WhatsApp voegt nieuwe mogelijkheden spraakberichten toe

© PXimport

WhatsApp voegt nieuwe mogelijkheden spraakberichten toe

Geplaatst: 31 maart 2022 - 06:28

Aangepast: 25 november 2022 - 11:32

Joris Peterse

WhatsApp gaat nieuwe mogelijkheden krijgen voor het verzenden van spraakberichten. Zo kunnen WhatsApp spraakberichten bijvoorbeeld als concept opgeslagen worden en je kunt spraakopnames pauzeren.

WhatsApp spraakberichten, soms ook wel ‘voicies’ genoemd, zijn de afgelopen jaren behoorlijk populair geworden. Het opnemen van een audioberichtje is bijvoorbeeld makkelijker en sneller dan deze uittypen. Vooral als het bericht wat langer van aard is. Functioneel zijn de spraakberichten echter nog wat beperkt. Daar gaat verandering in komen, aldus de ontwikkelaars. In een blogpost doen ze uit de doeken welke veranderingen te wachten staan.

Nieuwe functies voor WhatsApp spraakberichten.

© PXimport

Opnames pauzeren

De grootste vernieuwing is dat je nu opnames kunt pauzeren. Zo hoef je niet je spraakberichtje helemaal opnieuw te starten als iets je opname onderbreekt. Ook kun je je spraakbericht nu eerst terugluisteren voordat je hem verstuurt – wat ook geen overbodige luxe lijkt.

Ook als ontvanger heb je meer mogelijkheden. Al eerder is het mogelijk gemaakt om voiceberichten versneld af te spelen. Nu kun je dit afspelen ook op de achtergrond laten gebeuren, zodat je over kunt schakelen naar een ander gesprek of andere app tijdens het afspelen. Wanneer je een spraakbericht pauzeert onthoudt WhatsApp ook waar je bent gebleven, zodat je niet opnieuw hoeft te zoeken waar je gebleven bent in het gesprek. En mocht je toch nog op zoek moeten in een spraakbericht, dan zie je dat deze met geluidsgolfjes visueel is vormgegeven. Dat zou zoeken makkelijker moeten maken

Wanneer de nieuwe functies voor spraakberichten precies beschikbaar zijn is nog niet bekend. WhatsApp verwacht dat deze in de ‘komende weken’ worden uitgerold.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000