Hoe voorkom je dat Netflix je databundel leegslurpt?

© PXimport

Hoe voorkom je dat Netflix je databundel leegslurpt?

Smartphone & tablet

Geplaatst: 14 mei 2016 - 04:04

Aangepast: 14 december 2022 - 12:01

Redactie

Databundels zijn nog niet ongelimiteerd, maar ook niet meer zo zuinig als een paar jaar geleden. Daarentegen is het verbruik van data alleen maar toegenomen. Met Netflix ben je soms zo door je bundel heen. Is daar niets aan te doen?

Mensen realiseren zich vaak niet hoeveel dataverkeer Netflix genereert en vragen zich vervolgens af waarom ze zo snel door hun maandelijkse databundel heen zijn. Wanneer je een uur lang Netflix kijkt op je mobiel, dan verbruik je tussen de 700 MB tot 1,2 GB aan dataverkeer. Lees ook: Zo doe je dat: Streamen op je mobiel.

© PXimport

Geef aan dat je alleen Netflix wil kijken via wifi.

Dat klinkt niet alleen veel, dat is het ook, want een gemiddelde databundel heeft tussen de 2 en 5 GB per maand. Dat betekent dus in het meest positieve geval (tenzij je een fortuin betaalt voor je abonnement) dat je 4,5 uur Netflix kan kijken per maand, en dan ben je door je bundel heen. Op die manier doe je natuurlijk zes maanden over het nieuwe seizoen van House of Cards. De oplossing is uiteraard eenvoudig: niet kijken. Soms is het echter zo dat je via wifi zit te kijken, waarna de verbinding wegvalt en je stiekem op 4G zit te kijken zonder dat je het doorhebt. Gelukkig is er aan dit laatste iets te doen.

Uitschakelen

Open de Netflix-app op je smartphone en druk in het hamburgermenu op App-instellingen. Druk op Mobiel dataverbruik, zet het schuifje bij Automatisch uit en zet de kwaliteit op Uit - Kijk alleen via wifi. Op de iPhone kun je Netflix opzoeken in het instellingenmenu van iOS en de optie Alleen via Wi-fi inschakelen. Nu zal Netflix alleen nog maar werken wanneer je verbonden bent met een draadloos netwerk. Zodra die verbinding verloren gaat, stopt de stream ook. Vervelend natuurlijk, maar op termijn scheelt het je een hoop gedoe.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000