberichten

WhatsApp groeit als kool. De afgelopen twee maanden meldden zich bij de berichtendienst 50 miljoen nieuwe leden aan. Een nieuwe functie is het versturen van spraakberichten.

Zo’n twee maanden geleden stond de teller nog op 250 miljoen actieve leden. Vandaag heeft WhatsApp meer dan 300 miljoen gebruikers. De multiplatform-app biedt een prima alternatief voor sms-berichten en is voornamelijk populair bij jongeren omdat het een stuk goedkoper is. Midden juni registreerde WhatsApp 27 miljard verstuurde berichtjes in één dag. Daarnaast worden er dagelijks gemiddeld zo’n 325 miljoen foto’s verstuurd via WhatsApp.

Tijdens het voorstellen van de cijfers vertelde een WhatsApp-woordvoerder ook dat de berichtendienst spraakberichten lanceert. Voice Messaging maakt het mogelijk om ingesproken berichten door te sturen. Om een spraakbericht op te nemen, volstaat het om de microfoonknop ingedrukt te houden. Zodra je de knop loslaat, wordt het audiobericht verstuurd. Wie zich zou bedenken, kan nog altijd naar links swipen om de opname te verwijderen. Er zou – net zoals bij het versturen van videofragmenten - geen tijdslimiet zijn voor audio-opnames. Net zoals bij het verzenden van andere berichten krijg je ook bij de spraakberichten dubbele vinkjes te zien wanneer het bericht beluisterd werd.

Volgens AllThingsD zou de nieuwe functionaliteit binnen de 24 uren wereldwijd uitgerold worden op alle platformen waarop het apps aanbiedt.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000