Japan krijgt speciale Star Wars-smartphones

© CIDimport

Japan krijgt speciale Star Wars-smartphones

Smartphone & tablet

Geplaatst: 25 november 2016 - 12:03

Aangepast: 26 augustus 2022 - 18:38

Redactie

Fan van Star Wars? In Japan is het thema razend populair en verschijnen er zelfs heuse Star Wars-smartphones. Vooralsnog lijken er geen plannen om ze naar Nederland te brengen.

De aankomende release van Rogue One: A Star Wars Story, een nieuwe Star Wars-film, is voor de Japanse provider Softbank reden om Star Wars-telefoons te introduceren. Het gaat om één type toestel dat in de varianten Dark Side en Light Side (van de film), oftewel zwart en wit. Het Android 6.0-besturingssysteem is compleet aangepast naar een Star Wars-interface, inclusief speciale emoij en ringtones. Ook zijn er bewegende achtergronden die de telefoon omtoveren tot een X-Wing of TIE Fighter cockpit en krijg je bij de smartphone een code voor een gouden (bioscoop)ticket. En oh ja: de film The Force Awakens staat voorgeïnstalleerd. 

Snelle Star Wars-telefoon

De specificaties van de Star Wars-smartphone zijn ook goed, met een 5,3 inch full-hd scherm en snelle Snapdragon 820-processor. Het werk- en opslaggeheugen is 3GB en 32GB groot. De accu meet 3000 mAh en er is een 23 megapixel camera aanwezig.

Er lijken geen plannen om de Star Wars-smartphone buiten Japan uit te brengen, waar hij overigens omgerekend 800 euro kost.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000