Hoe verander je een gebruikersfoto in macOS?

Een persoonlijke foto bij je gebruikersprofiel in macOS is natuurlijk niet iets noodzakelijks. Maar wanneer er om wat voor reden dan ook een foto bij je profiel staat die je niet prettig vindt, dan kan het heel irritant zijn om daar elke keer dat je inlogt mee geconfronteerd te worden. Gelukkig kun je die gebruikersfoto’s heel eenvoudig aanpassen.

Het behoeft waarschijnlijk geen uitleg dat je alleen de profielfoto van je eigen account kunt aanpassen. Wil je ook de profielfoto’s van andere accounts binnen macOS aanpassen, dan heb je daarvoor beheerdersrechten nodig.

Gebruikersfoto aanpassen

Het aanpassen van je gebruikersfoto is heel eenvoudig, maar de optie wordt door veel mensen over het hoofd gezien, omdat deze verscholen zit in de interface. Wanneer je namelijk navigeert naar Systeemvoorkeuren en vervolgens naar je account, dan zie je nergens een knop die je in staat stelt om je profielfoto aan te passen. De reden daarvoor is dat je profielfoto zélf de knop is. Kortom, klik op je profielfoto en er zal een pop-up verschijnen met diverse opties voor het aanpassen van je foto’s.

© PXimport

Foto selecteren

Om je foto aan te passen kun je in het linkerdeelvenster klikken op Standaard. Hierdoor krijg je de standaardprofielfoto’s binnen macOS te zien waaruit je kunt kiezen. Wil je toch liever iets persoonlijks, klik dan op Camera om direct een foto te schieten met je webcam of op Foto’s om een foto van je harde schijf te kiezen. Wanneer je de foto geselecteerd hebt, kun je met behulp van de schuifregelaar onderin bepalen welke uitsnede je precies wilt hebben. Zo pas je de foto in no-time helemaal naar wens aan.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000