© CIDimport

Moto G5S en G5S Plus onthuld

Smartphone & tablet

Geplaatst: 2 augustus 2017 - 06:08

Aangepast: 26 augustus 2022 - 17:06

Redactie

Wanneer je ons vraagt naar onze favoriete budget-smartphone, dan raden we je de vorig jaar gelanceerde Moto G5 of G5 Plus aan. Deze maand komen daar verbeterde versies van uit in de vorm van de G5S en de G5S Plus.

Beide toestellen hebben een iets groter scherm dan hun voorganger en de behuizing is dit keer van metaal. De goedkopere G5S krijgt een grotere accu mee die bovendien ondersteuning heeft voor snelladen.

Dat betekent dat je er binnen een kwartiertje al weer vijf uur mee vooruit kunt, terwijl de originele G5 eigenlijk iedere nacht wel enkele uren aan de lader moet. De camera-sensor heeft tot slot een hogere resolutie gekregen, van 12 naar 16 megapixel.

Dubbele camera

In de G5S Plus zijn er geen verbeteringen op accugebied, wat ook niet per se nodig was omdat de eerdere G5 Plus sowieso al snel kon opladen. Wel nieuw is de dubbele camera aan de achterzijde.

Dit is een luxe die we over het algemeen alleen in veel duurdere telefoons terugzien. Scherpstellen en inzoomen werkt met een dual-camera-setup beter, en zo kun je dus mooiere foto's maken.

Prijzen

Verdere specificaties zijn gelijk gebleven. Zo bieden beide modellen 3 GB RAM en 32 GB uit te breiden opslag. De prijzen zijn vastgesteld op 249 euro voor de G5S en 299 euro voor de G5S Plus. 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000